שאלה לקולי...ולשאר האבולוציונרים......

שאלה לקולי...ולשאר האבולוציונרים......../images/Emo20.gif

אני באמת מעוניין לדעת-מהו הטיעון החזק של הבריאתנים עד כה( ביהי, לאסקין, אגנור, ואחרים), נגד האבולוציה,ומה יש למדעני האבולוציה לטעון כלפיו?....זה ממש מעניין אותי(בבקשה הסבירו לי במילים שלכם,בלי קישורים)תודה..(ואני לא מתכוון למורכבות בלתי פריקה).. אגב,קולי....רשמתי משהו דומה בפורום חופש..אם ענית שם-ראה עצמך פטור.

הטיעון המרכזי נגד הבריאתנות

הטיעון המרכזי נגד הבריאתנות הוא שאין לה עקרון הפרכה ולכן היא איננה תיאוריה מדעית. בנוגע לשאלתך מהו הטיעון החזק של הבריאתנים - גם אני שואל את אותה שאלה, עד עכשיו גם אני לא ראיתי טיעון חזק.

אז מה דעתך על הטיעון הזה.....

כל תא בגוף מכיל את כל הגנים ,אך בכל איבר, פעילים רק הגנים הנצרכים לו.למשל גן יוצר שתן פעיל רק בכליות ומשותק בכל מקום אחר,גן יוצר חלב פעיל רק בדדיים ומשותק בכל מקום אחר וכו'....נשאלת השאלה-פלא זה מניין?מסתבר שישנם מגנוני בקרה ש"יודעים"איפה להפעיל מה ואיך....מה דעתך?

פלא מדהים.

תגיד, איך שמן יודע שהוא צריך לא להתערבב עם מים אלא להיות מעליהם?

אלפקה....את רצינית?קראי כאן....../images/Emo9.gif

http://www.hayadan.org.il/BuildaGate4/general2/data_card.php?U=no&SiteName=hayadan&ItemID=292538690&ValuePage=Product או שאין לך הבנה בסיסית בביולוגיה...או שסתם אין לך תשובה.גם לאותו פרופסור אין...

צר לי על המאמץ שלך,

אני מניח ששמת לב שלא טרחתי לענות לפינוקי. וזה לא שלא הייתי באיזור, ראיתי את השרשור (לא העזתי לקרוא מילה מההודעה כי אני יודע במי מדובר.). אני פשוט לא מתכוון להתייחס לפינוקי (או לכותבים בעלי טקטיקה דומה) ויהי מה. חבל שכותבים איכותיים כמוך (וכמו אלפקה) מבזבזים את זמנם על non-writers כמו זה. הוא אינו רוצה תשובה, הוא אינו מחפש את האמת, הוא אינו רוצה לנהל דיון אמיתי והוגן, ולמען האמת, כל מה שהוא רוצה זה להטריד ולהטיף לאנשים בעלי השקפת עולם אחרת. הכותב אינו בקיא אפילו בעקרונות הבסיסיים ביותר של הביולוגיה, וכל מה שהוא עושה זה חוזר כמו תוכי על תוכחות בריאתניות מטופשות. הפורום הזה לא יהיה בית-זונות (תסלח לי) לבריאתנים, ואני מתנגד בתוקף לתת לבריאתנים במה או התייחסות כלשהי. הפורום הזה נועד לנושא האבולוציה, ולעיתים גם ניתן לזלוג לנושאים מדעיים נוספים ולהיכרות עם ההיסטוריה של האבולוציה (כולל ההתנגדות הבריאתנית לה. אבל לא כדי ליצור ויכוח פעיל בין בריאתנים לבין אבולוציוניסטים, כי *אין ויכוח כזה*, אלא כדי לספר לקוראי הפורום קצת על ההיסטוריה של תיאוריית האבולוציה) אני מאוד מודה לך על הכתיבה הפורה שלך, ואני מקווה שדווקא כותבים כמוך יהיו מאלה שימלאו את הפורום בדבריהם מלאי הטעם.

"הוא אינו רוצה לנהל דיון אמיתי והוגן".חח

דווקא בכיף!.בכל פעם שאני שואל שאלה עם טעם...אתה טוען זאת.אין זו בושה לומר"איני יודע".אשאיר לך לעת עתה,לשנן מנטרות בצוותא- "האבולוציה היא עובדה כמו שהעולם עגול".שלך בידידות(?), פינוקי.......

Wolverchenus

New member
תפסיק לבזבז לנו את הזמן. תודה.

ואני ממליץ לחברי הפורום להפסיק לבזבז לעצמם את הזמנם בלענות לפינוקי. הוא לא פה בשביל ללמוד, הוא יחזור על אותה שאלה שוב ושוב ושוב ושוב ולא יתייחס בכלל לתשובות שהוא קיבל. והוא ילך רחוק ככל האפשר עד שאלות כמו "האבולוציה לא נכונה כי אחרת איך העין רואה והאוזן שומעת??" (זה אנלוגיה לשאלה שלו בשרשור הזה) בקיצור, חבל לכם על הזמן. אני וE.Coli פשוט שותקים כשהוא כותב ורק מתערבים כשמגיעים אנשים שלא מודעים לאופי של השאלות של פינוקי. פינוקי, אני באמת שואל את עצמי כל הזמן אם למחוק לך את ההודעות על עצם היות הפורום הזה עוסק באבולוציה ולא ב"תיאולוגיה בשקל - כיצד נגן עליה באמצעות שקרים על האבולוציה"...

זהו, שזה כבר לא ממש מאמץ....

אם נכנסת לתשובה שלי יכולת לראות שזה לא ממש מאמץ. כבר עניתי פעם וזה מספיק כי הבנאדם כל פעם חוזר על אותו דבר.

כן, דיברתי על המאמץ המינימלי

של לקשר אותו לתשובה שכתבת לו כבר. אני כבר לא מבזבז זמן על זה אפילו.

תשובה:

את זה שקיימים מנגנוני-בקרה לביטוי דיפרנציאלי של גנים בתאים מלמדים בכל קורס-מבוא לביולוגיה מולקולארית בשנה א' באוניברסיטה, כך שקשה לומר שהבאת פה חידוש מרעיש במיוחד. למנגנונים הללו יש הסברים אבולוציוניים מספקים בהחלט (למותר לציין שקיומם ומנגנוני-פעולתם גם נתגלו ע"י מדענים שלא היו להם שום טענות לאבולוציה). כיוון שאין בדעתי לתת לך קורס שלם בביולוגיה מולקולארית (מה עוד שעקומת-הלמידה שלך, לפי נסיון העבר, לא מזהירה במיוחד) תרשה לי לא להכביר מילים בנסיון נואל להחדיר לראשך עקרונות שכבר נתקבלו ללא עוררין אצל כל בר-דעת.

אני מבטיח לא להפריע יותר....רק....../images/Emo4.gif

תניח את דעתי בהסבר האבולוציוני שאתה מכיר להתפתחות מנגנון זה....אני מעוניין לשמוע...

בקצרה:

באופן גס ביותר ובלי להיכנס לפרטים (שכאמור מצויים בשפע בכל ספר ביו, מולקולארית) גנים ומערכות-הבקרה שלהם התפתחו לא בנפרד אלא במשותף, כאשר הגן והבקרה עליו מווסתים זה את זה. אם עשית פעם תרגיל חי"ר אתה מכיר את המתודה של תנועה וחיפוי הדדי. בעיקרון זה דומה קונספטואלית.

אוקיי../images/Emo9.gif....אז בעצם......

נניח שהופיע לראשונה גן היוצר הומוגלובין,האם אתה אומר ,שבעצם הוא לא הופיע ישירות במערכת הדם,אלא בכל מיני מקומות עד להשגת האופטימיזציה הנכונה,למקום בו הוא לא מזיק?

כמעט:

מה שאני אומר, ומה שאתה עדיין מסרב משום-מה להבין, הוא ש"גן היוצר המוגלובין", ולמעשה חומר קושר-ברזל שהיה ה"אבטיפוס" להמוגלובין המוכר לנו כיום הופיע עוד לפני שהיתה בכלל מערכת-דם באורגניזם חיידקי, הרבה לפני שהיו בכלל בעלי-חיים רב-תאיים, לא כל שכן בני-אדם ומערכות-דם. לאורך הזמן האוגניזם התפתח והחלבון קושר-הברזל התפתח במקביל.

פינוקי, זה השלב שבו אתה אמור להגיד "תודה"

או משהו בסגנון על ההסבר המושקע, ולא להשאיר את מי שענה לך באוויר. אם אתה לא עושה את זה (או משהו בסגנון) אני מזהיר מראש שגם אני אתחיל להיות לא-נחמד בכלל. (גולשים אחרים מתבקשים לא להגיב, תודה)

מה ביקשתיייי ?!? ../images/Emo46.gif

עכשיו למיטה בלי טלוויזיה! ושאני לא אתפוס אותך קורא את הדוקינס הזה מתחת לשמיכות!!

למעלה