שאלה לערבים שבפורום

liz28

New member
שאלה לערבים שבפורום

שלום רב, אני גרה באחת הערים במדינת ישראל, שיש בה ממגוון הדתות ויש לי גם שכנים מוסלמים ואנו גרים באותו הרחוב. רציתי לשאול שאלה את הערבים שיש בפורום...... ראשית, ברצוני להביע תמיהה לנוכח שם הפורום שבחרתם. מה בדיוק הקשר לפלשתינאים ואזרחי מדינת ישראל. איך הם יכולים להיות זה מצד אחד, וזה מצד אחר..... כשנוח ככה, אז אתם פלשתינאים וכשנוח אחרת אתם אזרחי מדינת ישראל. דבר שבעיניי, מעיד על ההפכפכיות שמאפיינת ערבים מסוימים. טוב, אני אגש לעניין: באופן כללי, אני לא שמאלנית, לא ימנית- בעצם לא מתחברת לשום עמדה פוליטית. אני מאוד רוצה לראות כבוד בין אדם לחברו ויחסי שלום. יש לי ילדים קטנים- שאני מקווה בשבילם ובשבילי, שלא יצטרכו להמשיך ולהילחם במלחמות שגובות קורבנות רבים. אני מתיחסת לכולם אותו הדבר, גם לשכניי הערבים וגם לאלו היהודים. אני מנסה לא ליפול למלכודת ההכללות, אבל למען האמת, לא תמיד מצליחה. אני בטוחה שישנם ערבים, שלא שונאים, שרוצים לחיות בשלום ולא איכפת להם לחיות ליד ועם היהודים. תנו להם להתפרנס בכבוד ולהאכיל את ילדיהם. ואז פתאום שומעים התבטאויות של החכ"ים הערביים (שמן הסתם קיבלו את קולות הערבים בבחירות), התבטאויות גזעניות כלפיי היהודים. בני נוער ערבים בעירי, מרססים כתובות נאצה אנטי ציוניים. כמה ערבים תוקפים עוברי אורח באבנים ובמכות, חלק אחד מביע בגלוי את השינאה כלפיי היהודים, חלק אחר מאוד אלים. ואני לא מדברת על הקיצוניים בעזה ובשאר השטחים. אני מדברת על אלו שמסביבי, על שכניי, על אלו שבכפרים הקרובים. פתאום קם מישהו מכפר מנדא ורוצה לחטוף נשק למאבטח ומי שלוקח אחריות אלו- "גדודי חופשיי הגליל". ז"א אלו שביננו, אלו שקרובים, שמעידים על עצמם שהם לא גזענים ואין להם דבר נגד היהודים. אני יכולה להמשיך להרחיב, אבל אני רוצה לקצר. השאלה שלי היא כזו: כל תקרית כזו גורמת לי לאבד אמון בערבים, גורמת לי לחשוב על אנשים שלא הייתי מעלה על דעתי, אולי הם גם.....אני בטוחה שאני לא היחידה שחשה את הדברים האלו. אז אני שואלת, איך אתם רוצים לקדם משהו, לעשות שלום כלשהו, עם גילויי אלימות ושנאה כ"כ רבים? איך לדעתכם דעת הקהל מושפעת מכל התקריות הללו? למה שלא תשקיעו אנרגיה ומשאבים לחינוך הילדים שלכם, לא לשנוא אלא לחיות בשלום אחד עם השני? למה אתם ממשיכים ומשרישים את הנ"ל גם בדור הבא? האם אתם באמת רוצים לחיות בשלום? או שאתם רוצים שואפים לשילטון מוסלמי ומיעוט יהודי? אשמח לקרוא תגובות ענייניות ורציניות.

מוחמד5

New member
שלום לך

אני מקווה ומתפלל שילדייך ושאר הילדים יזכו לחיות בשלום ואחווה. למה פלשתינים !! מה לעשות שאנחנו חלק מעם שנקרא העם הפלתשתינים,עובדה שאי אפשר לשנות אותה, למרות שלמיעוט קטן מהערבים לא אוהב שיקראו לו פלשתיני ,דבר הנובע מבורות לפי דעתי ומחוסר בגרות פוליטית ,ומתוך רצון "למצוא חן בעיני היהודים". את מתארת את החברה הערבית הפלשתינית כחברה גזענית מצאת דם ומחפשת בעיות. ההפך הוא נכון, מעשי הגזענות בהם נתקלים הערבים הפלשתינים אזרחי ישראל הם על בסיס יומיומי.בכל פינה ובכל מקום נתקלים בגזענות . אנחנו רוצים להשקיע בילדינו (אין הבדל בין אמא יהודיה לבין אמא ערבייה), רק מה לעשות !! האפליה בהקצאת המשאבים לא מתחלקת באופן שווה. לגבי התחושות שלך : הכל עניין של חשיפה, החדשות לא ישדרו ידיעה על מפגש בין חברים ערבים ויהודים, מה הערך החדשותי בזה !! ואילו מפגשים יומיומיים, לצערי התקשורת בוחרת להביא את מה שהעם רוצה, אלימות ודם.

liz28

New member
מצטרפת לתפילתך, אבל לא ענית על שאלותיי.....

אתם כל הזמן מדברים על גזענות גזענות.... אבל אתם מבינים עד כמה אתם מעצימים את היחס השלילי כלפיכם בעקבות המנטליות וההתנהגות שלכם? אתם לא יכולים לבוא בטענות ובבקשות לכל העולם ואתם תמשיכו בשלכם. מה אתם עושים על מנת למגר את הגזענות הזו שאתם מדברים עליה? לפי מיטב ידיעתי, לחנך את הילדים לסובלנות, כבוד הדדי, התנגדות לאלימות, לא לשנוא, לא מצריכים משאבים חומריים. אז למה אתם משרישים בילדיכם את כל הדברים ההפוכים ממה שרשמתי? לגביי החשיפה שדיברת עליה, אני חושבת שיחס שלילי מיהודים כלפיי ערבים מקבל חשיפה רבה יותר ממצב הפוך. ועדיין אני אשמח לקבל תשובות ליתר השאלות שלא נענו, ממך או מכל אחד אחר.

עגייב

New member
אני לא אחנך את הילד שלי שיתגאה

במדינה שגזלה מאבותיו את האדמה, ומאז קום המדינה היא רק הפקיעה אדמות מערבים והמשיכה לקפח אותם ולשלול מהם זכויות, כמו שאני לא חונכתי לקבל את המצב הזה, וכשהתבגרתי החינוך הזה גרם לי דווקא להתגבר על המון תסכולים שהיו יכולים להיווצר אם הייתי תמים ומצפה שיקבלו אותי ושאוכל להנות כאזרח מהשורה גם למרות שאני ערבי...אבל כן תפקידי לחנך את ילדיי לדעת איך להתנהג ואם ליהלחם באיזה דרך, ואיך לכבד את האחר כמו שאני מצפה שיכבדו אותי, תמיד היו לי שאלות תמימות בתור ילד על המצב השונה של הערבים מהיהודים, אני זכור בתור ילד קטן תמיד שאלתי את אבא למה אין בכפר הרבה מכוניות כמו של יהודים הרוב טנדרים ומשאיות? ותמיד שאלתי למה אנשים בכפר לא בונים עם רעפים ואין להם גינות..את לא יכולה לצפות מערבי ממוצע שמודע להיסטורית העם שלו וחווה את האסונות של העם שלו לקבל את גורם האסון בחיבוק ידיים כשאין לגורם האסון שום כוונה לכפר ולפצות אותו, לדרוש זכויות ולהצביע על ההפליה שקיימת בממדים עצומים ולשנוא את המצב הזה זה לא נקרא חינוך לקוי, חינוך לקוי בעיניי זה שגורם לערבים רק לחשוב על פרנסה ועל איך לעבור את היום בשלום...אני גדלתי במציאות מפלה והמציאות הזו הולכת ומשתריינת בישראל, ואני לא מאמין שעוד 20 שנה הערבים ימשיכו לסבול את זה אם זה יתמשך, אם תקראי בשרשורים אחרים תביני על איזה עובדות אני מדבר, כמו שאמרתי האדמות של הערבים הולכות ונעלמות והצעיר הערבי אין לו איפה להתקיים בישוב שלו כבר מהיום, אז תתארי לך מה יקרה עוד 20 שנה כשמספרנו יהיה כפול והמדיניות של ההפקעה ואי ההקצאה תמשיך, איך את מצפה מהילד שלי אז לקבל ולכבד ולא לשנוא ?

liz28

New member
אשמח לקבל פירוט לגביי שלילת הזכויות

איפה? מתי? באמת- אני רצינית. אני רואה הרבה ערבים מצליחנים, שחיים ברמת חיים גבוהה מאוד. עם מכוניות יקרות ובתים עם רעפים וגינות, בעוד שהמשפחה שלי נלחמה איך להשיג אוכל לאותו יום ובלי לדבר על הקובייה הקטנה שחיינו בה. יש לכאן ולכאן, בשני המגזרים. כל אחד בוכה איפה שכואב לו, מסתבר. איפה יש עוד שלילת זכויות? במקומות עבודה? יש המון עו"ד, רופאים ונותני שירות אחרים ערבים. מקבלים אותם בזרועות פתוחות. וכאן יש לכם יתרון עצום עלינו. בשלוש שנים צבא שאנחנו צריכים לעשות, אתם הולכים ללמוד וכבר יש לכם יתרון בזמן. ולא ביקשתי שתתגאו במדינה, ביקשתי לחנך לערכים ומוסר בקנה מידה אנושי נטו. יחס מכבד לכל אדם, בלי קשר לדתו ואמונתו. אף אחד לא ביקש לקבל את האסון בחיבוק ידיים. גם לנו היהודים, קרו הרבה אסונות- האובדן והכאב הם אותו דבר לשני הצדדים.

מוחמד5

New member
אז למה אתם משרישים בילדיכם את כל הדברים

על סמך מה את מתבססת באמירה שלך !! מאיפה הידע הזה !! אני אגיד לך, אלה דיעות קדומות,סטריאוטיפים שנודף מהם ריח של חוסר ידע . פגשת ערבי!! ראית משפחה ערביה! דיברת עם הורה ערבי !!

liz28

New member
אל תגיע מהר למסקנות שגויות

בוודאי שפגשתי ערבי, שראיתי משפחה ערביה, שדיברתי עם הורה ערבי ויותר מכך, אני מתחככת בהם יום יום, ברחוב, בגני השעשועים, במכולת ועוד. כדי למנוע הכללות, אומר שלא כולם כך, אבל בהחלט חלק לא קטן עונה בדיוק על התיאורים שלי. אין כאן שום דיעה קדומה וסטריאוטיפ. לא צריך ישר לרוץ לאמירות כאלה, כאשר אין תשובות ברורות. אפשר גם לענות "לא יודע", גם זו תשובה.

מוחמד5

New member
התשובה הנכונה :

לא מכיר לא קיים כזה דבר בקרב בני החברה הפלשתינית אזרחי ישראל.

liz28

New member
אוקיי....

אתה לא מכיר. אני לעמת זאת, כן מכירה. תרשה לי להתעלם מהמשפט הלא חכם במיוחד שכתבת, מזכיר לי קצת את היענים... הפיתרון הפשוט בשבילן הוא, להכניס את הראש מתחת לאדמה, ללא ראיתי, לא שמעתי.... אתה צופה בטלויזיה, בערוצים ותוכניות שמיועדים לילדים מוסלמים? אולי אז תרד לסוף דעתי.

מוחמד5

New member
לצערי ולשמחתך

אני לא צופה בערוצים האלה , אם לך יש גישה לערוצים האלה אז תיהני... ושתפי אותנו. לא אני ולא מי שנמצא סביבי מכיר הורים ערבים פלשתניאיים אזרחי ישראל המחנכים את ילדיהם (בצורה פורמלית או לא) לשינאת יהודים . לפחות אצלנו ביום הכי מרגש בחיים שלנו (יום החתונה) , לא משתמשים בביוטיים כמו :אעלה את ירושלים על ראש שמחתי, אם אשכחך ירושלים תשכח ימני ". לנו אין את זה ,פוליטיקה זה פוליטקה ,ושמחה זו שמחה.

liz28

New member
טוב

אין לי עניין לשתף אתכם, כיוון שהידע והחשיפה לזה, בטח לא יגיעו ממני. טוב לדעת שלא אתה ולא אלו שסביבך מחנכים את ילדיהם לשינאת יהודים, כמה צדיקים בסדום
. אתם משתשמים בביטואים גרועים יותר, גם אם באירועים ובזמנים שונים. אז מספיק להתייפף. ולא פתחתי שירשור כדי להיגרר לויכוח, אז אל תוביל אותו לשם.

Dexter5

New member
יש ערבי שהוא חבר שלי, כי הוא לא שונא יהודים

יש לי ערביה בביה"ס שהוריה היו יוצאי צד"ל . כאלה ערבים יזכו לחיות כאן ! לעומת זאת, יש ערבי בביה"ס שלי שהוא אנטישמי מוחלט . כאלה ערבים יזכו לחוות בעיטה בתחת שלהם !

למעלה