שאלה לקלאבפוטים החד צדדיים...

שאלה לקלאבפוטים החד צדדיים...

האם כשהקלאב פוט רק ברגל אחת, אז מגבסים רק את הרגל הזאת והשנייה חופשית נכון? וזה לא מציק עוד יותר לתינוק, שאז הוא יודע איך ההרגשה בלי. והאם העובדה שזה חד צדדי מקלה על הטיפול בדניס בראון?

nush האחד

New member
קצת קשה לי לענות...

לעולם לא נוכל לדעת אם הסיבה לבכי שלהם הוא כי הגבס מציק להם (בין אם מדובר בק"פ חד צדדי ובין אם דו) או מסיבה אחרת. בקשר לנעליים- שמעתי שלתינוקות עם ק"פ חד צדדי קצת קשה יותר להתרגל מכיון שרגל אחת תמיד היתה חופשיה, לא מגובסת לעומת ק"פ דו שהתינוק רגיל שיש לו משהו על הרגל ממש מהלידה. אבל עוד פעם, לא תמיד אפשר לדעת מה באמת מציק להם ואם הנעליים קשורות לכך. מה שלומך חוץ מזה? התאוששת קצת מאז שנודע לכם על הקלאב פוט?

nush האחד

New member
אני כ"כ מזדהה איתך... ../images/Emo24.gif

גם אני כ"כ קיוויתי שזו תהיה טעות אך בשבוע 20 כשביצענו סקירה חוזרת במטרה לבדוק את הממצא בשנית, הבנו שזה המצב ושאכן הקלאב פוט קיים. בכל מקרה, תמיד כשאני נכנסת למרה שחורה בגלל הרגל, אני מכניסה לעצמי לראש שזו רק בעיה אורטופדית שניתנת לתיקון ושאנשים מתמודדים עם אנשים הרבה יותר גרועים.

חדוה7

New member
הפחד

אני בשבוע 35 משבוע 15 אני מנסה להכחיש את הק"פ בהתחלה חשבנו על הפלה בהמלצת רופא אבל לאחר מחשבות רבות החלטנו להתמודד עם הבעיה עם כל הקשיים

טאניוש

New member
חדוה

צרי איתי קשר, תבואי אלינו, תכירי את הקלאבר הקטן שלי. הייתי בשבוע 15 כשנודה לי על קלאב פוט, שבוע או שבועיים אחרי באתי למפגש הפורום ויצאתי משם עם הרגשה אחת- אני רוצה ילד כזה. ההריון שלי היה מסובך, הדבר היחידי שלא הטריד אותי עד הלידה- קלאב פוט.

חדוה7

New member
../images/Emo189.gif

תודה בעלי כרגע בחו"ל שיחזור ניצור קשר ונשמח להיפגש

יופי נעשה מפגש ירושלים.

גם אני קיוויתי לטעות, בשבועות הראשונים זה היה כמעט שכנוע עצמי. עד שהבנתי שהסיכויים הפוכים. אבל כן, קיימים (כבר היו פעמים בפורום).

בעצם שלוש

ועכשיו אפרט, מקרה 1- שתי רגליים שצפן ק"פ ובסוף לא היה. מקרה 2- צפו ברגל אחת ולא היה. מקרה 3 - של ליאון של טניה- רגל כן ורגל לא (-:

פרלמנים

New member
מי לא חשבה על הפלה...

הרופאים מציגים לפעמים את הבעיה כאסון...דיברתי על זה עם נווש השבוע, צריך לשלול את הרישיון לרופאים שממליצים "לשקול" הפסקת הריון בגלל ק"פ... בעיקר דר' שרוני מביה"ח מאיר... הילדים שלנו מקסימים ומתוקים. כמו שמטיסת השבלולים כתבה היום-" קטן עלי, בחיי"

אנגלה3

New member
הפלה??????????????

בגלל בעיה אורטופדית??????????? כל עוד הבעיה היא אורטופדית ושללו את כל שאר האפשרויות זה קיצוני מידי לחשוב אפילו על הפלה. אני בשבוע 30 להריון ויש לעובר ק"פ חד צדדי - ברגל ימין, ברגע שנכנסתי לפורום וקראתי על הק"פ קיבלתי כוחות להמשיך, יש לציין שהמחשבה אפילו לא עלתה על דעתי, בעלי קצת חשש בהתחלה וכן חשב על הפלה - אבל תנו לי לגלות לכם משהו - (כמו שהיועץ הגנטי אמר לו) אם אמא שלו הייתה חושבת כמוהו לפני 41 שנה - הוא לא היה יושב איתי היום בבדיקות - והמבין יבין. כשעולה מחשבה כזו על דעתכם תחשבו שהתברכתם בילד (נכון יש בעיה - אבל היא פתירה והיום עם יותר אחוזי הצלחה מפעם) יש זוגות (ואני מכירה כמה באופן אישי) שעוברים גהנום ולא מצליחים להרות. תהנו מהמשך ההריון. ואל תחשבו מחשבות רעות - תחשבו חיובי זה נותן כח להמשיך.

טאניוש

New member
הילדים שלנו הם החיים שלנו

אף זוג כאן לא מצטער על זה שלא עשה הפלה. אבל אני זוכרת את הסקירה ההיא ואת המילים שפלט הרופא- "לשקול הפלה". והוא עוד היה עדין, לא דיבר על הפלה בגלל בעיה אורטופדית אלא אמר שייתכן וקלאב פוט הוא רק חלק של הבעיה וצריך להמשיך בבדיקות. באותו רגע הרגשתי שאני בדרך להפלה. אני בין אלה שעברו גהנום בדרך להורות. הייתי אחרי יותר מ-4 שנות טיפולים והריון אחד שנגמר בשבוע 20. זה לא מנע מהרופא להגיד את מה שהוא אמר, זה לא מנע ממני מחשבות על הפלה. נכון, לומדים על הבעיה, נרגעים (פחות או יותר) וממשיכים הלאה. המשך הריון קל ומשעמם

טאניוש

New member
נכון, מגבסים רק רגל אחת

לא נראה לי שזה מציק לו. גבס מוסיף משקל, אבל הרגליים עדיין נעות חופשי. מכיוון שהמשקל על רגל אחת או שניים כמעט מהלידה הם מתרגלים לזה. מה שיכול להציק- שיפשופים מהגבס. לתינוקות חורף יותר קל- לא חם, הרגליים לא מזיעות. אצלינו הייתה בעיה רק פעם אחת, כשלא עטפו טוב את האצבעות ונוצר שם פצע
. מאז תמיד בדקתי טוב טוב שהרגל עטופה, אצבעות חופשיות וכו'. נכון, הייתי נודניקית, אבל הכי חשוב- התינוק שלי לא סבל. דניס בראון מפריע לתינוקות לא בגלל המשקל אלא בגלל שהרגליים מחוברות והם לא יכולים להזיז אותם חופשי. הטיפול הוא אותו טיפול, לא חושבת שבשלב הנעליים הוא קל יותר. מה שכן, בשלב הגבסים לדעתי קל יותר- אצל לאון היה ק"פ תנוחתי ברגל שמאל, אחרי הלידה גובסו שני הרגליים, ואחרי שבוע גובסה רק רגל אחת. הרגשתי כמו בסיפור הזה עם העז, נהיה לי פתאום כל כך קל. יותר קל לרחוץ, יותר קל לנקות את הטוסיק, גבס אחד פחות להוריד, גבס אחד פחות לשים, רגל אחת פחות לעשות מניפולציות, פי שניים פחות בכי. ויש רגל אחת מתוקה לנשק אותה
.

למעלה