אני לא מומחה לחשמל או לאלקטרוניקה, אבל
אני יודע את הדבר הבא: באופן בסיסי, תרמוסטט (או: בקר טמפרטורה) הוא מכשיר ששולט על מפסק, והוא סוגר ופותח את המפסק הזה בהתאם לנתוני הטמפרטורה, באופן שמשיג טמפרטורה קבועה, פחות או יותר. הטמפרטורה שמושגת היא זו שאתה קובע עבור התרמוסטט, פחות או יותר. זאת, כמובן, בהנחה שהמכשיר שחיברת למפסק הנשלט על-ידי התרמוסטט הוא גוף חימום בעל הספק מתאים. הדיוק והאמינות של התרמוסטט תלויים בסוג שבו אתה משתמש. ישנם סוגים רבים, ויש ביניהם הבדלים רבים. בין היתר, הם נבדלים זה מזה במנגנון שמפעיל אותם (מכאניים לעומת דיגיטאליים, למשל), ובשיטת הבקרה (לתרמוסטטים דיגיטאליים יש שיטות שונות של בקרת טמפרטורה, חלקן מתוחכמות ומדוייקות יותר מאחרות). מה בדיוק אתה מחבר למפסק שעליו שולט התרמוסטט? - זה לא כל כך מעניין את התרמוסטט: מצידו - אתה יכול לחבר לשם את הטלויזיה שלך, בתנאי שהיא מתאימה למגבלות שמצויינות במפרט של התרמוסטט (נדמה לי שאלה מגבלות על ההספק של המכשיר שיכול להיות מחובר למפסק). אז מה לחבר למפסק הזה? - רצוי לחבר גוף חימום שההספק שלו מתאים למשימת החימום שאתה מעוניין שתבוצע, ומתאים גם למגבלות של התרמוסטט. ואם דרוש לך גוף חימום בעל הספק ענקי, שחורג מהמגבלות של התרמוסטט, יש כאלה שעוקפים את הבעיה בדרך כזו: המכשיר שהם מחברים למפסק של התרמוסטט הוא בעצמו מפסק, אבל אחד שאליו ניתן לחבר מכשירים רציניים יותר. עוד על הנקודה הזו אתה יכול לקרוא
**בספר שעליו המלצתי כאן לאחרונה**. אגב, על התרמוסטטים/בקרי הטמפרטורה שבהם אני משתמש בכלובי הנחשים ובאינקובטור שלי כתבתי כאן כבר מספר פעמים. ונדמה לי שעוד מספר גולשים נתנו כאן פרטים אודות תרמוסטטים בהם הם משתמשים. אתה מוזמן לאתר הודעות שנכתבו בפורום בנושא הזה. כדאי להיעזר בחיפוש המתקדם
**הישן**.