שאלה לציףציף או כל אחד שיודע

Tomer 123

New member
שאלה לציףציף או כל אחד שיודע

אפשר לקבל מידע על הקליפים שהלהקה עשתה בתקופת 67-69 בערך? אני זוכר שפעם היה שרשור ארוך ומלא מידע על הנושא, אבל לא הצלחתי למצוא אותו...

קליפים 67-69

הקליפים שהופקו ע"י הלהקה למטרות מסחריות כוללים את: Arnold Layne (תחילת 1967) Scarecrow (אביב 1967) Jugband Blues (צולם ב-20 בדצמבר 67 והתגלה רק לפני שנתיים). שלושתם עם בארט הפלויד גם הופיעו בסרט Tonight Let's Make Love in London בביצוע Interstellar O/D וקטע בשם Nick's Boogie. (סוף 66 או תחילת 67) ללא בארט: Paintbox - ככל הנראה בתחילת 1968, לפי אורך השערות של מייסון, והעובדה שגילמור מצולם מרחוק. It Would Be So Nice - באביב אותה שנה. Point Me at the Sky - בחודש אוקטובר. הפלויד הצטלמו להרבה תכניות טלוויזיה בשנים האלו: ערוץ גרנאדה (המשדר ממאנצ'סטר, בעיקרון): הפלויד היו אורחים של להקת ה-Move בתכנית ששודרה בחודש מרץ 1967. באותו חודש שודרה שם גם תכנית על הסצינה הפסיכדלית בלונדון, והפלויד הופיעו גם שם. עפ"י המקורות, הפילם עדיין מונח בכספות של גרנאדה, אם כי הוא נצפה. בחודש אפריל באותה שנה צילם ה-BBC את המופע 14 Hour Technicolor Dream בשלמותו. הקטעים הוקרנו בזמנם באנגליה, ואף נמכרו לתחנות טלוויזיה זרות, אך ה-BBC אומר שהפילם נעלם מזמן מכספותיו, ולא נראה מאז שנות השישים. הוא לא קיים בידי אוהדים. חודש לאחר מכן, התארחו הפלויד בתכנית Look of the Week של ה-BBC, שם ביצעו את Pow R Toc H (מתוכו הוקרנו רק כמה שניות) ואת Astronomy Domine. התכנית גם כללה ראיון עם בארט ו-ווטרס. דוגמית: המראיין, האנס קלר: "מדוע המוסיקה שלכם כל כך רועשת?". ווטרס מגלגל עיניים. בארט: "כי אנחנו מנגנים באולמות גדולים..." Top of the Pops יולי 1967: הפלויד הופיעו שלוש פעמים בתכנית המצעדים הטלוויזיונית, אך ההקלטות לא שרדו. לדברי ה-BBC, הפילם נמחק. בנובמבר 1967 נסעו הפלויד לסיבוב הופעות בארה"ב. הסיבוב נקטע באיבו לאחר 8 ימים, במהלכם הם הופיעו בשתי תכניות טלוויזיה: התכנית של פאט בון ו-American Bandstand של דיק קלארק. בתכנית של פאט בון הם ניסו לנגן את See Emily Play, וב-American Bandstand הם הצליחו לנגן את Apples and Oranges ואת SEP. Tomorrow's World - תכנית המדע של ה-BBC הקליטה בסוף 67 כתבה על שימוש בתאורה פסיכדלית בהופעות, והמדע שעומד מאחורי זה. התכנית התמקדה במייק לאונרד, ידידם של הפלויד והתאורן הראשון שלהם. הלהקה צולמה כשהיא מנגנת - שכחתי מה. יש לי את זה איפשהו. הקטע נחשב לשמועה בלבד, עד שנכלל בסרט הדוקומנטרי של ה-BBC על סיד לפני שנתיים. בנוסף לנ"ל, ישנן שמועות על צילומים נוספים, הן לטלוויזיה בבריטניה והן לתחנות אירופאיות, משנת 1967, אך אין הוכחות לקיומם. עם גילמור, לאחר עזיבת בארט: פברואר(?) 68, הטלוויזיה הבלגית: See Emily Play, Apples and Oranges, Scarecrow, Astronomy Domine. מתוך אלו, מצויים בשטח רק SEP ו-Apples. האחרים נשארו כנראה בכספות. קיים ויכוח מתי בדיוק נערכו הצילומים, כאשר מרבית המקורות מציינים את פברואר 68 כתאריך הרלבנטי. הלהקה, מצידה, ככל הנראה טוענת שזה היה יותר מאוחר. Set the Controls ו-Saucerful of Secrets - הקטעים הוקלטו ככל הנראה עבור הטלוויזיה הגרמנית, בתחילת או אמצע 1968. בחודש אוגוסט צולמו הפלויד בהופעה עבור תחנת טלוויזיה צרפתית, בביצוע Flaming ו-Let there be More Light. בנובמבר 68 צולמו הפלויד מבצעים את Set the Controls, עבור תכנית מוסיקה אנגלית חד-פעמית בשם All My Loving, שכללה הופעות חיות של מיטב הכשרונות דאז. התכנית משודרת בחודש זה (יוני 2004) בשידור חוזר ב-BBC. בחודש יולי 69 השתתפו הפלויד בתכנית של ה-BBC במסגרת הסדרה Omnibus, שהוקדשה לאפולו 11 (הנחיתה על הירח). הם ניגנו קטע בן 6 דקות בשם Moonhead, אותו אילתרו, לדבריהם, על המקום. גם כאן, יש הרבה שמועות על צילומים נוספים לתחנות טלוויזיה והסרטה של הופעות חיות, אך זה בגדר שמועות יותר מאשר עובדות מוצקות.

vdgg

New member
כמה תיקונים / הבהרות

שלום לך, אני אסף כרמלי, ואני ארגנתי את רוב הוידאו-ים (יעני וידאו ברבים
) לערב פינק פלויד הקרוב. רציתי לציין שTonight let's all make love צולם בהופעות בUFO ב11 וב12 לינואר, ובאולפן ב13 לינואר. לגבי הקטעים שצולמו לטלויזיה הגרמנית ב68 - מדובר בצילום של פסטיבל International Pop Festival מרומא (אז למה הטלויזיה הגרמנית? לא יודע
). אנחנו נקרין משם את Saucerful אם אני לא טועה, וזה צולם בחודש מאי 1968. דרך אגב, תחנה (שחבל שאין עוד כמוה בעולם) הולנדית בשם VPRO שידרה לפני שלוש או ארבע שנים ברדיו חלקים מההופעה כולל ראיון עם ווטרס מהפסטיבל. מאוד משעשע. אני מצרף להודעה אתר עם רשימה של הופעות טלויזיה (כאלה שקיימות וכאלה שהן בגדר שמועה בלבד).

לגבי Tonite

חלק מהצילומים הם מה-UFO, אך ווייטהד צילם גם את ה-14-hour technicolor באלכסנדרה פאלאס באפריל, על פי מקורותיי. למעשה, למיטב הבנתי הצילומים שלו מהמופע הם היחידים ששרדו, מכל המקורות המוסרטים שתיעדו את הארוע. אגב, ווייטהד היה מקורב לבארט. הוא הקדיש לו את מהדורת ה-DVD של הסרט, ואף כתב לפני כמה שנים ספר עלילתי בו הדמות המרכזית היא, בעצם, בארט.

Tomer 123

New member
תודה רבה על המידע!../images/Emo13.gif

עוד שאלה שמעניינת אותי: אחרי אטום הארט בערך, הלהקה המשיכה לצלם פרומואים לשירים?

Tomer 123

New member
ז"א התכוונתי

עד החומה התכוונתי לתקופת שבין אטום הארט לאנימלס בערך....

לא בדיוק..

מכיוון שהפלויד לא הוציאו סינגלים, בעצם, מסוף שנות השישים עד the wall, (מלבד חריגים במקומות מסויימים), גם לא הופקו "קליפים" לשם קידום מכירות. באופן כללי, קליפים לא נהיו כלי עיקרי לקידום מכירות עד עלייתה לאוויר של MTV. "פינק פלויד בפומפיי" תפקד, בעצם, כפרומו אחד ארוך. הסרט הופק לשם מכירתו לתחנות טלוויזיה באירופה, והוא הדבר הקרוב ביותר לוידאו-קליפים כפי שהם מוכרים לנו כיום. מדי פעם, היו דוקו-פרומואים בטלוויזיה, ש"תיעדו" הופעות/אלבומים ושימשו בעצם כמקדם מכירות. היה אחד כזה בסביבות יציאת Animals, וכמדומני שגם לגבי "החומה" (או שמא זה היה כבר לקראת הסרט). בנוסף, סטורם תורגרסון הפיק כמה סרטונים ללהקה במהלך שנות השבעים, שככל הנראה הוצגו במהלך ההופעות - עוד לפני הסרטונים הרבים שהפיק עבור הלהקה בשנות השמונים והתשעים. עיקר הפילמוגרפיה של הפלויד בשנות השבעים מורכבת לכן מצילומי הופעות בקונצרטים ופסטיבלים, והופעות בתכניות טלוויזיה.

למעלה