שאלה לצוות אפטר

odedy

New member
שאלה לצוות אפטר

אני עומד להתגייס במרץ. הבעייה היא שאני פציפיסט. אני יודע שאם אלך לקב``ן ואומר לו את זה הוא יצחק לי בפנים משום שיחשוב שאני מבקש להתחמק מגיוס. יש לי המון מוטיבציה להתגייס, רק לא ליחדה בה אצטרך להרוג אנשים. תמיד ההיתי איש של ``חיים`` ןלא של מוות``: התנדבתי למד``א, בתי חולים וכ``ו. ביקשתי להתקבל לעתודה ברפואה אך לא התקבלתי. הבעייה היא שהפרופיל שלי גבוה, כך שבטוח אגויס לתפקיד קרבי, בו יכולה להווצר סיטואציה בה אצטרך לירות בבני אדם ואלי אף להרוג אותם. אני בכלל מתנגד לקיומו של נשק. לדוגמא: כל השכבה היתה בגדנ``ע במחנה צבאי בצפון. אני היחידי שלא הסכים להשתתף במטווחים עם נשק. מה לעשות?????????????

klemberg

New member
תגובה לעודד

עודד היקר אין אפשרות שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה בצבא. זאת לא תוכנית כבקשתך. מה זאת אומרת לא בא לך ``להרוג`` אנשים. אתה חושב שמישהו רוצה את זה? פשוט אין ברירה, וכולם חייבים להיות מסוגלים להגן על עצמם. אני רופא צבאי דרך העתודה האקדמית והדיעות שלי לא מי יודע מה ניציות - אז נראה לך שלא יצא לי לירות על אנשים אחרים להגנה עצמית? for heaven`s sake, grow up רופא בסגול

after

New member
פציפיזם

יש הרבה אמת בתשובה שכבר קיבלת, אך עם זאת אף פעם לא מזיק לנסות להשיג את מה שאתה מרגיש שיהיה טוב יותר בשבילך. הדרך לעשות זאת היא לבקש ריאיון חוזר בלשכת הגיוס או שיחה עם קב``ן- ודרך אגב אף אחד לא יצחק לך בפרצוף אם תבהיר שאתה רוצה להתגייס ותסביר מהם הקשיים שלך. עם זאת, חשוב כי תיקח בחשבון שגם בטירונות כלל צה``לית עושים מטווחים, שמירות וגם ברוב התפקידים הלא קרביים ישנן תורנויות שמירה שכרוכות בנשיאת נשק וידע כיצד לתפעל אותו.בהצלחה, צוות אפטר.

למעלה