שאלה לקוראי הערבית:

Eldad S

New member
שאלה לקוראי הערבית:

האם לדעתכם (או עד כמה שידוע לכם) יש אפשרות לחפש באינטרנט חומר בערבית, בלי להשתמש במקלדת ערבית או בפונטים ערביים? נניח, בעזרת אתר כלשהו המאפשר זאת, או שימוש באותיות לטיניות כתחליף לערבית וכו'. האם יש אפשרות לחפש בגוגל בטריק כלשהו, או לחפש באתר ערבי - גם אם אין לי אותיות ערביות? ושאלה קונקרטית: נניח שאני באתר של העיתון אל-אהראם, ואני מחפש כתבה ששמה רשום לפניי. האם יש דרך פשוטה לחפש באתר, בלי לקרוא את כל דפי המשנה ולעבור על כל הידיעות כולן בכל אחד מקישורי המשנה עד שאמצא את הכותרת המבוקשת? אני כן משתמש בתעתיק הלטיני לערבית לחיפוש בתי הוצאה לאור וכו' - אבל אז המטרה להגיע לאתר הכתוב בלטינית. עדיין לא מצאתי דרך להגיע לאתר הכתוב בערבית.

Eldad S

New member
תודה! והשימוש?

האם אני יכול להיכנס לגוגל הרגיל, ופשוט להקליד את המלה הערבית לחיפוש, ולבצע חיפוש על כל הנט?

Eldad S

New member
nutmeg, תודה רבה! ../images/Emo140.gif

המקלדת הזאת פשוט מעולה, והיא פתרון די קל ונוח. דא עקא, כשאני "שותל" בגוגל את המילים שיצרתי בעזרת המקלדת הווירטואלית, כדי לחפש את המופעים ברשת, הן הופכות לקודים מספריים (משהו כמו #&546), ואין לי אפשרות לדעת מה נכתב שם, או מהם המופעים שנמצאו. מישהו :-
יכול אולי להציע כיצד לטפל בעניין?
מכיר אתר מתאים, דומה לגוגל, לחיפושים בערבית?
מכיר אתר ספציפי, המתמחה בחיפושי מאמרים בערבית, נגיד, במסגרת אתרי העיתונות הערבית העולמית?

Arana

Active member
מנהל
אלדד,

אולי כמו שיש google.co.il יש גם גוגל למדינות ערביות שונות? שם בוודאי תהיה אופציה לחיפוש בערבית.

inbal76

New member
יש גוגל בערך בכל השפות הקיימות

(וגם בכמה שפות שלא קיימות) וכמובן שגם בערבית , ואפשר לעשות אליו הדבקה מטקסט של המקלדת הנ"ל.

נצל"ש.....

"שפות שלא קיימות" דהיינו כמו אֶלפית? זו רק אני ששמעה על זה והרימה גבה? כל מידע ובעיקר דעותיכם האישיות תתקבלנה בברכה.

arifell

New member
אני ראיתי אלפית

אבל ראיתי קלינגונגית, אלמרפאדית, את הזה של הטבח השוודי מהחבובות, piglatin, ועוד...

Eldad S

New member
ענבל - מעולה!

הקלדתי לעצמי את הצירוף המבוקש בערבית (מן המקלדת הווירטואלית הנמצאת בפורום 817, "ערבים" - שעליה כתבה נטמג), נכנסתי לקישור שעליו למדתי ממך, גוגל בערבית: www.google.com/intl/ar, בחרתי לחפש רק בדפים בערבית - והעסק עובד מצוין! תודה רבה!

X Talk 1

New member
תעבור לאתר arab Ynet ../images/Emo13.gif

אפשר לעשות משם חיפוש בארכיון הכתבות (שכולן מן הסתם בערבית)

Eldad S

New member
הרשו לי להודות לכל העוזרים:

נטמג, הילה, ענבל - תודה גדולה!

למעלה