שאלה לרן...

Lickmyprobe

New member
שאלה לרן...

מאיפה אפשר לקנות את הכלובים (Ferplast) וכמה זה עולה? אולי נשארו לך מפעם שגידלת בייביס ואתה מוכר? עוד משהו, מאיפה אני משיג כריות חימום, כמה זה עולה (ואיך מווסתים עם זה טמפ'?).

רן333

New member
אני מבין שקראת את המאמר שעליו דובר קודם...

לשאלתך - אכן יש לי מספר כלובים כאלה, אבל אין לי כוונה למכור אותם. פריטי ציוד כאלה אני מעדיף לאחסן אצלי; לך תדע מתי יהיה בהם צורך... כריות חימום ניתן לקנות בבתי מרקחת שונים. הן משמשות לחימום של חלקים כואבים בגוף. כשמשתמשים בכרית כזו לחימום נחשים, רצוי מאוד להשתמש בתרמוסטט טוב, וכך להימנע מבישול של הנחשים. אגב, כתבתי מספר מלים אודות שיטות חימום **כאן**. אולי גם זה יעניין אותך.

Lickmyprobe

New member
עוד שאלה

איך עובד טרמוסטט? והאם על כל כבל או משטח חימום אפשר לשלוט על הטמפ' הרצויה? תודה.

רן333

New member
אני לא מומחה לחשמל או לאלקטרוניקה, אבל

אני יודע את הדבר הבא: באופן בסיסי, תרמוסטט (או: בקר טמפרטורה) הוא מכשיר ששולט על מפסק, והוא סוגר ופותח את המפסק הזה בהתאם לנתוני הטמפרטורה, באופן שמשיג טמפרטורה קבועה, פחות או יותר. הטמפרטורה שמושגת היא זו שאתה קובע עבור התרמוסטט, פחות או יותר. זאת, כמובן, בהנחה שהמכשיר שחיברת למפסק הנשלט על-ידי התרמוסטט הוא גוף חימום בעל הספק מתאים. הדיוק והאמינות של התרמוסטט תלויים בסוג שבו אתה משתמש. ישנם סוגים רבים, ויש ביניהם הבדלים רבים. בין היתר, הם נבדלים זה מזה במנגנון שמפעיל אותם (מכאניים לעומת דיגיטאליים, למשל), ובשיטת הבקרה (לתרמוסטטים דיגיטאליים יש שיטות שונות של בקרת טמפרטורה, חלקן מתוחכמות ומדוייקות יותר מאחרות). מה בדיוק אתה מחבר למפסק שעליו שולט התרמוסטט? - זה לא כל כך מעניין את התרמוסטט: מצידו - אתה יכול לחבר לשם את הטלויזיה שלך, בתנאי שהיא מתאימה למגבלות שמצויינות במפרט של התרמוסטט (נדמה לי שאלה מגבלות על ההספק של המכשיר שיכול להיות מחובר למפסק). אז מה לחבר למפסק הזה? - רצוי לחבר גוף חימום שההספק שלו מתאים למשימת החימום שאתה מעוניין שתבוצע, ומתאים גם למגבלות של התרמוסטט. ואם דרוש לך גוף חימום בעל הספק ענקי, שחורג מהמגבלות של התרמוסטט, יש כאלה שעוקפים את הבעיה בדרך כזו: המכשיר שהם מחברים למפסק של התרמוסטט הוא בעצמו מפסק, אבל אחד שאליו ניתן לחבר מכשירים רציניים יותר. עוד על הנקודה הזו אתה יכול לקרוא **בספר שעליו המלצתי כאן לאחרונה**. אגב, על התרמוסטטים/בקרי הטמפרטורה שבהם אני משתמש בכלובי הנחשים ובאינקובטור שלי כתבתי כאן כבר מספר פעמים. ונדמה לי שעוד מספר גולשים נתנו כאן פרטים אודות תרמוסטטים בהם הם משתמשים. אתה מוזמן לאתר הודעות שנכתבו בפורום בנושא הזה. כדאי להיעזר בחיפוש המתקדם **הישן**.

Lickmyprobe

New member
איך עושים שיהיה אזור קר ואזור חם?

כאילו, אם יש לי משטח חימום, הוא נמצא על כל הרצפה של הכלוב אז איך גורמים שיהיה אזור קר? קונים משטח חימום קטן יותר? והאם משטח חימום עושה את העבודה כמו שצריך(אם לא רק הרצפה מתחממת אלא גם האוויר שבה?). תודה.

למעלה