שאלה לצופי ישראל

• פותח הנושא skoda
  • פורסם בתאריך

skoda

New member
שאלה לצופי ישראל

שלום לכולם, שמי אהרון ואני עליתי מארה"ב לפני כ-7 שנים וברצוני לרשום את בני לשבט באזור השרון. שהייתי ילד הייתי חבר ב- Rod Island Junior Patriot cub scouts רציתי לדעת אם גם בארץ שלנו מלמדים אותם תרגילי סדר, שימוש ברובה ואקדח, השרדות בטבע והגנה עצמית?(מאד חשוב שצעירים בימים אלה ידעו להלחם ולהגן על עצמם) האם כל הקורסים שניתנים בצופים נכללים בדמי החבר השנתיים? אם אתם רוצים אני יכול גם להעביר שעורים ולעזור מניסיוני. בהצלחה לכולנו. ושיבוא שלום. אהרון (סקודה) סקודרניק

bruinen

New member
שלום רב אהרון

היי צופי ישראל מתמקדים בעיקר בהעברת ערכי ציונות ותרומה לזולת כמו כן בין היתר ילדך ירכוש יכולות עבודה בקבוצה (שיתוף פעולה וכו´), כל הרעיונות מעוברים בפעולות כיפיות ומהנות שמשלבות בין חברי הקבוצה. הצופים יתרמו להשתלבות ילדך בחברה וכמו כן יקנו לו ערכים וזמן מהנה. השרדות צופיות אהבת הטבע הם חלק מרכזי בתפיסה הערכית הצופית. לעומת זאת לא ידוע לי על שבט שמלמד שימוש באקדח, :כמו כן בהמשך השנים הצופים הופכים לחלק מרכזי ומרכזי יותר בחיי הילד, מתוך נסיון אישי אני יודעת שרוב ההורים מרוצים מזה שהילד מבלה הרבה זמן בשבט, בפעילות חינוכית עם חבריו, מאשר בשיטוט בקניונים ורחובות. דמי המיסים והביטוח השנתיים מקיפים פעילות שנתית סדירה, אך אינם כוללים טיולים, ימי בריכה, ופעילות חוץ שבטית (בדרך הכלל העלות לא יקרה ומכסה דמי נסיעה ואבטחה)... בתור מי שמסיימת שנה שביעית בצופים אני ממליצה בחום, החוויה יוצאת מן הכלל ומגיעה לשיאה בשנות השכב"ג (שכבה בוגרת י,יא,יב) בהן החניכים לרוב עושים תפקידי מפתח בשבט ומדריכים, בתור מי שמסיימת שנת הדרכה אני רואה בצופים כחלק מרכזי מאוד בחיי. אני מדריכה בהנהגת ת"א, אבל אני מניחה שעוד תשמע על השבט בהוד השרון. בהצלחה, מדריכת ו´ בנים לשעבר, שבט דיזינגוף הנהגת ת"א עמית

למעלה