שאלה לצופי אש

טל פורן

New member
שאלה לצופי אש

את האמת יש לי כמה שאלות 1 האם אתם מחולקים למשמרות וחייבים לבוא בימים שלכם? 2 האם מותר לכם לבוא בכל שעות היום? 3 איזה ציוד הגנה יש לכם?(מעיל תקיפה,קסדה וכו´)וגם לבוש רגיל (חולצות נעליים וכו´)?

נועה פת

New member
היי טל!

אני יכולה לספר לך איך זה אצלנו, בפ"ת: אנחנו מחולקים למשמרות וחייבים להגיע בהם, אבל יכולים להגיע מתי שאנחנו רוצים חוץ מזה. בכל שעה. בחופשים אנחנו עושים גם המון משמרות לילה. את המדים שלנו אנחנו מקבלים מכבאים, ומדי פעם מקבלים חדשים מהנציבות. מעילי תקיפה וקסדות אין אישי לכל אחד, אלא יש כמה משותפים ובכל משמרת כל אחד דואג לעצמו למעיל וקסדה. נעליים וכפפות מביאים מהבית.

כבאי

New member
היי נועה

כמה טוב לראות מתנדבות פעילות כמוך הלוואי שיהיו עוד בנות כמוך

TAFD

New member
אצלנו בת"א

הצופים החדשים מחולקים למשמרות, כי יש כמות גדולה ואי אפשר להביא את כולם באותו יום. בעיקרון אומרים להם להגיע ביום קבוע, אבל תמיד קורה שאנשים לא יכולים לבוא באותו יום (יש מבחנים, לימודים וכו´) אז זה לא ממש קבוע. לצופים אחרי שהם גומרים קורס צופים מותר לצאת לאירועים בליווי אחראים בלבד, אז אם יש צופים שרוצים להגיע למשמרות מחוץ למשמרות הרגילות שיש בימי השבוע בין 17:00 ל 21:00 אז הם יכולים להתקשר לאחראים ולקבוע איתם משמרת. בתחילת הקיץ נערך מבחן צופים ותיקים שזה מבחן מעשי שמי שעובר אותו יכול לצאת לאירועים גם בלי אחראים, אבל לא בלילה, כלומר מותר לבוא מתי שרוצים אבל בשביל משמרת לילה צריך ליווי של אחראי. בקיץ נערך קורס אחראים ולאחריו מותר לאחראים לבוא ולצאת לאירועים בכל שעות היממה. בקשר לציוד, יש לנו מספר מעילי תקיפה ששייכים לצופים והם נמצאים בסככת הרכבים ומי שבא לתחנה משתמש בהם. כל האחראים קיבלנו משנה שעברה קסדות Bullard כחולות שהם חתומים עליהם. בנוסף יש הרבה קסדות ישנות מפלסטיק שבהם משתמשים הצופים החדשים... בגדים אפשר לקנות לבד וגם מדי פעם כבאים נותנים בגדים ישנים שלהם (בעיקר מכנסיים וחולצות עבודה או יצוג) וכנ"ל לגבי נעליים, אבל בכל זאת יש הרבה שמעדיפים לקנות לבד (יש אנשים עם מידות בעייתיות שאין הרבה כבאים במידות שלהם...).

ram9

New member
ברמת גן

אצלנו בגלל המספר המועט של הצופים כ-10 לנו יש כול אחד יש מעיל תקיפה קסדה כפפות וחזיה זוהרת על כול אלה כול צופה חותם והוא אחרי עליהם אין לנו משמרות קבועות חוץ ממצבים שהצופים החדשים נמצאים ואו צריך לחנוך אותם או שהם נמצאים במחוייבות אישית והום לומדים ומפגינים נוכחות את הבגדים אנחנו בדר"כ מקבלים מכבאים ולפעמיים מקבלים חדש מן התחנה נעליים אנחנו אחראים לספק למרות שיש מגפיים לצופים לשימושם האישי

ken kaniff

New member
אני צופה אש בחולון

אני צופה אש בחולון אני עדיין בשלב ההדרכה אבל יש מבחן בשבוע הבא ונראה לי שאני עובר אותו אז בקיצור לשאלתך: 1- יש משמרות שכל מס´ ילדים באים ביום מסוים קבוע מראש וגם גם במחויבות אישית תופס 2- מותר לבוא לבקר אבל תאמת בנושא הזה אני ממש לא מנוסה אבל בהמשך אני יידע אותך 3- יהיה לנו את הציוד שבמשאיות כיבוי בנוסף כל חניך/צופה מקבל חולצה ומכנס וכו´ אם תרצה פרטים נוספים פנה אלי באי מייל שמופיע למעלה.

טל פורן

New member
אנא הזדהה

ken kaniff בא לך להגיד את שמך ודרך אגב אם לא שמת לב אני גם מחולון

ken kaniff

New member
עידן בן פורת

שמע אתה גם בקורס בחולון? אני עידן בן פורת אתה בטוח מכיר

עידן../images/Emo123.gif

בונה עידן ימאפן אם לא סמת לב אש טל לא בכלל בקורס הוא כבר מתנדב וגם אני יטמבל

שלום לקן

אני בטוח שתעבור את המבחן המסכם השבוע ותכנס למשפחת הכבאים. אני שמח לראות שנכנסת לפורום אחרי שסיפרתי לכם עליו. תמשיך להתעדכן בפורום תוכל ללמוד הרבה על הלך הרוח במשפחת הכבאים

ken kaniff

New member
לילה טוב

לילה טוב אבי קרדובה זה עידן בן פורתמצופי אש בחולון בקורס של איתן נקווה שנעבור תמבחן אני יודע טוב דווקא תחומר המעשי בכתב פחות הולך לי אבל נסתדר גם עם זה הבעיה זה לזכור את כל המקום של כל דבר יענו לפי המספר תאים למצוא במקום הרבה יותר קל! בכל מקרה אתה נראה אדם טוב וכבאי טוב ובהצלחה במשמרת (אם אתה עובד עכשיו) נקווה שנצתרף בקרוב גם למשפחת הכבאי בחולון.

להסביר../images/Emo123.gif

תגיד לי ילד חנון שכמותך מי אתה תגיד לי מה אתה חיי באשליות זה בכלל לא מה שאתה חושב בתחנה שלנו חכה אתה עוד צעיר וזה אחד הצופים של חולון אז תשתוק לפני שאתה מדבר

fireman

New member
אין בעד מה ותשובות

בבאר שבע אין משמרות קבועות כל אחד בא מתי שבא לו ולכמה זמן שהוא רוצה...(כי יש רק 5 מתנדבים) יש לנו 2 מעילי תקיפה שמשתמש בהם מי שנמצא וקסדה אחת....אני אישית מלווה מכבאי אצלנו בתחנה את הקסדה שלו כאשר זאת לא המשמרת שלו... לגבי מדים אנחנו מקבלים מהתחנה אם כי זה נעשה קצת בעיכובים אני אישית קניתי מכנסי עבודה דגמח על חשבוני כי קודם כל אני יכול לקנות מה שהכי נוח ומתאים לי, ד"א זה לא עולה הרבה בסביבות 30 שקל חולצות קיבלתי מהתחנה וגם נעלים....ד"א יש לי נעלים צבאיות מיותרות בבית אז אני משתמש גם בהם רוב הזמן היות ואני כבר מתנדב בוגר ולא צופה אש אני מגיע מתי שאני יכול ורוצה ולא מחוייב להגיע למשמרות כי אחרי הכל אני גם חייל כפפות עבודה אנחנו מקבלים מהתחנה

טל! תשובה לשאלה, ושאלה לך!

אלן גבר! 1- אצלינו בשרותי כבאות חדרה יש בערך כל שנה כ-20 צופים. הם מחולקים לפי ימים. כל זוג(יכול להיות יותר מזוג), באים לשעתיים ביום. בכל יום יש 2 זוגות, כך שיוצא בכל יום 4 שעות התנדבות. ברור שבקיץ לא מספיק לצופים ונשארים יותר מ- ארבע שעות בכל יום קייצי. בית הספר ממנו התלמידים מגיעים מחייב להשלים מכסה של 60 שעות בשנה. 2- מותר לנו לבוא בכל שעות היום בתנאי שזהו אינו יום לימודים. אם זה כן יום לימודים מותר להיות מסוף יום הלימודים עד השעה 10 בלילה. 3- לכל צופה אש בתחנה יש מעיל תקיפה. כרגע שאר ציוד ההגנה נמצא בטיפול ההנהלה, ויושג בהקדם האפשרי 2-3 "תיקי צופי אש" שיככלו בתוכם ציוד הגנה בסיסי. כאשר צופה אש עובר בהצלחה את הקורס הוא מקבל חולצת טי שירט, חולצת כפתורים ארוכה ומכנסי דגמ"ח עם סימלי תחנת הכיבוי. שמחתי לעזור מתוך נסיון... מי אתה? כבאי? צופה אש?

טל זה חיים

בונה ראית אשקרה מה הם מקבלים חולצות עם סמלים מכנסים מעילי תקיפה עם תיק תיראה מזה חיים טוב

למעלה