שאלה לקצבים בפורום ולאנשים מתחום הבשר

• פותח הנושא Godu
  • פורסם בתאריך

Godu

New member
שאלה לקצבים בפורום ולאנשים מתחום הבשר

סתם מתוך עניין וחס וחלילה לא נכנס לאף אחד לכיס אבל משהו בתמחור הבשר מעלה לי שאלה. בתור נתח לעל האש כולם מכירים את האנטריקוט ואחריו את הסינטה והפילה. כך שאם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שאלה החלקים הנמכרים ביותר (אני מדבר על מינגול בלבד). ישנם נתחים אחרים, כמו לדוגמה צ'ך, שייטל, ואסיו, שפחות מוכרים בארץ. עכשיו אני שואל את עצמי, כיוון שבכל פרה יש X כמות של כל נתח ואי אפשר לייצר פרה שכולה אנטריקוט איך זה שהאנריקוט לא יקר פי כמה וכמה מהנתחים האלו ? אם אתן דוגמא מקצב שהייתי אצלו שבוע שעבר, האנריקוט עולה 110 ואילו הפקניה עלתה 80. אצל "קצב הבית" של הפורום, גיתי זמיר, אנטריקוט זה 82 ופיקניה 68 (על פי המחירות באתר). זה לא מסתדר לי, הרי את כל העודף מהנתחים האלה בטח יטחנו וימכרו בגג 50 שקל, לא שווה להוריד את המחיר של הגושים הנ"ל ובכך אולי להעלות את המכירות בהם ?

צלשף

New member
אני אסביר

נתחים המוכרים פחות עושים דרכם לבישול למסעדות בשר המפורסמות יותר, בשלל עיסקיות של סכום כסף ואכול כפי יכולתך, גם מסעדות המזרח הרחוק משתמשות בנתחים אלו להקפצה. ויש אפילו חוסר מסוים בנתחים אלו בגלל המחיר הנמוך יחסית, אגב גם תעשית המעושנים משתמשת בנתחים אלו ליצור פסטרמות, לגבי החוסר של נתחי פרימיום המצב נסגר ע'י יבוא של חלקים אלו מהעולם ומשכנינו הקרובים יותר. מקווה שעזרתי.

danbaratz

New member
מאוד פשוט

התמחור נעשה לפי כללי השוק מה שמבוקש יותר יעלה יותר. עונת האביב היא העונה החזקה של שוק הבשר והביקוש מתאפיין בחלקים חגיגיים לפסח ולאש ליום העצמאות, מה שיוצר פער בין חלקים אלו לחלקים אחרים. הבעייה שבשר שמתאים לבישול גם אם יעלה עשרים שקל לק"ג, לא יהיה כדאי לצלייה ולכן הורדת המחיר לא כדאית. מה גם שמחיר המינימום הוא חמישים שקל, פחות או יותר, לבשר טחון (שגם הולך חזק). כדי למנוע מחסור בחלקים מובחרים רבים הקצבים שמוכרים חלקים מיובאים בנוסף למקומיים. המקצוענים ההגונים מידעים את הלקוחות ולעיתים מוכרים במחיר מופחת. עדיין יש רבים שלא מידעים ומוכרים מיובא כמקומי ביניהם כמה מהקצבים המובילים בארץ.

למעלה