שאלה לקהל לקויי השמיעה

R-E-L

New member
שאלה לקהל לקויי השמיעה

הכיצד אני אוכל ללמוד שפת סימנים? ברצוני ללמוד שפת סימנים (סתם לדעת עוד שפה) וגם לדעת לדבר עם לקויי שמיעה... הייתי בברמיצווה של לקוי שמיעה שזה תורשתי אצלו... כולם דיברו בשפת סימנים... בקיצור... יצאתי מהאולם להתפנות..... אני מגיע לדלת ופתאום בא אלי חתן המצווה ושואל אולי לאן אני הולך (תנועה של היד, שהבנתי שהוא שואל לאן)... אני לא יכולתי לענות... בקיצור הוא הבין איך שהוא שאני צריך להתפנות... אין לי מושג איך. בקיצור... התפניתי בסוף למרות המעצורים והמכשולים
אז - האם ישנה תוכנה או קיבצי טקסט באינטרנט המלמדים שפת סימנים בעברית אני אשמח לדעת (אני כבר יודע אותיות באנגלית, מצאתי תוכנה שמלמדת אותי... אך אני רוצה לדעת בעברית... תודה רבה R-E-L

banana girl

New member
תשובה

אתה יכול ללכת לשמע ת"א ושם מלמדים שפת סימנים או שפשוט תחפש במנועי חיפוש באינטרנט אז הנושא המבוקש

leahle

New member
באותו נושא בדיוק!

באתי לשאול אתכם, ומתוך סקרנות פתחתי את ההודעה הראשונה, ואני רואה שמישהו הקדים אותי בשאלה:))) אבל השאלה שלי קצת שונה. אני גרה בצפון הארץ, יש לי חברה שמעונינת להתנדב בשמע, אבל קודם היא חייבת (וגם מאוד רוצה...) ללמוד את שפת הסימנים, יש למישהו מושג איפה לומדים את זה? יש מקום גם בצפון? או שיש דרך ללמוד את זה לבד?

LordNor

New member
כן, היא יכולה ללמוד בשמע חיפה

רחוב: מדרגות בית שערים לא תפספו את זה. או שהיא יכולה לבקש ספר ללימוד שפת סמנים מאחד החירשים...

המרחפת

New member
אפשר לפספס בקלות....

מה שאי אפשר לפספס זה למה הרחוב קרוי כך.... לאל´ה- החברה שלך לא חייבת ידע מוקדם בשפת סימנים כדי להתחיל לעבוד עם לקויי שמיעה. מורות חיילות רבות הוצנחו לתפקידן כסייעות לקויות שמיעה עם קורס של שבועיים וטענו שלמדו הרבה יותר מהילדים מאשר מקורס שפת הסימנים. ספרי לימוד הם לא עניין מומלץ לדעתי. חוץ מהעובדה שקיים רק מילון אחד, מסוף שנות ה-70, שפת הסימנים הישראלית מתעדכנת בקצב מהיר מאד, יותר מהיר מעברית. חברות שלי טענו שהסימנים שאני משתמשת בהם מיושנים ולעיתים לא הבינו אותי. הכי מומלץ לשלב בין קורס לבין עבודה מעשית עם חרשים.

leahle

New member
דינושששששששששש!!!!

מקווה שאנשים פה בפורום יסלחו לי על ההתפרצות
מה נשמע???

לאלה´לוששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo13.gif

כן כן כן זה חוקי
אצלי סבבה חייה את החיים.. (איכשהו..
) מה איתך?

חחחחחחחח הצחקת אותי

שפת הסימנים היא אינה תורשתית אלא תכונה נרכשת.. תלמד קצת ביולוגיה

למעלה