שאלה לרופא

שאלה לרופא

שלום! לפני כחודש וחצי התפתח לי פצע בעפעף בעין שמאל שהתחיל בפצע אדום ונפיחות ואז בבירור ראו פצע לבן כזה, קיבלתי משחה סינטומצין והפצע הלבן באמת נעלם לאחר שבועיים עם טיפול במשחה אך הכתם האדום של הפצע עדיין נשאר ומידי פעם כאילו מתחיל להתנפח שוב . לפני מספר ימים התפתח לי אותו הדבר בעין ימין קבעתי תור אך לצערי הרב התור שלי יהיה בעוד כ - 5 ימים. יש לי בעוד כשבוע אירוע משפחתי חשוב ואני מפחדת שבינתיים העין תתנפח מאוד מה בינתיים אני יכולה לעשות ? והאם יש משחה טובה יותר מהסינטומצין לבעייתי כי בעזרת המשחה הזו לקח לי הרבה זמן עד שהעין נרפאה. למרות שהרופא אמר שתוך מס' ימים העין תרפא זה לקח לפחות שבועיים. בחיים לא סבלתי מפצעים או דלקות בעיינים , מה הגורם פיתאום להופעת הפצעים ועוד בשני העיינים יחד? תודה רבה,

שעורה.

שלום ותודה על שאלתך. קשה לי לענות לך ללא בדיקה קלינית אך ממה שתארת נראה לי שאת סובל משעורה. שעורה היא מצב בה נסתמת בלוטת חלב קטנה בעפעף. הדבר גורם לנפיחות, אודם וכאבים. הטיפוול אכן הוא בסינטומיצין אך חשוב מאוד גם לבצע קומפרסים חמים ע''י צמר גפן ומים חמים על העין - זה מחמם ופותח את הבלוטה. לרוב השעורה חולפת ללא כל סימן אך יש מצבים בהם נשארת נפיחות בעפעף המצריכה ניתוחון קטן. בברכה ד'ר אורן מן.

רציתי להוסיף עוד משהו...

הפצע והנפיחות היא על העפעף התחתון והפנימי של העין לא העליון. משום מה תמיד חשבתי ששעורה מתפתחת בד"כ על העפעף העליון בלבד. תודה,

למעלה