דין דין, רוצה קורות חיים? ../images/Emo6.gif
במקצועי הרשמי אני מורה ליוגה עפ"י שיטת שיבננדה. את התעודה הוצאתי באביב 1982. מאז התחלתי ללמד, קרו הרבה דברים בחיי. מה שאני מלמדת היום אינו יוגה קלאסית, ובודאי שאינו שיבננדה. כיון שלקרוא למה שאני עושה "יוגה" עשוי להטעות אנשים, בחרתי לקרוא למה שאני מלמדת: "תנועת גוף-נפש". מה שאני מלמדת מותאם להבנות שלי את הגוף והחיים, מה שאני מלמדת נעשה ברוח היוגה אבל לא בהכרח בתכניה. יש תרגילי יוגה רבים שרוב האנשים אינם יכולים לבצע, כי השרירים קצרים, כי השרירים מכווצים, כי יש בעיות בפרקים, כי... עם שנות עבודתי עם קבוצות, התפתחה לה שיטת עבודה אחרת במעט, שמכילה תרגילים שמותאמים לכל אדם. לאורך שנות עבודתי, מצאתי כמה 'חוקים בסיסיים' ששמירה עליהם משפרת את חייו של כל אדם. זה מה שאני מלמדת. למשל: לכל הסובלים מכאבי גב, ברכיים, רגליים ובכלל, אני ממליצה לרדת לישיבה על הרצפה לחצי שעה ביום. שב איך שאתה רוצה - רצוי חלק מהזמן עם רגליים ישרות. עסוק בכל מה שמעניין אותך - מקריאה, דרך צפייה בטלביזיה, ועד לקילוף תפ"א, או משחק עם ילדים. זה מאריך את השרירים, משפר את הגמישות ומפחית כאבים. אנשים שממש ממש מוגבלים ואינם יכולים לרדת או לקום מהרצפה, יכולים לעשות משהו דומה על המיטה הזוגית שלהם. אפילו על מיטת יחיד אפשר לשבת עם רגל אחת כפופה ושניה ישרה. לכן (בגלל שהתרחקתי מהיוגה הקלאסית), כיון ששאלת שאלה ישירה וממוקדת על יוגה, פניתי לחברי
פורום יוגה בתפוז וביקשתי שייכנסו להוסיף מידע. זה מה שהביא את יוגי בר, מנהל פורום יוגה להגיב כאן. מקווה שזה מסביר.