שאלה לרמי בנושא הליכונים

שאלה לרמי בנושא הליכונים

כאשר הייתי אצל חבר, השתמשתי בהליכון שלו במהירות 5.5 קמ"ש ובעלייה הכי תלולה שיש, במשך שעה ורבע. אמנם ירדתי מזיע אבל באופן יחסי זה היה די קל (בטח יותר קל מריצה בפארק כמו שאני עושה בימים אלו). למרבה ההפתעה נכתב על הצג ש"שרפתי" 900(!!) קלוריות. פשוט לא ייאמן. האם זה ייתכן? אם כן, אני רץ לקנות הליכון. שעה ביום ולשרוף כל כך הרבה נראה לי משתלם ביותר. לכן אני רוצה לשאול אותך: 1. האם ייתכן ששרפתי כל כך הרבה? 2. במידה שכן - האם אפשר לשרוף כל כך הרבה קלוריות בזמן כה קצר מבלי להשתמש בהליכון? אופניים? שחיה? עמידת ידיים
? תודה מראש.

אלי ו.

New member
יתכן אבל לא בטוח

מכשירי כושר ידועים בחוסר הדיוק שלהם. אצלי בחדר כושר יש הבדלים של כ 30% בקלוריות בין הליכונים. (הליכון ש"נדיב" יוצר בקלוריות יש לו סיכוי להימכר טוב יותר) אם אתה רוצה להשוות קלורית בין פעילויות שונות, השתמש במד דופק. (גם הוא לא מדויק, אבל לפחות משתמש באותם פרמטרים בפעילויות שונות, כך שהבדיקה שלך אמינה)

אין קיצורי דרך !

לא הגיוני ששרפת 900 קלוריות ב-75 דקות, ציטוט "באופן יחסי זה היה די קל". מתאמן בכושר מצויין במאמץ מרבי במשך 60 דקות ישרוף כ-1,000 קלוריות. מדידת כמות הקלוריות ששרפת תלויה במספר גורמים כגון - דופק, משקל, גובה, כושרך הגופני, אחוזי השומן בגוף ועוד. גורמים אלו לא משוקללים בחישוב הקלוריות במכשירים הללו. אל מנת לשרוף כמה שיותר קלוריות עליך לבצע את המאמץ הגבוה ביותר (דופק) לאורך הזמן הרב ביותר מבלי כמעט כל קשר לסוג האימון. קבל את ההמלצה של אלי ותרכוש שעון דופק רמי

למעלה