שאלה לפרנס

דין דין1

New member
שאלה לפרנס

יוגה עוזרת לחולי CFS? כמה שיעורים צריך לקחת בשביל לעשות יוגה? כמה עולה שיעור יוגה וכמה זמן נמשך שיעור?
 
יוגה יכולה לעזור

אם היא מתורגלת בעדינות. יש אסכולות / שיטות שונות של תירגול יוגה. כמו עם כל פעילות אחרת, כמו עם כל דבר בחיים, חשוב להתאים את היוגה למתרגל אותה. יוגה היא דרך חיים, ולכן, אתה לומד אותה כל זמן שאתה מתרגל אותה, ויש בה הרבה מעבר לסידרת תרגילים. ברחבי המדינה, יש היום המון מורים ליוגה. תמצא חוג ליוגה בכל קאונטרי שמכבד את עצמו. תמצא חוג יוגה בסטודיו רציני עם מגוון פעילויות וגם חוגים פרטיים. אני מציעה לברר במקומות גדולים, ולעיין בעיתונות המקומית. אורך שעור קלאסי: שעה וחצי. המחירים נעים לדעתי בין 150 ל- 250 ש"ח לחודש. חשוב!! בכל התחלה של פעילות גופנית, חשוב לתרגל הרבה פחות מהקבוצה. מתחילים עם מינימום ועולים לפי תגובת הגוף. אחרי תירגול נכון של יוגה אין התכווצות שרירים!!! אחרי תירגול יוגה יש בדרך כלל תחושה של ערנות ובריאות. מי שמרגיש כאבים לאחר תירגול, עבד יותר מדי או לא נשם נכון. כל אדם צריך למצוא את מה שנכון לו לתרגל מתוך המכלול. איך מוצאים? - מקשיבים לגוף. מקווה שעניתי, גמר חתימה טובה!!
 

2099

New member
אז יש לי הצעה

ישנם הרבה חולים באיזור הגליל העליון. את תארגני שעורי יוגה מותאמים לחולים בפיברומיאלגיה ו CFS וזה יוכל להוות גם מפגש כולל ארוחה צמחונית בחיק הטבע. חולים שגרים בצפון בינהם שלושה בכרמיאל שרושמים באינטרנט הם ק.דון,בועז-אחד משלנו,מרוצה,שריק,נאן,ימית ועוד כמה. באסף ישנה רשימה גדולה מאד של אנשי הגליל העליון שלא נגישים לאינטרנט כך שאפשר לארגן קבוצה די גדולה.
 
רעיון נחמד למפגש פורום אבל...

כל אדם צריך לחפש את התשובה המתאימה לו בקרבת ביתו. אל לנו לשכוח שגם נהיגה היא מאמץ גופני שעבור חלק הוא גדול מדי. כאשר אתחיל לעבוד, ייתכן שהרעיון שנתת לי - לפתוח קבוצה ייחודית - יאומץ. אני רוצה לקחת את הצעתך צעד אחד נוסף. לכל פורום יש לוחות - גם לנו. אם מישהו מוצא פעילות הולמת לגולשי הפורום - פרסמו בלוחות זה נכון לכל עניין: רשימת רופאים, פעילות גופנית מאורגנת, אפילו לוח קח-תן. אחד היתרונות של הלוחות מותר לפרסם מספרי טלפון, אם נראה לכם שחסר לוח - יידעו אותי ואוסיף כך, המידע יהיה נגיש לכולם בכל עת. תודה!! 2099 גמר חתימה טובה לכולם!
 
נהיגה ומאמצים

האם לדעתכם הנהיגה היא מאמצ פיסי עבור החולים או שהיא מאמץ תודעתי/שכלי/התרכזות לי נראה שהמאמץ הוא יותר בצד של פעלת המוח מאשר הפיזי
 

2099

New member
לידיעת החולים שנוהגים - חשוב../images/Emo73.gif

ידידה שלי חולה בפיברומיאלגיה פנתה למשרד התחבורה ולמשרד הבריאות וביקשה לממש הטבות שמגיעות לה כחולת פיברומיאלגיה. היא קיבלה הזמנה למכון לבטיחות בדרכים ושם נאמר לה שלחולי פיברומיאלגיה מסוכן ואסור לנהוג ורצו לשלול לה את רשיון הנהיגה. רק לאחר שכנועים ומכתבים מהרופאים שטיפלו בה הם הסכימו להניח לה לאחר שחתמה על הצהרה שהמחלה לא משפיעה על נהיגתה. ראו הוזהרתם!!!
 

יוגי בר

New member
יוגה עוזרת לכל אחד באופן ספציפי

היי לך. ושנה טובה לכולם. אז ככה: יוגה אכן עוזרת לכולם. בגדול, העזרה תהייה תמיד יותר אפקטיבית בתכנון ובניית מערך תרגול אישי לאדם בכל מקרה ספציפי אינני מומחה ב- CFS ולכן אציע פה בסיס למתווה כללי לעייפות: 1. לימוד יסודות ההרפייה ותרגול הרפייה מעשי יום יומי רק זה כשלעצמו מחדש את יכולת תפקוד הגוף בצורה דרמטית. 2. לימוד יסודות הנשימה נשימה בטנית נכונה ונשימה יוגית מלאה(בטן- חזה ושכמות) אלה מתחילים מייד לאוורר את הריאות. להגדיל את קיבולת ונפח קליטת החמצן בריאות, ולהביא לסילוק יעיל יותר של דו תחמוצת הפחמן. ובנוסף, גלישת הריאות לחלל הבטן מבצעת עיסוי עדין לאברי הבטן השונים 3. נשימה יוגית מיוחדת (פרנאיימה) 4. תנוחות העובדות על חלל הבטן ואברי הבטן הפנימיים ביוגה ישנו מערך תנוחות שנועד לעבוד ישירות על אברי הבטן השונים. תנוחת ראש ברכיים.(פשצ'ימותן אסנה) ופיתול עמוד השדרה (ארדהה מטסנדסה) עושות זאת מצויין. 5. כדי ללמוד יוגה רצוי להגיע למרכז מסודר עם מורה מיומן, ואו למצוא מורה מיומן. 6. לדעתי, חובה לספר ולדווח למורה לפני כן את המצב הבריאותי שלך והשלכותיו על תפקודיך השונים. 7. כדי לעשות יוגה רצוי קודם כל לעשות קורס יוגה למתחילים. זהו קורה הנמשך בן 8 שיעורים כ חודשיים (פעם אחת בשבוע) והוא מקנה את היסודות הבסיסים של תרגול היוגה. 8. שיעור יוגה נמשך בין 60 ל- 120 דקות תלוי במסגרת המלמדת. ועשוי לעלות מ- 40 ש"ח ויותר לשיעור בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר
 

דין דין1

New member
תודה על ההתיחסות והתשובה המפורטת

הבנתי שנאוה היא מורה מוסמכת ליוגה הלא כן?
 
דין דין, רוצה קורות חיים? ../images/Emo6.gif

במקצועי הרשמי אני מורה ליוגה עפ"י שיטת שיבננדה. את התעודה הוצאתי באביב 1982. מאז התחלתי ללמד, קרו הרבה דברים בחיי. מה שאני מלמדת היום אינו יוגה קלאסית, ובודאי שאינו שיבננדה. כיון שלקרוא למה שאני עושה "יוגה" עשוי להטעות אנשים, בחרתי לקרוא למה שאני מלמדת: "תנועת גוף-נפש". מה שאני מלמדת מותאם להבנות שלי את הגוף והחיים, מה שאני מלמדת נעשה ברוח היוגה אבל לא בהכרח בתכניה. יש תרגילי יוגה רבים שרוב האנשים אינם יכולים לבצע, כי השרירים קצרים, כי השרירים מכווצים, כי יש בעיות בפרקים, כי... עם שנות עבודתי עם קבוצות, התפתחה לה שיטת עבודה אחרת במעט, שמכילה תרגילים שמותאמים לכל אדם. לאורך שנות עבודתי, מצאתי כמה 'חוקים בסיסיים' ששמירה עליהם משפרת את חייו של כל אדם. זה מה שאני מלמדת. למשל: לכל הסובלים מכאבי גב, ברכיים, רגליים ובכלל, אני ממליצה לרדת לישיבה על הרצפה לחצי שעה ביום. שב איך שאתה רוצה - רצוי חלק מהזמן עם רגליים ישרות. עסוק בכל מה שמעניין אותך - מקריאה, דרך צפייה בטלביזיה, ועד לקילוף תפ"א, או משחק עם ילדים. זה מאריך את השרירים, משפר את הגמישות ומפחית כאבים. אנשים שממש ממש מוגבלים ואינם יכולים לרדת או לקום מהרצפה, יכולים לעשות משהו דומה על המיטה הזוגית שלהם. אפילו על מיטת יחיד אפשר לשבת עם רגל אחת כפופה ושניה ישרה. לכן (בגלל שהתרחקתי מהיוגה הקלאסית), כיון ששאלת שאלה ישירה וממוקדת על יוגה, פניתי לחברי פורום יוגה בתפוז וביקשתי שייכנסו להוסיף מידע. זה מה שהביא את יוגי בר, מנהל פורום יוגה להגיב כאן. מקווה שזה מסביר.
 
למעלה