שאלה לפורום

שאלה לפורום

שלום כולם! רציתי לשאול אתכם שאלונת שמעסיקה אותי קצת בזמן האחרון: מהבנתי החלקית והמועטת את עולם הדתות, המיסטיקה והאלוהות, תמיד קיבלתי את הרושם שבסופו של דבר, רוב הדתות והדרכים הרוחניות שבעולם הלכו בדרך דומה- 1. איש (נקרא לו לצורך העניין "מתווך מואר") שבא עם איזשהו מסר שכלל השלטת ערכים של אמת, חמלה, סובלנות ואהבה על צאן מרעיתו. 2. לאחר מותו - ישנו איזה מאבק בין הטוענים לכתר הירושה. 3. פירוד ל"כתות" או "זרמים" שכל אחד מהם מובל על ידי אדם אחר.. מובן גם שבתוך התהליך נשכחו מילותיו מלאות ההשראה של המייסד ולעיתים מעשי המאמינים בעתיד הם בניגוד מוחלט ושיטתי לרעיונותיו והטפותיו של זה שהביא להם את הבשורה... לדעתכם - האם קביעתי נכונה - ואם לא למה? ואם כן,מי מהדתות כיום הכי קרובה לדעתכם מבחינת חוקיה, מאמיניה, ודרכי פעולתם לדרכו הנכונה של המייסד המואר? ומתוך ספר חכמה טיבטית:"הדת היא דבר פשוט מאוד. הדת היא מעשים טובים." וגם:"כל הדתות הן למעשה זהות מההיבט של המטרה לפתח לב אנושי טוב כך שאנו נהפוך לאנשים טובים יותר"... באהבה ינון

זה בערך סיפור המעשה

"בערך", כי אכן הדת, כל דת, נוסדה במקור על קשר ישיר בין אדם לאלוהיו והבשורה שיצאה לדרך כתוצאה מן הקשר הזה. אגב, לא כל קשר כזה זכה לפרסום... כך שגם לעניין יחסי הצבור (ראה תפקידו של פאולוס בנצרות) יש תפקיד חשוב בהיווצרותה של דת. "תפקיד" חשוב אחר בהיווצרותה של דת הוא "התאמתה" לליקויי התפישה של המאמינים. כך לדוגמא נולד הרעיון ש"רק הדת שלי, רק האלוהים שלי.." וכו´. אלא שאני כופרת בכך שכל הדתות זהות. לדעתי, יש לכל אחת מהן אספקט ייחודי שהיא אימצה, ולכן היא מהווה שער שונה. מה שאני אומרת אם כך, הוא שלכל דת יש תפקיד שונה, ולדעתי תפקידה של היהדות שונה מתפקידן של הנצרות או הבודהיזם, או...

למעלה