שאלה לרוס ולשאר החברים

שאלה לרוס ולשאר החברים

יש דבר כזה? שאלה: אם אצליח להוכיח לגורם מממן, באמצעות דו"ח כלכלי (דוח אפס,/תכנית עסקית), שאני עומד לפני רכישת נכס שמניב הכנסה שיורית חיובית לאחר כיסוי כל ההוצאות, כולל הוצאות המימון, קרן וריבית, ושעוד נשאר לי סכום הגון כל חודש כתוצאה מהשכרת הנכס לשוכר AAA האם אוכל לקבל במקרה כזה 100% מימון מחברה למשכנתאות או מבנק למשכנתאות, בכפוף לשיעבוד הנכס הנ"ל בלבד? תודה מראש לכל העונים

תשובה

אתה יכול במקרה הטוב ביותר לקבל מימון של עד 95%. אני לא מכיר גוף בנקאי שיתן לך יותר מזה. אפשר לקבל 100% רק ממשקיע פרטי...

אז מה עלי לעשות כדי לקבל 95%

נניח שאני מעוניין לרכוש נכס נדלני מניב בשווי 200K$ ויש לי לשלם במזומן 10K$ (+ כסף נוסף לתשלום ההוצאות הנלוות לצורך קבלת המשכנתא), מה עלי לעשות כדי לקבל את המשכנתא? איזה מסכת ייסורים ובדיקות עלי לעבור לפני אישור המשכנתא וכמה זמן זה לוקח?

תשובה

אתה יכול לפנות למספר בנקים לשמכנתאות או לחברה שעוסקת בתחום ולהציג את המסמים ולהגיש בקשה למשכנתא. במידה והכל תקין זה יקח בסביבות החודש עד לקבלת הצ'ק. כמובן עם חברת יעוץ וליווי אישי זה יהיה הרבה יותר פשוט ותמנע שלעשות "שטויות, אך גם לבד בהלחט זה אפשרי. תדע, שריבית על משכנא עסקית גבוהה יותר מריבית על רכישת דירה למגורים.

למעלה