שאלה לפני רילוקיישן

mensn

New member
שאלה לפני רילוקיישן

האם יש הבדל בין ויזת L לויזת E? באיזו מסוגי ויזות העבודה מקבלים גרין קארד הכי מהר? ( וכמה זמן נחשב מהר?)
שנית, יודעת שדובר פה המון על ניתוק תושבות ותשלום ביטוח לאומי וביטוח בריאות. אני לא כל כך מבינה איך אפשר להמשיך לשלם ביטוח בריאות מכיוון שזה משהו שנעשה היום דרך המעסיק לא?

והאם, בהנחה שבמסגרת התפקיד שלי אהיה בארץ כל כמה חודשים, שווה לי להמשיך לשלם כדי להנות משירותי קופת חולים בארץ? תודה!
 

ilanvag

New member
יש הבדל מהותי בין שני סוגי הוויזות -- הן אפילו לא דומות.

ויזת L מיועדת למעבר פנים-חברתי, בין חברות קשורות (חברה-אם לחברה-בת או חברה-אחות, כאשר אחת בארה"ב ואחת בישראל). אם המעסיק רוצה להגיש לגרין קארד, אז יש דרך מלך לנושא -- משך הזמן תלוי בכל מיני פרמטרים (כמו איזה סוג של ויזת L, לדוגמה).
&nbsp
ויזת E היא ויזת "תחמון" (הגדרה שלי). זו ויזה אשר משמשת לצורך מסחר בינלאומי, והמטרה שלה היא להעביר מישהו לארה"ב בשביל להגביר את קשרי המסחר. יש חברות היי-טק אשר מנצלות פירצה בהגדרת הוויזה הזו, ומשתמשות בה בשביל להעביר אנשים (בדרך כלל על תקן "גולגלות", לא עובדים שכירים רגילים) ולהשים אותם אצל לקוחות בארה"ב. כאמור, הוויזה לא מיועדת לכך, זו הליכה על הגבול המאוד-אפור שלה, וסביר שבאיזשהו שלב הממשל האמריקני יעלה על זה ויפסיק את החגיגה (כפי שעשו כבר בעבר עם ויזות אחרות שבהן השתמשו לרעה). זו ויזה אשר מוגבלת לשנתיים, צריך כל פעם לחדש אותה, ואין מהוויזה הזו מסלול לגרין קארד -- מעבר לגרין קארד הוא מורכב ולא אלמנטרי, אם בכלל אפשרי.
&nbsp
מי שלא חי בארץ, ועדיין נחשב לתושב ישראל, משלם דמי ביטוח לאומי ישירות למוסד לביטוח לאומי, ואלו כוללים בתוכם את ביטוח הבריאות הבסיסי.
&nbsp
לגבי התפקיד שלך -- לא יודע איזה "שירותי קופת חולים בארץ" את צורכת, וממה את רוצה להמשיך ליהנות. באם תחלי ותצטרכי רופא משפחה, האם תטוסי לארץ בשביל זה? אם חס וחלילה תחליקי ברחוב ותשברי רגל, האם תטוסי לארץ בשביל לקבל גבס? וכולי וכולי...
 

ronispic

New member
לגבי E1, מסכים שיש ניצול לרעה אבל לא לגבי ה"תחמון" והמסקנות

לפי FAM 402.9 מותר לשלוח עובד "חיוני" שיש לו מומחיות הרלוונטית לחברה. ממקור ראשון (אני
), קיבלתי ויזה כזו על פי הוכחת מומחיות וחיוניות. הכל נעשה בצורה ישירה ומבלי להסתיר דבר.

נכון שיש ניצול לרעה של הויזה, ואני מכיר מקרים כאלה. אבל אני גם מכיר מקרים לגיטימיים לחלוטין. יש מצבים, למשל חברות קטנות או בתחילת דרכן שבהם עו"ד ימליץ על E1, כי לדעתו יש סיכוי נמוך לקבל New Office L1.

בסופו של דבר, לפי מספרים של השנים האחרונות יש 300-400 אנשים בשנה בישראל שמקבלים את הויזה הזו .L1 באיזור 1000 ו-H1B באיזור 400-500. אם לוקחים בחשבון את כלל העולם, מדובר ביחס נמוך עוד יותר ל-E1. כך שאני בספק אם זה מפריע לממשל האמריקאי בשלב זה. מה גם שעל הנייר, זו ויזה שלכאורה מייצרת מקומות עבודה.
 

Boston Guy

New member
ואם זה שידור חי, אנחנו לא אוכלים חרא?

ה ABUSE של ויזות ה E1 על ידי חברות "קבלני גולגלות" ישראליות הוא עובדה קיימת.
כמעט כל אדם שפעיל בפורום הזה יודע את השמות של החברות שמתפרנסות מה" LOOPHOLE" הזה.
אלו חברות שה"מסחר הבין לאומי" שלהן הוא בעצם סחר בכח אדם. הן מגייסות אנשים בישראל שלא עבדו בחברה אפילו שעה לפני ההצבה בארה"ב.
ולכן, במקרה הספציפי של החברות הללו, חריוני השוורים לגבי "מומחיות רלוונטית לחברה" הם "מתיחת המציאות" עד לרמת האבסורד, ועיוות של כוונת המשורר בתקנה שאתה מצטט.

הינה לך תרגיל: לך לאותן טבלאות סטטיסטיות שאתה מצטט ותחפור אחורה בהיסטוריה. תבדוק את ההיסטורייה המעניינת של הישראלים עם ויזות מסוג R1 (ויזת דת) ו H2B (ויזת "עובד עונתי" שהפכה בקומבינה ישראלית ל "ויזת עגלונים").
הצפי שלי - במהלך ה 4-5 שנים הקרובות, מה שקרה בויזות האלו יקרה גם בויזות ה E1. יען כי מחלקת ההגירה זזה נורא לאט, ושוב ושוב רואים את התופעה של "בועת ה ABUSE" שגדלה משנה לשנה עד שבסוף נחצה איזשהוא טריגר לא ברור - ומחלקת ההגירה מפוצצת אותה.
 

ronispic

New member
אתה מדבר על בועת abuse כאילו שמדובר באלפי ישראלים בשנה

כל מה שכתבת לגבי סוחרי גולגלות ועיוות כוונת המשורר ידוע, ועדיין במדובר במקרה הגרוע בכמה עשרות ויזות בשנה. זה לא כל כך פשוט לקבל את הויזה הזו - במו עיני ראיתי מישהו נזרק מהראיון כמעט בצעקות.

בינתיים הממשל עסוק במלחמה שתיקח זמן רב נגד ויזות H1B. ההערכה שלך ל4-5 שנים הקרובות תהיה רלוונטית רק אם נראה גידול משמעותי במספר הויזות האלה בכל העולם. הצפי שלי: לא ישתנה כלום בזמן הקרוב.
 

Boston Guy

New member
כמה מאות עבור מדינה של 8 מליון איש זה קצת הרבה

המספרים הגיעו לגיזרת ה 400 בשנה - מתוך כ 8,000 ויזות כאלה שמנפיקים לשנה בטוטאל - לאזרחי כל המדינות שמשתתפות באמנת הסחר הזו.

פרופורציונאלית - זה אמר שמדינת ישראל הזעירה, שיש בה 8 מליון תושבים, צורכת כ 5% מכמות ויזות ה E1 העולמית.
כשאתה מסתכל על מדינות אחרות ששולחות מספרים גדולים יחסית של אנשים על ויזות E-1 - אלו מדינות שה GDP שלהן גדול בסדר גודל מזה של ישראל, ושהקף הסחר שלהם עם ארה"ב הוא בין פי 5 לבין פי 25 מהקף הסחר של ישראל - מדינות כמו גרמניה, טאיוואן, יפן, קוריאה, מקסיקו, קנדה...
האנומלייה של כמות הויזות מסוג E1 שישראלים מקבלים בולטת כמו אצבע שבורה ברשימה. וההיסטורייה מלמדת אותנו שבולשיט בסוף תמיד צף...
הוא צף עם ויזות J-1 ל"מורים לעיברית" - ה שהיה LOOPHOLE לפני 25 שנה,
הוא צף עם ויזות R-1 ל"עובדי דת" - לפני 15 שנים
הוא צף עם ויזות H2B ל"עגלונים" - לפני 10 שנים...
ובסוף יצוף גם כאן. כל מה שצריך זה איזה אנטי-שמי או אנטי-טטנוס באיזה משרד ממשלתי שיקלוט את האנומלייה, ואווירה מתאימה במסדרונות השילטון.
 
למעלה