שאלה לצחי- איזה סוג תיסוף B במוטצית MTHFR

נגה2222

New member
שאלה לצחי- איזה סוג תיסוף B במוטצית MTHFR

אני בת 37 ויש לי מוטציה ב-MTHFR. האם תוכל להרחיב, איזה תיסוף ממשפחת ה B, צריכים לקחת בעלי המוטציה הזו? על איזה Bים לשים דגש, ועל איזה דווקא להמעיט? כי קראתי שמי שיש לו את המוטציה, ורוצה להעלות את המטילציה, אז כדאי לו להפחית חומצה פולית, וB12 כי הם מגבירים את לכידת המטיל. כמו כן, ישנו חוקר בשם Nestler Eric שאומר ששינויים במבנה הכרומטין, לכיוון של יותר מדי מטילציה בהיסטונים, זה דבר רע. הנה לינק ‏http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=16501568&query_hl=8&itool=pubmed_DocSum‏ אז מה ההבדל בין מטילציה שכדאי להגבירה, (למשל לבעלי מוטציה ב MTHFR), לבין מטילציה שכדאי להפחיתה בהיסטונים שבכרומטין? המון תודה נגה

biochemist74

New member
מתילציה הוא שם כולל להרבה

ריאקציות המתרחשות בגוף. אחת מהן קשורה באריזה של ה-DNA ככרומטין ע"י חלבונים הניקראים היסטונים. לצערי לא הצלחתי להיכנס ללינק, אבל ממה שאני מבין מדברי החוקר, תיסוף גבוה מידי של תורמי מתיל יכול לגרום למתילציה מוגברת של ההיסטונים ואז לדחיסה מוגברת בכרומטין (ה-DNA נמצא במבנה הנקרא כרומטין, כאשר אינו מתועתק, או משועתק). למרות זאת, הבעיה שאת מתארת היא קשה ביותר, מפני שנזקי ההומוציסטאין חמורים במיוחד בכל מה שקשור לעורקים כליליים. בשל כך תיסוף של חומצה פולית ו-B12 הוא מאוד חיוני. הייתי מוסיף לכך גם DMG ואף תמצית זרעי ענבים כדי להוריד עד כמה שניתן את כמות ההמוסיצטאין.

נגה2222

New member
תודה צחי. האם אותה מתילציה שקורית בהיסטונים

היא המתילציה שפולאט וB12 מעלים?

למעלה