שאלה לרב

יyל20

New member
שאלה לרב

זוג שקיבלו מתנות לחתונה ואחרי תקופה קצרה התגרשו, יש חלק מהמתנות שניתנו על ידי קרובי משפחה/ ידידים של הבעל.
האם האשה חייבת להחזיר לבעלה את המתנות שניתנו לחתונה על ידי קרובי משפחתו? (אני דנה בנושא אם הבעל לא מבקש אותם)
מאוד אשמח לקבל תשובה מנומקת אם הדבר אפשרי

manew

New member
הפתרון הכי טוב הוא

להגיע להסכמה משותפת מי לוקח מה, ואז אין שום צורך לשאול רב, בדיוק כמו שאם אני אחליט לתת למישהו משהו ששייך לי בתור מתנה אני לא אצטרך רב בשביל זה.
לגבי הלכה נטו- אני לא בטוח ב100 אחוז אבל כמדומני שכיון שהמתנה ניתנה לזוג בלב שלם הרי שיש כאן קניין גמור, ולא משנה אם התגרשו אחרי שבוע או אחרי כמה שנים. באותה מידה גם לא משנה מי הוא נותן המתנה, כיון שברגע שהוא נתן את המתנה לזוג היא כבר לא ברשותו כלל.
ולכן דין כל המתנות שווה, ואולם למי המתנה שייכת זו שאלה אחרת שצריכה סירור האם זה שייך לבעל בלבד או שבני הזוג נעשים כשותפים במתנות והדברים שייכים למעשה לשניהם במידה שווה.

ושוב אני אומר - הכי טוב זה להגיע להסכמה לגבי צורת החלוקה ולא להזדקק לרב ולבתי דינים בעניין זה.
חג שמח ושנה טובה. חיים.

manew

New member
הפתרון הכי טוב הוא

להגיע להסכמה משותפת מי לוקח מה, ואז אין שום צורך לשאול רב, בדיוק כמו שאם אני אחליט לתת למישהו משהו ששייך לי בתור מתנה אני לא אצטרך רב בשביל זה.
לגבי הלכה נטו- אני לא בטוח ב100 אחוז אבל כמדומני שכיון שהמתנה ניתנה לזוג בלב שלם הרי שיש כאן קניין גמור, ולא משנה אם התגרשו אחרי שבוע או אחרי כמה שנים. באותה מידה גם לא משנה מי הוא נותן המתנה, כיון שברגע שהוא נתן את המתנה לזוג היא כבר לא ברשותו כלל.
ולכן דין כל המתנות שווה, ואולם למי המתנה שייכת זו שאלה אחרת שצריכה סירור האם זה שייך לבעל בלבד או שבני הזוג נעשים כשותפים במתנות והדברים שייכים למעשה לשניהם במידה שווה.

ושוב אני אומר - הכי טוב זה להגיע להסכמה לגבי צורת החלוקה ולא להזדקק לרב ולבתי דינים בעניין זה.
חג שמח ושנה טובה. חיים.

יyל20

New member
הגרוש מעדיף לא לדבר בטלפון

והוא גם לא מבקש כלום, והוא התבטא על נושא כספי בשלב של הגרושין שהוא מוחל במחילה גמורה, אבל ביום כיפור התחלתי לחשוב שאולי אני טועה?

יyל20

New member
התשובה לא ברורה

מה קורה כשלא אמר כלום?
לא ביקש כלום האם אני חייבת לתת לו?

אופירA

New member
מנהל
לא ביקש כלום וכן אמר ברמה העקרונית שמוחל על

כל מה שקשור בכסף.
אז למה את חייבת לתת לו?

את יכולה לשאול אם הוא רוצה, לא בדרך של שיחה בטלפון שהוא לא מסכים, אלא ע"י העברת מסר דרך קרובים או חברים שלו (אולי אלו שנתנו המתנות), שישאלו אותו מה הוא רוצה במפורש, ויענה להם במפורש מה הוא רוצה שתעשי במתנות האלו.

יyל20

New member
אני לא בדיוק זוכרת את המשפט שאמר

ולא רוצה להיכשל בחטא של גזל, אבל גם האפשרות לשאול ירדה מהפרק.
אם אני מבינה נכון את דברך, אם היה רוצה היה מעביר מסר שהוא מעוניין

למעלה