שאלה לרונית ולכל מי שיכול לייעץ

1סימה

New member
רננה

הנסיך שלי לא מוחה כפיים ולא עושה שלום. עם זאת היום השמעתי לו באנטרנט צחוק של תינוק והוא התפוצץ מצחוק. בשבוע האחרון הוא היה מאושפז(וירוס במעיים) וכל פעם שמישהו בכה הוא הצטרף. אני חושבת שיש לו בעיה של תכנון תנועה, יש לו בובת חיבוקי הוא בעיקר חוקר לה את הפנים.

1סימה

New member
שאלה לרונית ולכל מי שיכול לייעץ

(בשביל הרקורד בני בן 15 חודשים עם איחור התפתחותי, יוצר קשר עין מחייך מחבק עדיין לא מדבר אומר את הצלילים אה ו בא עדיין לא הולך לבד, ילד סקרן מאוד וחייכן) והשאלה: שמתי לב שהוא מאוד אוהב בובות מאוד מצחיק אותו הפרצוף שלהן והוא כאילו מתקשר איתן על ידי צחוק. איך אני יכולה לקחת את זה ולנסות לבנות מזה תוכנית עבודה לפיתוח מלל? (אנטרקציה, דיבור, שפה) תודה סימה.

רעיון

הי סימה, מה שלומך? אני הייתי מנסה לשחק בבובות כפפה, בובה שמתלבשת על כף היד, או כאלה שמתלבשות על האצבעות. הייתי מקרבת את הבובה לפה שלי ומנסה להשמיע הברות, ואחכ נותנת לו לנסות, או מקרבת אליו את הבובה. אפשר גם לשחק משחקים סמבוליים עם הבובה. (שעל היד..) להשקות אותה בעזרת כוס ולומר- אמממ...טעים.. או "להאכיל אותה" או להשכיב אותה לישון ולעשות ששש... לילה טוב, וכהנה וכהנה.. אם הבובות יוצרות אטרקציה, יתכן שדרכן ניתן לפתח אינטראקציה מילולית ולא מילולית.. רונית

1סימה

New member
רונית

אנו משחקים בבובות כפפה, הוא מקרב לפה ומשמיע אה אה אה (כמו קריאה של שבט אפריקאי) איך אני גורמת לו להשמיע הברות אחרות? לגבי משחקים סמבוליים אני לא חושבת שהוא יוכל להבין.

הי סימה-

אני מקווה שאת מבינה שאנחנו מתקשרות כאן ברמה המאד תיאורטית. בפועל צריך לעבוד עם הילד ולראות מה "עושה לו את זה".. בעזרת מה ניתן להפעיל אותו, למה הוא יכול להגיע כרגע, ועל מה לנסות לעבוד. בעיקרון מצאתי מאד יעיל את השימוש בערוצים נוספים מלבד הערוץ האודיטורי (שמיעתי). בובת הכפפה ליד הפה מזמנת לו את הערוץ הויזואלי- גורמת לו להסתכל על הפה שלך, אני הרבה פעמים מוסיפה משהו תחושתי. למשל הוגה bababa- ונותנת לו להרגיש מה קורה אצלי בפה בזמן ההגיה, ממש הוגה לו לתוך היד. או הוגה pa קצת כמו פיצוץ בלון, מאד מודגש.. ושוב- כל פעולה מוטורית שאת עושה איתו, אפילו להרים אותו בידיים מלווה בקוליות, ואפילו חסרת משמעות. אבל חזקה, ווליום חזק, ומודגשת. רונית

1סימה

New member
כן.. התאוריה ברורה לי

ועם זאת אני תמיד מנסה לקחת ממנה משהו ולהתאים לנסיך שלי. כל הפעולות בבית מלוות בקולות. לאחרונה הוא התחיל (לפעמים) להצטרף אליי לשירה (רק עם קול מתנגן בלי מילים) אני מחבקת אותו השפתיים שלי על הלחי שלו ואני שרה שירים שקטים ואז פתאום הוא מצטרף... יש לך רעיון מה לעשות עם זה?

למעלה