שאלה לריקי

שאלה לריקי

שאלתי שאלה בשרשור הקודם ולא השבת לי. בואי נניח לרגע שישנן בתאוריית האבולוציה מיליוני סתירות והיא מופרכת לחלוטין. על מה את מבססת את ה"ידיעה" שלך ? לא על התנך, מובן, לא על רבנים, מובן. אז על מה ? כיצד לפי דעתך (או לפי ידיעתך) נוצרו החיים על פני כדור הארץ?

ריקי90

New member
זה פשוט

לצערי אין לי על מה להתבסס. כרגע אין בנמצא תיאוריה אחת הגיונית ואחידה המסבירה את ראשית תחילתם של החיים. אם התכוונת על מה אני מתבססת בהפרכה של האבולוציה- אז המאמר שנתתי בשרשור הקודם מהווה אחד מאלו שמפריך את התיאוריה. כמו גם ספר בשם "הקופסא השחורה של דארווין" שבו תוכלו למצוא דברים מפי מורכם הרוחני(דארווין בכבודו) שבעצמו מפקפק באמיתות התיאוריה. עוד סדרות בערוץ 8, וכתבות שונות בעיתון. אלו ביססו אצלי את הידיעה שהתיאוריה לא נכונה. ולכן אני קצת מתוסכלת מהבחינה הזו שאני לא מוצאת תשובה לשאלה הזו- על מוצא האדם. הרי בסיפור התנכ"י אני לא מאמינה, וגם באבולוציה לא. אני מקווה מאוד שיום יבוא וימצאו את התשובה לשאלה הזאת. אין לי השערה איך נוצרו החיים. אני אומר לך ככה- אני בהחלט תומכת בתיאוריית המפץ. אבל כל מה שקרה לאחר היווצרות החומר והזמן כל כך לוט בערפל ואין לי תשובה. כלומר נוצר החומר, אבל איך נוצר חומר חי? מאין באו החיים ואיך בדיוק? על זה אין לי תשובה. לצערי הרב. מקווה שעניתי לשאלתך

לא כל כך פשוט.

תשובה חלקית ומתחמקת,לא שאלתי אותך על מה את מתבססת בהפרכת האבולוציה. אולם את רוב תשובתך הקדשת לפירוט הסיבות לכך שאינך תומכת בתיאוריה. בואי נניח לרגע שתיאורית האבולוציה כלל אינה קיימת. שאלתי אותך בשרשור הקודם במה את מאמינה וכתבת: "אני לא מבססת אמונתי בתנ"ך. או בדבריו של איזה רבי. וזו לא אמונה, לא טוב לקרוא לזה אמונה. הייתי אומרת שזו יותר ידיעה" עיינתי בתגובותייך עד כה וכל שאת עושה זה שלילת תיאוריות ורעיונות של אחרים. את יכולה להגדיר את "הידיעה" שאליה התכוונת, מהי אותה ידיעה ? תהייה נוספת: תיאורית המפץ הגדול עברה תהפוכות ושינויים רבים מאז התגלית של האבל. מתורת המצב היציב ועד ניסיון לשלילת הייחודיות ע"י סטיבן הוקינג. אם נערוך השוואה גסה בין תיאורית האבולוציה לתיאורית המפץ הגדול, ניתן בביטחון לקבוע שהשנייה (בהתאמה) הרבה יותר מעורפלת ,שנויה במחלוקת ופחות יציבה מאשר הראשונה. מדוע בחרת לתמוך דווקא במפץ הגדול ? האם התמיכה בה קשורה לעובדה שהיא תואמת אמונה (או ידיעה) מסוג אחר ? נראה פרדוקסלי משהו, להשתמש במדע רק כשנוח ומתאים.

ריקי90

New member
טוב.

הייתי קצת לא ברורה. כשאמרתי ידיעה התכוונתי לכך שאני יודעת שהתיאוריה לא נכונה. איני מבינה למה התכוונת באומרך "נראה פרדוקסלי משהו, להשתמש במדע רק כשנוח ומתאים" מישהו פעם הוכיח שהמדע הוא איזשוהי מקשה אחת, כלומר שאני חייבת לקחת את כל החבילה על מנת להשתמש בחלק ממנה? הרי לא כל המדע הוא מדוייק... המון תיאוריות קמו ונפלו בינות שנים, אז האם כל מה שהמדע טוען שהוא נכון להיום עליי לאמץ? אני דווקא לא חושבת שתיאורייה המפץ פחות יציבה מתיאוריית האבולוציה, כי אם ההיפך הוא הנכון. על סמך מה קבעת בביטחון שלא כך הוא? כרגע, אני לא מוצאת תיאוריה יותר הגיונית מתיאורית המפץ על היווצרות העולם.

Charles Darwin

New member
מזל...

שלא התאמצתי יותר מדי בתגובות אלייך ריקי (טוב זה לא בדיוק מזל, יותר כמו ניחוש מושכל...).

כן ולא.

ישנה חוקיות די ברורה באשר להנחות מדעיות,זה לא משנה אם מדובר בתיאוריה בביולוגיה, פיסיקה או כימיה. קשה להתייחס ברצינות למישהי השוללת מכל וכל תיאוריה מסוימת,אשר נבנתה וגובשה עד להכרה פורמאלית באמצעות כלים מדעיים,אולם תומכת נחרצות בתיאוריה אחרת, שלמעשה, נבנתה וגובשה בעזרת כלים זהים. אם אינך תומכת ב כ ל ל בתיאורית האבולוציה, אינך יכולה לתמוך גם בתיאורית המפץ הגדול. מכיוון שאת קוראת תיגר על עקרונות מדעיים,את יוצאת כנגד מהות המדע, נגד כלים מדעיים, נגד חשיבה מדעית.זה דומה לכך שאטען כי אני תומך בחוק השני של התרמודינמיקה אך מתנגד לחוק שימור אנרגיה. המוטיב החוזר בתגובותייך הינו "אני חושבת", את לא ממש מתעמקת בעובדות,את לא מייחסת חשיבות לתהליכים מדעיים, ברגע שהתיאוריה מתאימה לאמונה שלך, את מקבלת אותה,ברגע שהיא אינה מתאימה, את מבטלת אותה. זו חשיבה מדעית מוטעית מכיוון שהיא מסתמכת יותר מדי על ההתאמה שבין המדע לאמונה. על סמך מה אני קובע כי תיאורית המפץ פחות יציבה מתיאורית האבולוציה ? על סמך הרמן בונדי, תומס גולד,פרד הויל,יבגני ליפשיץ,איסק חלטניטוב וסטיבן הוקינג שפיתח תיאוריה הקובעת שאין בכלל ייחודיות. הדבר דומה לכך שמישהו יפתח תיאוריה אשר מתעלמת לחלוטין מתהליכים מוטציים בטבע.בנוסף תיאורית המפץ צעירה יותר,מקובלת יותר על חוגים מסויימים ומסיבה זו נתקלת בפחות ניסיונות להפרכה ונשענת על הפיסיקה התיאורטית שאלמנטים רבים ממנה חורגים למחוזות הפילוסופיה.

בנוסף

כתבת גם " מעל הכל אני טוענת שהיצירה הייתה מכוונת. זו הנקודה. היא הייתה מכוונת בידי כוח מניע, אבל איך בדיוק הכל קרה- על זה לא מצאתי תשובה" על סמך מה את קובעת זאת ? הרגשה ? תחושה ? אינטואיציה ? הגיון ? נקרא לזה "תיאורית הרגש"? או האמונה במהימנות הרגש ? אני יכול להפריך את תיאורית הרגש בקלות רבה. הייתה לי תחושה כאילו מישהו יתקשר אלי אתמול והוא לא התקשר, למרות שהייתי בטוח כי הוא יתקשר, האמנתי בכך בכל ליבי.הרגש והאינטואיציה בגדו בי.

למעלה