שאלה לצפון אמריקאיות שביננו..

שאלה לצפון אמריקאיות שביננו..

האם אתן מכירות את נושא התזונה בבתי הספר? אצלנו לא ממש דוחפים את האף ללאנצ' בוקס של הבנות, אבל יכול להיות שהן יצטרכו לעבור למערכת החינוך הצרפתית ושמעתי סיפורי זוועה על הורים שננזפו כי בית הספר לא מצא את הארוחה שהם שלחו עם הילד מספקת. סנדוויצ'ים למשל.
אנחנו אוכלים את הארוחה הגדולה שלנו בערב, כי חשובה לנו מאוד ארוחת ערב משפחתית. חוץ מזה, למרות שבדרך כלל הילדות לוקחות ארוחה מבושלת, לפעמים אין לי זמן בבוקר או שסתם בא להן משהו קל באותו היום ואז אני מכינה סנדוויצ'ים, פיצה וכו'.

noaronen1

New member
לא מתערבים אבל

מה שכן מבקשים לא להביא ממתקים, בעיקר ל- snack time אם ילדים מביאים מתוקים לוקחים להם.
השאלה מה זה לא מספקת - האם זה שהילדים לא מקבלים מספיק אוכל? או שאין מספיק מבחר?
אני דואגת שיהיה פרי וסנדוויץ' או תוספת אחרת. תלוי בכמויות שילד אוכל. לקטן אני שמה ביצה קשה, ויוגורט וסנדוויץ ופרוסות תפוח עץ. קצת מכל דבר. לגדולים סנדוויץ גדול יותר ופרי.
אני דרך אגב מכינה את האוכל באחר צהריים לפני ולא בבוקר.

alphadelta

New member
לא שמעתי על זה.

בחטיבת הביניים לא שמעתי שמעירים למישהו. כן מדברים עם הילדים בשיעור. בבית הספר היסודי שילדי היו, דיברו עם הילדים וניסו להעלות מודעות לאוכל בריא ומזין. היו על זה שיעורים בבית הספר. והילדים עדיין שואלים אותי שאלות בסגנון: ״האם הדגן הזה מלא?״ או ״מה החלבון בארוחה הזו? ״בתור גננת כן דיברנו עם הורים. אם עוגיות אוריו ופרוסת לחם ( לא כריך, פרוסה) נשלחו באופן קבוע לקטנטן שבגן יום שלם. או אם הילד קיבל כל יום אותו דבר כי ההורה טוען שזה כל מה שהילד אוכל, וראינו שהביע עיניין במזון של אחרים. אז דיברנו בעדינות. נתנו רעיונות מודפסים לארוחות צהרים בריאות וקלות להכנה. אגב, גם כריך, אפשר שיהיה עם ממרח שוקולד קנוי על לחם מקמח לבן. או ממרח שוקולד ביתי שיש בו אגוזי לוז וטחינה על לחם מחיטה מלאה. גם אני אגב, מכינה לרב יום קודם. ואם זה משהו חם, שולחת בתרמוס.

1me too1

New member
אנחנו בבית ספר צרפתי

הדבר היחיד שנאמר לנו ומוזכר בכל פעם שיש טיול אלו הממתקים. להבדיל מבתי הספר האנגליים באיזורנו ששם מותר להביא הכל למרותת שמומלץ לא, אצלנו בבית הספר אסור ממתקים, עוגיות, חטיפי בר מתוקים.
אני שולחת לילדון לרוב ארוחה חמה בתרמוס, אבל גם כריך עם גבינה וביצה, אן קציצה בלחמניה - כמו המבורגר. עד היום לא שמעתי תלונות לגבי זה. כחטיף אני שולחת יוגורט או פודינג אורז. לפעמים אנחנו שולחים קופסת מיץ - עד היום לא העירו.
כן היו שיעורים בנושא תזונה - וזה החזיק לכמה ימים

&nbsp

אגב

זה לא מדוייק שבאנגלים מותר הכל. ל-EMSB יש מדיניות אוכל. השנה ביטלו אצלנו את ה-hot dog lunch (לשמחתי הרבה) כי מישהו התלונן בסקול בורד (לא אני, אבל הייתי מוכנה לנשק אותו אם הייתי יודעת מי זה כי הוא חסך לי הרבה ויכוחים עם הילדה).

1me too1

New member
את תמיד מוזמנת לפנות בפרטי

יש לי חברה שהבן שלה חופשי לוקח כל יום עוגיות וכאלה ואף אחד לא אמר לה כלום. אני לא מדברת בכלל על הוט דוג.
הסתכלתי שנה שעברה על התפריט שבתי הספר הצרפתיים מציעים והוא נראה לא רע, פשוט הילדון שלי לא אוכל כל כך מגוון ואנחנו לא אוכלים חלב עם בשר.
אני חושבת, שעל פניו בתי הספר הצרפתיים הרבה יותר מחמירים בהכל.
איפה אתם נמצאים?

אני חושבת, שעל פניו בתי הספר הצרפתיים הרבה יותר מחמירים בהכל

זה בדיוק מה שמפחיד אותי. הן צעירות מדי בשביל להיות בצבא

1me too1

New member
אתם במונטריאול?

גם אני פחדתי שאני שולחת את הבן שלי לבית ספר של הגיסטאפו אבל אני חייבת להודות ש so far so good, בגן היה לו מורה(גבר) והיה בסדר רוב הזמן, והשנה המורה היא נחמדה מאוד, לפחות בינתיים. הילדים אוהבים אותה. המזכירה בבית הספר סופר נחמדה, גם המנהל קשוב, הצוות של הצהרון מקסים, והצרפתית של הילדון - אין מה להשוות בכלל.
תראי, אם להיות כנה, הילדון היה רשום לבית ספר יהודי פרטי, אבל הם לא היו מוכנים לבוא לקראתי במחיר ולכן ברגע האחרון הוא הלך לצרפתי. כך שזו לא הבחירה הראשונה שלי, אבל, בינתיים אנחנו בסדר

לי היו מספר שיחות

מנהלת הגן אמרה לי שלוש פעמים שאסור כריך שוקולד בפיתה, בפעם השלישית שהיא אמרה שאלתי למה היא מדגישהאת זה בפני כל כך - הילדים שלי לא ראו שוקולד למריחה מימיהם. היא אמרה שהישראלים לא מביאים שום דבר אחר ולא עוזר שמעירים להם

למעלה