שאלה לצוות המומחים של אספרנטו. בעצם, כמה שאלות.

מיכי 10

Member
שאלה לצוות המומחים של אספרנטו. בעצם, כמה שאלות.

אלה שאלות שמטרידות אותי פעמים רבות:
בתחילת דרכי באספרנטו, שמעתי פעמים אחדות, שֶׁאת מילון "לרנו!" בעברית, אתם הכנתם בהתנדבות.

1. האם גם את המילון הקטן - עברי-אספרנטו - של מורז'ן אתם עזרתם לו להכין?

2. למה המילון הזה קטן ואינו שלם כמו המילון אספרנטו-עברית שלו? האם הוא קיצר את המילון הגדול?
במחשבה שנייה - לא! אומנם לא צויינה בו שנת ההוצאה לאור, אבל אני מניחה שההיפך הוא הנכון: שקודם הוא כתב את המילון הקטן, והקצר, אשר יצא לאור ב-1989. ורק אחריו הוא הרחיב למילון הגדול. שלפי הביבליוגרפיה, אני רואה שהוא יצא לאור לפחות אחרי 1997

ואתם, המומחים, בוודאי גם יודעים זאת, מתוך היכרותכם את מורז'ן והסיוע שנתתם לו.

3. והשאלה המעניינת אותי ביותר (והיא כמובן האחרונה, בסדר הלא-הגיוני שלי
), היא האם בהכנת מילון לרנו העברי הייתם רק גברים?
כי יש לי הרגשה שבנוסף לזה שהוא מאד לא שלם (וזה לא שייך למגדר, כמובן) חסרות בו מילים שנשים משתמשות בהן יותר.
{רק לדוגמה: מסרגה, סריגה, רקמה}. האומנם? ?u?

DoronModan

New member
כמה תשובות

0. אני לא יודע מי הכין את מילון 'lernu' בעברית'. אני לא השתתפתי בזה. זה כרוך בזריזות וידע מסוים במחשבים או התעמקות. אגב, גם Reta Vortaro שהוא מילון מצוין, לא יזיק לו תוספות בעברית. כי רק לחלק קטן מהמילים יש תרגום עברי, לעומת תרגומים לשפות לאומיות אחרות.

1. המילון הקטן של מורז'ן נכתב לפני שהגעתי לאספרנטו, אבל נראה לי שהוא כתב אותו לבד, אולי עם הגהות של אחרים.

2. המילון הגדול הוא בכלל לא גרסה, אלא יצירה בפני עצמה. הרי שמת לב שהקטן הוא עברי-אספרנטי, והגדול הוא בכיוון ההפוך. הגדול יצא בשנת 2000. כמו שכתוב בעמוד התודות, כמה חברים (וחברות) וביניהם אני, עזרנו בהגהות. כל אחד קיבל כמה אותיות. עד כמה שאני יודע, הוא נעזר במילון השלם אספרנטו-אספרנטו, וממנו לקח רעיונות למילים לאספרנטו.

3. מילון lernu מבוסס על מילים באספרנטו שתורגמו לכל מיני שפות. אני מניח שמילים רבות עדיין לא תורגמו, ואלה המילים שהן בדרך כלל פחות שכיחות, וכנראה ביניהם יש מסרגה, סריגה, רקמה. אם יימצאו אנשים שרוצים להמשיך את מפעל התרגום, אני מניח שאם המילים האלה קיימות ב-lernu גם הם תתורגמנה (רק בל נשכח, מיועד לללוות קורס לאספרנטו, בניגוד למילון רגיל), וייתכן שהמילים האלה מלכתחילה לא נמצאות בחומר הלימוד של האתר.

מיכי 10

Member
תודה על התשובות המבהירות!

המילים שהבאתי, הן סתם דוגמה. במילון הגדול הן נמצאות. במילון הקטן - לא.

מיכי 10

Member
קרה לי עכשיו משהו דומה למה שקרה לך, שנעלמה לך

פתאום ההודעה הראשונה.
תוך כתיבה, עיינתי די הרבה במילון הגדול.
ואז, כשרציתי להמשיך לכתוב, ראיתי רק את הכותרת, וכל השאר נעלם. חשבתי שכנראה לא באמת כתבתי את הדברים עדיין.
אז החלטתי להסתפק בכותרת בלבד, ושלחתי.
ואז פתאום מצאתי את הדברים שהתחלתי לכתוב קודם, אבל החלטתי בכל זאת למחוק אותם. נפלאות דרכי האתר...

למעלה