שאלה לרופאים

שאלה לרופאים

לפני די הרבה זמן הועלתה שאלה לגבי טיפוליפ אלטרנטיביים. האם אין אופא שיכול לענות? זו שאלה שמעניינת אותי מאוד. היום מקובל מאוד להעזר גם בטיפולים לא קונבנציונליים והייתי מאוד מעוניין לשקבל חוו``ד של הרופאים. ושאלה נוספת - בעולם מקובל שמחלת ה- c.f. היא מחלה של מערכת העכול וגם של מערכת הנשימה. בארץ הרופאים הם רופאי ריאות. מדוע? האם יש בארץ מומחה לבעיות של מערכת העכול שניתן להתייעץ עמו. אם כן, איך ניתן ליצור עמו קשר ולהגיע להתייעצות?

טיפולים אלטרנטיבים ליעקב ישראל

תשובתה של דר` לאה בנטור, מנהלת המרפאה ל CF ביה``ח רמבם. לגבי טיפולים אלטרנטיבים: 1. הרפואה הקונבנציונלית היא הרפואה שאנו עוסקים בה. רפואה זו מתבססת על מחקרים מדעיים המוכיחים יעילות. רפואה זו הביאה להארכת תוחלת החיים ושיפור איכות החיים של החולים בסיסטיק פיברוזיס. הרפואה האלטרנטיבית היא רפואה שקשה (ולפעמים בלתי אפשרי) למצוא לה הוכחות מדעיות ליעילות. לכן, לנו הרופאים קשה להמליץ עליה, יחד עם זאת אין אנו שוללים פניה לרפואה אלטרנטיבית כל זמן שהחולה חושב שהיא מועילה לו, שהכיס שלו אינו נפגע בצורה משמעותית ומעל לכל שאין היא מהווה תחליף לרפואה הקונבנציונלית. 2. מחלת ה – CF היא מחלה רב מערכתית, מנהלי המרפאות הינם רופאי ראות, אך במרבית המרפאות ישנו צוות הכולל מומחה לבעיות מערכת העיכול – גסטרואנטרולוג, ניתן להתייעץ עם גסטרואנטרולוג בכל מרפאה. במידה ואתה מעונין לפנות לרופא מחוץ למרפאתך אמליץ בשמחה על דר` וילשנסקי מיכאל בבית החולים שערי צדק. (ניתן למצוא את הטלפון שלו באתר של CF ע``י לחיצה בחלק הפזל של שערי צדק) בברכה דר` לאה בנטור

תשובתה של דר בנטור

זוהי רפואה אחרת שלנו (רופאי הריאות - ר.מ.) אין יכולת להגיב עליה.

חדר המלח - תשובתה של דר בנטור

לגבי השואלים ספציפית על חדר המלח ברמת השרון - רחל ברגר (מנכ``ל האיגוד) ואני (דר` בנטור) היינו בחדר זהה בים המלח. האיוורור בחדרים אלה לוקה מאוד. לי זה נראה כחדר אינקובציה לחיידקים עמידים. מאוד לא הייתי רוצה שחולה cf נקי מפסודומונס ייכנס לשם לאחר חולה עמיד.

למעלה