שאלה לקצבים בפורום ולאנשים מתחום הבשר
סתם מתוך עניין וחס וחלילה לא נכנס לאף אחד לכיס אבל משהו בתמחור הבשר מעלה לי שאלה. בתור נתח לעל האש כולם מכירים את האנטריקוט ואחריו את הסינטה והפילה. כך שאם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שאלה החלקים הנמכרים ביותר (אני מדבר על מינגול בלבד). ישנם נתחים אחרים, כמו לדוגמה צ'ך, שייטל, ואסיו, שפחות מוכרים בארץ. עכשיו אני שואל את עצמי, כיוון שבכל פרה יש X כמות של כל נתח ואי אפשר לייצר פרה שכולה אנטריקוט איך זה שהאנריקוט לא יקר פי כמה וכמה מהנתחים האלו ? אם אתן דוגמא מקצב שהייתי אצלו שבוע שעבר, האנריקוט עולה 110 ואילו הפקניה עלתה 80. אצל "קצב הבית" של הפורום, גיתי זמיר, אנטריקוט זה 82 ופיקניה 68 (על פי המחירות באתר). זה לא מסתדר לי, הרי את כל העודף מהנתחים האלה בטח יטחנו וימכרו בגג 50 שקל, לא שווה להוריד את המחיר של הגושים הנ"ל ובכך אולי להעלות את המכירות בהם ?
סתם מתוך עניין וחס וחלילה לא נכנס לאף אחד לכיס אבל משהו בתמחור הבשר מעלה לי שאלה. בתור נתח לעל האש כולם מכירים את האנטריקוט ואחריו את הסינטה והפילה. כך שאם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שאלה החלקים הנמכרים ביותר (אני מדבר על מינגול בלבד). ישנם נתחים אחרים, כמו לדוגמה צ'ך, שייטל, ואסיו, שפחות מוכרים בארץ. עכשיו אני שואל את עצמי, כיוון שבכל פרה יש X כמות של כל נתח ואי אפשר לייצר פרה שכולה אנטריקוט איך זה שהאנריקוט לא יקר פי כמה וכמה מהנתחים האלו ? אם אתן דוגמא מקצב שהייתי אצלו שבוע שעבר, האנריקוט עולה 110 ואילו הפקניה עלתה 80. אצל "קצב הבית" של הפורום, גיתי זמיר, אנטריקוט זה 82 ופיקניה 68 (על פי המחירות באתר). זה לא מסתדר לי, הרי את כל העודף מהנתחים האלה בטח יטחנו וימכרו בגג 50 שקל, לא שווה להוריד את המחיר של הגושים הנ"ל ובכך אולי להעלות את המכירות בהם ?