שאלה לרויקו

לחוצונת

New member
שאלה לרויקו

לרויקו ולאחרים שלום. נותחתי ב-7/2001 ע"י דוקטור רובין. אתמול הייתי אצלו לצורך ניפוח ראשון. ירדתי בסה"כ 14 ק"ג ויש לי עוד 30. בצילום ראו שהפורט הפוך (!!!) .ניסו בעזרת רופא רנטגנולוג להפוך ע"י לחיצות וניסו גם לדקור "בסיבוב" כדי להגיע ו...לא הצליחו.סתם הכאיבו לי. קבעתי תור לשבוע הבא לפתוח ולסובב את הטבעת. רציתי לשאול אם זה נורמאלי?אם זו רשלנות?האם מישהו מפה חווה את החוויה?

סיסה

New member
טבעת הפוכה תשובה

בוקר טוב לך אתמול הייתי בביקורת בבית חולים אסותא ושמעתי דרך בחורה צעירה שנותחה בבית חולים וולפסון כנראה אצל אותו רופא ,לא זוכרת את שמו שנוצרה לה את אותה בעיה הטבעת הפוכה וכתוצאה מזה היא סובלת מכאבים איומים ונאלצת לשתות תרופות הרגעה ונירות. כנראה היא תנותח שוב הבנתי מדבריה . אני מקווה שתרגישי טוב יום טוב סיסה

רוייקו

New member
פורט מהופך - תופעה לא נדירה

שיכולה לקרות לכל מנותח אפילו תחת ידו של מנתח מיומן, אולם, התופעה של פורט מהופך נדירה יותר אצל המנתחים המובילים בתחום זה. אחותי קבעה כל מיני דברים אצל דר´ רובין, ללא ידיעתי (לפני חודשיים) והוא הציע לה את הטבעת הצרפתית ואחר הציע אולי את השוודית ואמר שהאמריקאית לא ממש מוצלחת... בקיצור, משכתי אותה ממנו ברגע האחרון. אני לא מצטער וגם היא לא. לא יודע למה, אני לא הרגשתי בטוח שינתח אותה. רוייקו

רוייקו

New member
הפתרון להבעיה הינו ניתוח להיפוך

הפורט. הניתוח, בהרדמה מקומית, בד"כ, או כללית, נעשה באישפוז יומי (הולכים הביתה אחרי כמה שעות). פותחים באיזור הפורט חתך של 5-6 ס"מ, הופכים את הפורט, תופרים לשכיבת השרירים ואת החתך סוגרים עם סיכות או מדביקים (דר´ סובחי). אפשר לחזור לעבודה תוך יום-יומיים בלי בעיה.

שלגיה**

New member
רויקו תשובתך אינה רלבנטית כלל

נראה לי שבמצב כזה אין מה לבכות על חלב שנשפך,לא יעזור לבוא ולומר היום,שהמנתח הספציפי הזה אולי לא טוב או שטוב שאחותך לא נותחה אצלו ,נראה לי שבמצב בו לחוצונת כתבה לנו בפורום כדאי להתמקד בתשובה שתעזור לה להתמודד עם המצב ועם העתיד לבוא ולא להתעסק עם "מה חושבים על המנתח"...

את צודקת ב-1,000,000 %

גם אני הופתעתי מתשובתו של רוייקו. הרי הבחורה מבקשת פה עזרה והיא גם ככה לחוצה אז מה הטעם בלהבהיל אותה יותר ?!?! לא לעניין !!!

gal33

New member
בטוח יש לו גם מקרי הצלחה. הבעיה היא

שתמיד שומעים רק על הכשלונות, כמו בכל דבר.

סיסה

New member
תשובה לשאלה טבעת הפוכה

שלום לך וצהריים טובים אני חדשה בפורום כמעט 60 יום לאחר הניתוח וניפוח אחד בלבד. אני עובדת בבית חולים ויש לי ניסיון ואני שומעת תגובות של אנשים. יש לציין שאני לומדת מהתשובות שלך בנושא קיצורי הקיבה. אני שמחה שעצרת את אחותך. שאלה לי אליך מהייכן כל הידע מניסיון או .. יום טוב סיסה

רוייקו

New member
שלגיה, אני לא מסכים איתך וגם לא עם

כמעט דודה. כתבתי מה הפתרון לבעיה ומה לחוצונת עשויה לעבור במטרה לתקן את הפורט הסורר. דווקא התשובה שלי מאוד מרגיעה. מה שמרגיע פחות זה ההתרשמות האישית שלי, כשהזכרתי את אחותי. הצגתי את המיקרה האישי של אחותי כדוגמא על מנת להעביר את התחושה שלי לגבי המנתח הספציפי. זה לא צריך להתפרש כהפחדה. אני לא מתכוון להפחיד. אני מציג פרטים שונים ואם מדובר בהתרשמות אישית אני מציין אותה, כפי שעשיתי באותה הודעה. עם זאת, התשובה ללחוצונת די מרגיעה, כשפתרון להיפוך הפורט הוא כל כך פשוט, כפי שהצגתי אותו.

gal33

New member
למיטב הבנתי, שתיהן התייחסו לתשובה

הראשונה שלך, שים לב לשרשור שלהם שמופיע מתחת לתגובה הראשונה, שלגיה גם ציינה זאת מפורשות. תגובתך הראשונה, לא כללה הסבר בכלל, אלא רק את ההתרשמות האישית, של כמה טוב שלא בחרנו במנתח הזה, וכו´... ניסיתי פעם להסביר לך את זה. זה בדיוק אותו הדבר כמו שנכנסתי אז לפורום של וואלה, חודש אחרי הניתוח הראשון, אתה שאלת אותי מה הנתונים שלי וישר אמרת לי שעשיתי טעות ולא הייתי צריכה לעשות את הניתוח הזה. ראבאק, בן אדם חודש אחרי ניתוח ראשון בחיים, בהלם. כל הסיפור הזה היה מספיק טראומתי בשבילי, ואז גם שמעתי ממך שלא רק שעברתי ניתוח, אלא ניתוח מיותר. מן הסתם, בדיעבד, במקרה שלי אתה צודק, ולראיה עברתי GBP. אבל לא חודש אחרי, אחרי עוד שנה ומלא סיבוכים קשים, שאילו הם לא היו קורים לא הייתי מגיעה ל- GBP. אני מסכימה עם שלגיה וכמעט דודה (מתי היא תהפוך לדודה כבר??) שברגע שבן אדם משתף במצוקתו אין מקום להוכיח אותו על כך שבחר לא נכון. לדעתי, קודם יש לספק לו מידע איך הוא עוזר לעצמו, לקדם אותו למטרה, לתמוך בו, ואחר כך, כשהוא התחזק, אפשר להסביר לו מה, לדעתך, היה לא בסדר.

גל...../images/Emo13.gif

הצלחת להעלות חיוך על שפתיי "מתי היא תהפוך לדודה כבר ??" אז ככה: מזה זמן רב אני מנסה לשנות את שמי ה"ספרותי" אבל פשוט זה לא הולך !!! אז החלטתי לזרום עם העניין ולחכות עד שאיהפך לדודה מן המניין (...וכידוע לך הריון לוקח כ-9 חודשים... אז... ס ב ל נ ו ת !!) - זה אמור להתרחש ב"ה בתחילת מרץ וברור שתקבלי/ו עדכון בעניין - לא לדאוג !! ולעניינינו, נכון שרוייקו הגזים קצת עם התגובה ונכון שאני די הופתעתי/התרגזתי (מחקי את המיותר...) מחוסר הרגישות שבה - א ב ל - בסופו של דבר הוא ענה תשובה עניינית ואפילו "לחוצונת" הודתה לו על המידע אז...אפשר "לראות את העניין כסגור " לא ?!?!? באופן כללי הפורום הזה תורם מידע רב וחבל שלפני 3 שנים כשאני עברתי את כל ה"תהליך" הוא לא היה קיים. מה שכן , עצם העובדה שאני חושבת בכלל לעבור שוב את הניתוח נובע א ך ו ר ק מכל הדברים שלמדתי פה , אם זה מהמאמרים,הקישורים,האנשים ,החוויות והתגובות , אז זה הזמן להודות לרוייקו על הניהול המסור ולכולכם פה על האוירה החמה והיחס הנעים ו. ..מכיוון שלכולנו "מכנה משותף" אחד והוא.. הזזת מחוג המשקל שמאלה בלבד שלוחנ לכולם/ן ברכת הצלחה והגשמת המטרה ... במהירה. שבת שלום,שירלי. נ.ב : כרגיל, לא עולים לי האייקונים אחרת המסך היה מוצף עכשיו ב...בלונים וחיוכים (תנסו לדמיין איך זה נראה..חחח) סופשבוע נעים.

באיה

New member
שירלי.... כל הכבוד לך ../images/Emo45.gif

אני מזדהה עם כל מילה שאמרת. את כל מה שרויקו ניסה להציג כאן, אלה עובדות פשוטן כמשמען. גם רופאים הם בני אדם, וחייבת להיות תחרות ביניהם, כדי שאנו המטופלים נזכה לטיפול המרבי. אם לא היו מפרסמים המצאות חדשות, רק מסיבה שלא לשבח את הממציא כדי לא להפליא לרע אחרים, לא היינו זוכים ליהנות מן הקידמה. דוגמה פשוטה: אם היה ידוע לכולם שד"ר סובחי סוגר ללא סיכות אלא בצורה אלגנטית (מה שאני לא ידעתי, אחרת הייתי שוקלת לעבור אצלו את הניתוח), אז כל הרופאים יאלצו לעבור לאותה שיטה, ולא להישאר בשיטה מיושנת, יותר קלה עבורם. כל דבר חדש מצריך לימודים והתמחויות נוספות, שאני מאמינה לא כל רופא שש אליהם. זו דרכה של הקדמה, לשפר ולשפר ושוב לשפר. הפורום הזה חשוב לדברים מסוג זה, וצר לי שלא ידעתי עליו לפני הניתוח. יכולתי ללמוד ממנו הרבה, ולא להיסתמך רק על דעתו של רופא המשפחה.רויקו מתבצר בעמדתו ובצדק, חיסרונו היחיד, שלא הציג את זה בצורה עדינה יותר. הוא צעיר, הוא עוד ילמד. המשך יום נעים לכולכם באיה

למעלה