שאלה לערביסטים מבינינו

Ben Tetuan

New member
שאלה לערביסטים מבינינו

שלום וברכה :)

בערבית-מרוקאית-יהודית יש מילה הנהגית "תריתל" (trītl), שמשמעותה "ביזה"\"שוד"\"לדלות מהאדמה". זה גם השם של פוגרום אנטי יהודי שהתרחש במרוקו בשנת 1912.

האם מישהו יודע\יכול לשער\להעלות רעיונות לגבי מה המקור הערבי של המילה? איך כותבים את את המילה המקורית בערבית?

תודה מראש על כל רעיון!

Ben Tetuan

New member
תודה רבה. יש שם הרבה מידע על משמעות המילה

אבל לא על המקור שלה ואיך כותבים אותה בערבית - וזה בעצם מה שאני מחפש.

מיכי 10

Member
בבקשה. לכתוב אותה בערבית, אני יכולה לנסות,

אבל את המקור אני לא יודעת. אז עדיף שמישהו שהוא באמת מומחה, יענה לך.
אחרי החג בטח יחזרו לכאן עוד משתתפים, ונקווה שתקבל תשובה מלאה.

Ben Tetuan

New member
המשתמש erendiz קירב אותי מאוד לפיתרון

על פי מילון ספרדית-ערבית מרוקאית שהוא איתר, המילה נכתבת "تریتیل" - תריתיל.

עכשיו השאלה האם מישהו מצליח להבחין בקרבה בין המילה לבין מילה כל שהיא בערבית-ספרותית? לחילופין יכול להיות שמקור המילה הוא בשפות ברבריות,אבל אין בישראל אנשים שממש מתמקצעים בזה אז כנראה שאין הרבה סיכוי לגלות.

מיכי 10

Member
אם erendiz הוא זה שענה לך, אתה יכול

להיות סמוך ובטוח שזה נכון! (אגב, האם הוא ענה לך במסר פרטי?).
כיוון שאפשר לומר שהחג נגמר עכשיו (נשאר רק הערב ומחר אִסרו חג, והמימונה, וה-Rumpelnacht, הנחגג אור לכ"ב בניסן ע"י חלק מיהודי אשכנז, כפי ששמעתי רק השבוע), יחזרו מן הסתם עוד מומחים לפורום.
למעשה (כיוון שלא הייתי במחשב מאתמול אחה"צ, וראיתי רק עכשיו את ההודעה הזאת שלך), אני מוכנה לשאול עבורך כבר הערב מישהו, שיתכן שהוא או אשתו יוכלו לענות על השאלה.

erendiz

New member
הי מיכי,

לעולם אין להיות סמוך ובטוח
. אתמול ניסיתי פעם אחר פעם לשלוח את ההודעה לפורום, אבל משום מה לא הצלחתי (נעניתי בהודעת שגיאה משונה), כך שנאלצתי לשלוח ל־Ben מסר אישי. מתנצל...

מיכי 10

Member
אתה רואה, אני מצליחה בכל זאת

להיות סמוכה ובטוחה.

עכשיו כבר לא יהיו לך בעיות.
אכתוב לך גם מסר. :)

erendiz

New member
מי יודע,

הפעם הודעתי היתה טעונה אישור של המערכת. אולי חליתי במחלה מדבקת?

מיכי 10

Member
שאלתי, ולצערי אני לא יכולה לקדם אותך.

מי ששאלתי כתב בתשובה כך: "לגבי המלה הנ"ל, היא לא נראית כמו מלה ערבית או כמו משהו שמזכיר משהו מערבית ספרותית."

Ben Tetuan

New member
תודה רבה על הנסיון

כנראה שאכן מדובר במילה שבמקורה בשפות ברבריות. אולי עוד אנסה לפנות לאחד הפרופסורים שעוסקים בתחום קרוב כדי לברר על כך יותר. בכל מקרה את העיקר את כבר מצאתי - איך המילה נכתב בערבית-מרוקאית. תודה שוב לך ול-erendiz

למעלה