שאלה לרואה חשבון או יועץ מס

שאלה לרואה חשבון או יועץ מס

שלום,אני מעוניין לפתוח עסק מהבית,שאמרו לי שאני חייב להוציא עליו חשבונית,כי מדובר בתחום השירותים.רציתי לשאול מה קורה אם בעסק כזה,שחייב להוציא רק חשבונית,המחזור הוא מאד קטן,כמו למשל 35000 שקלים לשנה?האם יחייבו אותי לשנות את המעמד שלי,או שאני אוכל להמשיך להוציא חשבוניות גם עם הכנסה נמוכה כזו שנה אחרי שנה ? אני מודה לכל מי שיכול לעזור לי,כי אין לי כרגע רואה חשבון א יועץ מס. תודה לכם על עזרתכם,ואודה לכם אם תומרו לי על מה מדברים כאן,והאם זה מתאים לכל אחד שעובד מהבית?

missB

New member
למה חייב חשבוניות?

בעקרון עם הכנסות שנתיות כאלה אתה יכול להרשם כעוסק פטור ולהוציא ללקוחות שלך קבלות אלא אם יש סיבה מסויימת שבגללה אתה צריך דווקא חשבוניות מס. בכל אופן, גם אם תחליט להרשם בתור עוסק מורשה, אף אחד לא יחייב אותך לשנות סטטוס. אין מגבלת מינימום להכנסות הנדרשות בכדי להיות עוסק מורשה. יש רק מגבלת מקסימום עבור עוסר פטור שמעבר לה הופכים אוטומטית לעוסק מורשה (ראה הודעה בהמשך העמוד שמפרטת את ההבדלים בין סוגי העוסקים).

את בטוחה?

לי אמרו שנותני שירותים,עורכי דין,רואיחשבון ומתווכים ועוד מקצועות דומים חייבים להוציא חשבונית מס קבלה.

mstern

New member
תשובה

יש אכן רשימה של סוגי מקצועות שחייבים להיות עוסק מורשה ואכן מתווך מקרקעין הוא אחד מהם. הכוונה היא שהוא חייב להיות עוסק מורשה ולהוציא חשבונית מס ללא קשר למחזור השנתי.

missB

New member
למדנו משהו חדש../images/Emo9.gif

אבל מאחר וזה קשור לסוג מקצוע ולא למחזור השנתי - אני חושבת שמה שאמרתי לגבי זה שאין מגבלה על מינימום מחזור לעוסק מורשה ואף אחד לא יעיר לך על כך (אולי חוץ ממנהל הבנק), עדיין נכון. מוטי מוזמן לתקן אותי אם אני טועה.

mstern

New member
נכון

מה שכן, אם עוסק מורשה מדווח מחזורים נמוכים למע"מ, זה מחשיד. אולי הכנסותיו בשחור?

חדשות לפורום

מוטי שטרן העניק לי תשובה כרגע,שיש מקצועות המחייבים הוצאת חשבונית מס בלי קשר למחזור של העוסק. תודה לכם.

mstern

New member
בבקשה,

13. רישום כעוסק מורשה עוסק הנמנה על אחת מהקבוצות המנויות להלן ירשום אותו המנהל כעוסק מורשה גם אם על פי סכום מחזור עסקאותיו או מספר המועסקים בעסק הוא היה נחשב כעוסק זעיר; (1) בעל מקצוע חופשי שהוא: אגרונום, אדריכל, הנדסאי, חוקר פרטי, טוען רבני, טכנאי, טכנאי שיניים, יועץ לארגון, יועץ לניהול, יועץ מדעי, יועץ מס, כלכלן, מהנדס, מודד, מנהל חשבונות, מתורגמן, סוכן ביטוח, עורך דין, רוא החשבון או שמאי, בעל מעבדה כימית או רפואית; וכן עוסקים שעיסוקם מתן שירותים מהסוגים המפורטים בתקנה 6א לתקנות מס ערך מוסף, התשל"ו-1976, ולגבי אותם שירותים בלבד; (2) רופא, לרבות פסיכולוג, פיזיוטרפיסט, רופא וטרינר, רופא שיניים או מרפא שיניים; (3) בעל בית ספר לנהיגה על פי רשיון שניתן לפי סעיף 15 לפקודת התעבורה (4) בעל בית ספר לרבות גן ילדים, שבו לומדים או מתחנכים תלמידים באופן שיטתי ושאיננו מלכ"ר וכן בית ספר שבו ניתנת הדרכה מקצועית, עיונית או מעשית, לרבות הדרכה לאמנויות ולספורט, לקבוצות שבכל אחת מהן לא פחות מחמישה תלמידים, להוציא הדרכה מקרית של לא יותר משלושים ימי הדרכה בכל קבוצות התלמידים אשר הופעלו באותה שנת מס. (5) סוחר מקרקעין או מתווך מקרקעין; בפיסקה זו - "סוחר מקרקעין" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו מכירת זכויות במקרקעין; "מתווך מקרקעין" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו תיווך בזכויות מקרקעין (6) סוחר רכב ומתווך רכב; בפיסקה זו - "סוחר רכב" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו מסחר ברכב; "מתווך רכב" - עוסק שעסקו או חלק מעסקו תיווך בקניית רכב, במכירתו או החלפתו; "מסחר ברכב" - לרבות חליפין או השכרת רכב בשיטת מקח-רגב-שכירות; "רכב" - רכב מנועי כמשמעותו בסעיף 1 לפקודת התעבורה; (7) חברה השומה כדין לפי פקודת החברות; (8) אגודה שיתופית הרשומה כדין לפי פקודת האגודות השיתופיות;

כמה תשובות

ראשית, כל הכנסה חייבת ברישום אצל שלטונות המס והוצאת חשבוניות. בהכנסה נמוכה כמו שאתה מדבר עליה יש מעמד של "עוסק פטור" במע"מ, אבל עדיין יש חובת רישום ממליץ לך בחום למצוא רואה חשבון או יועץ מס ולהתייעץ איתו- הייעוץ הראשוני בדרך כלל זול מאוד או חינם ואתה תגלה שרואה חשבון מרוויח לך כסף ולא עולה כסף.... בכל מקרה, בהצלחה

בוקר טוב רואהחשבון

זה מעניין שאתה ממליץ כל הזמן לא להסתפק במדיה... ובכל זאת עושה בה שימוש רציני לפרסום שלך. אמור לי, האם אתה מקבל תגובות עסקיות להודעות שלך? אני מאוד סקרנית.

חיובי זה נכון כי אני עומד כנראה

בקרוב לתת לו הזדמנות לעבוד אתי אפילו מעט ואחרי זה לכי תדעי מה יהיה אתי ואתו.אני מקווה שזה יתפתח יפה

בוקר אור

כן, אני ממליץ כל הזמן לא להסתפק במדיה כי שום דבר כאן לא שווה להתייעצות פרטנית עם הרואה חשבון שלך שמכיר את כל הסיפור ורואה את כל התמונה. כן, אני כותב כאן מתוך תקווה שזה יביא לי לקוחות. לא, אני לא אקבל כל אחד. יש עניין של מיקום גיאוגרפי והתאמה ללקוח. כבר קרה לי שהמלצתי ללקוח פוטנציאלי לפנות למישהו אחר. יש עניין של אינטגריטי (יושרה?) ואחריות מקצועית. עוד שאלות?

אבל מתווך מקרקעין לא יכול להיות ע.פ

אמש הבנתי ממך שמי שעוסק במקרקעין לא יכול להיות עוסק פטור,על כל הכנסה שהיא,אפילו נמוכה,ועכשיו אתה טוען שיש מעמד של עוסק פטור. אז מתווך במקרקעין יכול להיות עוסק פטור,במידה והכנסתו מאד נמוכה מסיבות שונות,כמו שעות עבודה מעטות וכדומה?

missB

New member
התשובה שקיבלת אתמול

היתה מ-MSTERN ולא מהמכנה את עצמו רואההחשבון. לאור התשובות המקצועיות שקיבלת ממוטי לעומת התשובות של הרואהחשבון, הייתי נוטה להעדיף את מוטי לא?

התנצלות ממוטי שטרן

מגיע לך קרדיט ואני מודה לך על העזרה.ב 15 לחודש הבא אני מתחיל ללמוד להוצאת הרישיון,ולאחר מכן אצור קשר.קשרתי את הרואהחשבון אתך בטעות. סליחה

כמה תשובות

בדרך כלל אני נותן תשובות כלליות במדיה ולא מתייחס לנתנונים ספציפיים מאחר והתשובה מיועדת למעשה לכלל הגולשים ולא רק לשואל. בדרך כלל אני גם ממליץ לעוסקים להרשם כעוסקים מורשים ולא כפטורים מסיבות שונות, חלקן שיווקיות / פסיכולוגיות אם תשים לב, תגובתי היתה לשאלה הראשונה ושם לא כתבת את העניין שמדובר בתיווך מקרקעין וזה הופיע רק בהודעה נפרדת. אגב, האם החוק לא מחייב רישוי של מתווכי מקרקעין? עניתי לך?

mstern

New member
ואני מציע לך לקרוא את כל השרשור...

חובה לקבל.......

למעלה