שאלה לשבת - כיצד אתם מאמנים

Rוני

New member
שאלה לשבת - כיצד אתם מאמנים

מתאמן חסר בטחון עצמי אתם מזהים תכונות נפלאות של חוזק ועוצמה, וטיפוח עצמי והחלטיות ואילו המתאמן לא מאמיםן בעצמו מתחבר עם אנשים שמזלזלים בו ומנצלים אותו אשמח לרעיונות, זוויות מחשבה וכיוונים חדשים, תודה מקרב לב

רווח ומחיר

למתאמן יש צורך ורווח להיות במקום הזה. היתי שואלת אותו מה הוא מרויח מהמצב. נותנת לו לעשות רשימת רווח ומחיר במצב בו הוא נמצא ורשימת רווח ומחיר במצב של בחירת שינוי (לא נותן שינצלו ויזלזלו בו). כאשר הדברים יהיו ברורים לו הוא יחליט אם להשאר במצב הזה או לשנות. מעבר לזה, משקפת לו כל הזמן את היכולות, תכונות, חוזקים וכו שעולים גם באימון עצמו.

Rוני

New member
תודה, את זה עשיתי

אני מחפשת את המהלך שיעשה את הפריצה הגדולה

רויתית

New member
כיצד אתם מאמנים

מי מודע לכך שהוא מתחבר לאנשים הלא נכונים ? את או הוא ? אם הוא זה שמודע כבר עשה 50 % מן העבודה . אם את מזהה תכונות של נפלאות ועוצמה תראי לו את זה , תטפחי לו על השכם השכם והערב , תזכירי לו שהוא שווה ושהוא יודע את זה כי עובדה שבתחומים האחרים .. הזכירי לו אסרטיביות מהי ותני לו לשבת עם עצמו ולהזכיר לעצמו הצלחות שחווה בתחומים אחרים בחיים . אני "מכריחה" את מתאמניי לכתוב לעצמם פרחים , כל יום .

Rוני

New member
הוא מודע וכבר החל להרחיקם מחייו

אבל זה לא מספיק התכונות הנפלאות עלו ואפילו הצעתי להדפיס ולשים בארנק כדי שאפשר יהיה להוציא את הרשימה בשעת חולשה ולהזכר בכל התכונות הטובות. יחד עם זאת אני לא חושבת שזה מספיק. בעצם אני יודעת שזה לא מספיק

גישה

אין לי פיתרון של קסם במשפט אמירה או תרגיל בודד, הפריצה לטעמי נמצאת בגישה ולא בפעולה בודדת, 1.את מדברת על חוסר ביטחון עצמי ועל "לא מאמין בעצמו" האם אמירות אלו הן מסקנות שלך או אמירות ישירות שלו? זה הבדל משמעותי לטובת ההתייחסות לעיניין 2. בהנחה שמשהו אומר שהוא חסר ביטחון עצמי או לא מאמין בעצמו כיוון השיחה שאני הייתי הולך אליו הוא לברר מה זה בדיוק אומר, האיזה אופן חוסר הביטחון או אי האמונה בה ליידי ביטוי, כיצד הוא רואה את זה מופיע בחיים שלו? 3. כשלב מכין ואולי התחלתי הייתי מבסס הנחות יסוד לשיחות - במקרים רבים לאנשים יש דעות מוצקות על החיים ועל עצמם, סוג של הנחות יסוד שכבר שנים קיבלו אותם בעובדה מוגמרת (לדוגמא: אני לא טוב בליצור קשרים חברתיים) - הנחת היסוד לאימון הוא שאין הנחות יסוד, כל דבר דורש ברור ונתון להגדרה מחדש. החלק הזה הוא לא פשוט ולא בהיר למי שלא חווה סוג כזה של תהליך או שיחה וכדאי להקדיש לכך זמן. אם מבססים את התהליכים 3 ו 2 שלב מציאת הפיתרון הוא השלב הפשוט ולפעמים קורה מאליו, פעמים רבות קרה לי בתהליכים כאלו שעברנו את שלב הביסוס וההגדרה מחדש ושאלתי "היכן אתה עומד כרגע ביחס לנושא השיחה?" והתשובה הייתה "אני יודע מה אני צריך לעשות" ואפילו "אין בעיה ולא ברור לי למה היא בכלל התעוררה" כמובן שהרגלים הם נתיבים פיזיים של קוגניציה שדרוש זמן ותירגול על מנת לשנותם לגמרי ויחד עם זאת תובנה מבוססת שנבנת מפרוק והרכבה של הנחות היסוד המגבילות מאיצה את תהליך שינוי ההרגל באופן משמעותי.

Rוני

New member
תודה אבי, לשאלתך

הראשונה - דברי המתאמן עצמו. לשני הסעיפים הנוספים - תודה שהארת והארכת. זה התהליך שאני עושה וחוזרת ע ליו בכל מפגש, כי הדבר עולה בהיבטים שונים, ועדיין אני מרגישה שיש איזה מקום שבו צריכה להיות הפריצה הגדולה. אבל אולי אני מחכה/מרגישה שזה יקרה ברגע, אבל זה יקרה ברגעים קטנים ולא בבת אחת. יש לך המלצה על תרגילים ספציפיים? אני משתמשת בשאלות "עובדה או השערה", סקאלה של חשיבות ועניין בסדר הייום של המתאמן בבירור ההנחה והפיכתה למפטים חיוביים בנסיון לדמייין את ההרגשה והחוויה כשהמתאמן יהיה משוחרר מחוסר הבטחון ויחוש בטחון מלא בעצמו. עדיין זה לא מספיק לי

הפריצה הגדולה

נכון לעכשיו הפריצה הגדולה היא לא יותר ממחשבה בראש לך, האם המחשבה הזו היא המציאות? או מה שאת חווה הוא המציאות? כי אם המחשבה היא לא המציאות, ישנה האפשרות שאולי את הפריצה הגדולה הוא לא יעשה עכשיו או איתך, אולי את הפריצה הגדולה יעשה רק בעוד 10 שנים במקום אחר ובדרך אחרת לגמרי, והנה תרגיל ספציפי: נניח והיית יודעת בוודאות שכך אכן תתרחש המציאות, שבאימון איתך הוא אינו עתיד להגיע לפריצת דרך, כיצד היית מתייחסת לאימון? למתאמן? לעצמך?

nbh

New member
לאבי

קבל ח"ח לדרך החשיבה המיוחדת שלך נירה בסן חביב

Rוני

New member
אני יודעת שאת הפריצה הוא יעשה איתי

והאימון הוא הדרך לשם איך אני אתייחס למתאמן? כמי שהולך בדרך הנכונה להגשמת מטרתו איך לאימון - כדרך מלאה בגילויים נפלאים. אצלי זה תמיד נראה בדמיון כמו שביל מלא בצמחים נדירים בגבהים שונים, כך שככל שמביטים יותר מגלים יותר ומתפעמים יותר. אני? אני שם להוביל ולהראות ובמיוחד לעשות קולות גרגור והנאה מהיופי של הטבע. גם האנושי

blixa

New member
חולשה ועוצמה

חוסר בבטחון עצמי נעוץ, לרוב, עמוק מאוד בביוגרפיה ובנפשו (מה זה?) של המתאמנ/ת, עמוק כל כך, שישנם מאמנים שטוענים שאין כאן עניין לאימון אלא לטיפול, או משהו אחר. אני, שזכיתי לעבוד עם הרבה (מאוד) מתאמנים חסרי בטחון עצמי, כבר ראיתי כאלה שמצבם נובע ממבנה נפשי, לעיתים דיכאון. הרבה שגדלו בסביבה/משפחה דורסנית ולא מעודדת. דברים לא פשוטים. אנחנו, כמאמנים, צריכים להיות זהירים מאוד, לא להתיימר לעשות את שאין בכוחנו לעשות, לא להבטיח הבטחות (נאיביות) על העצמה מהירה-אינסטנט, ולהבין שעבודת החיזוק הזאת איטית, עקב בצד אגודל, ושהתוצאות לא תמיד ייראו מייד. אז מה כן עושים? 1. המון חיזוק. כבר הצביעו פה על כל מיני שיטות לעזור למתאמן לראות מישהו חזק יותר כשהו מסתכל במראה. 2. פריצות דרך קטנות שחגיגות בצידן. מעשים קטנים שהמתאמן לא העז לעשותם כ"חלש". 3. מדי-פעם לעצור ולהתבונן על כברת הדרך שנעשתה. שיהיה בהצלחה ויום נפלא שי רימון מאמן

Rוני

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ההסבר שלך מאד מדוייק ואני אכן נזהרת לא לגעת במקומות שנכון להם פסיכולוג. יחד עם זאת אני רואה את השינוי הגדול ממפגש למפגש ובטוחה בדרכי, למרות שמחפשת האצה של התהליך. אבל אולי אני לא צריכה לחפש את ההאצה, היא תגיע מעצמה בבוא הזמן.

nilit1

New member
רעיונות

אפשר לתת למתאמן להכין רשימה של 40 חוזקות ועוצמות ולא לוותר לו אפילו על אחת ואז לעשות עבודה יסודית על הרשימה ולהשתמש בחוזקות שלו כדי לאט לאט להעלות את הביטחון העצמי. יש לדעתי לבדוק איפה חוסר הביטחון העצמי פוגש אותו בתחומי חייו ותוך שימוש בחוזקות לתת תרגילים של חיזוק נקודות החולשה שלו. אפשר לתת שאלון לתחקור עמיתים שבאמצעותו אחרים העובדים או וחיים איתו יראו לו את נקודות החוזק. בגדול לדעתי יש ללכת על נקודות העוצמה וליצור יחד איתו תרגילים יצירתיים עליהם הוא יתאמן ויחווה הצלחות. כך עם הזמן יעלה לו גם הביטחון העצמי. נבדק והצליח לי מספר פעמים. רק דרך נקודות העוצמה שהוא רואה בעצמו. בהצלחה.

Rוני

New member
האם את יכולה לפרט תרגילים?

או לשלוח לי במסר? את כל היתר עשיתי.

Csara

New member
לאלף את השדון............

היי רוני, אדם שיש לו יכולות ותכונות נפלאות, ובכל זאת מרגיש חוסר הערכה עצמית וחוסר ביטחון עצמי, הוא בדרך כלל יודע שיש לו את התכונות האלה, ובכל זאת רגשית הוא לא מחובר אליהן. יש בו את אותם שדונים קטנים שמסתובבים לו בראש ומפרשים עבורו את המציאות,( כמו שנכתב באן, זה מתקשר בדרך כלל לארועים בעברו וילדותו)
השדונים האלה הם המקור למחשבות שליליות, - זאת הבשורה הרעה......... הבשורה הטובה היא שאפשר לאלף אותם........... ועל כך נכתב הספר " לאלף את השדון" של ד. קרסון. זו יכולה להיות נקודת מוצא שונה להתמודד עם הבעיה, שאולי היא תביא לפריצת הדרך. תכנסי בגוגל לשם הנ"ל יש מלא חומר על זה. הרעיון בגדול הוא לאתר את השדונים,..לזהות מה הם אומרים לנו..... ואז לבחור אם רוצים להמשיך להקשיב להם או להתחיל לאלף אותם......... בהצלחה

Rוני

New member
תודה שרה. אמת. הוא גם יודע לזהות

חלק מהשדונים. יחד עם זאת בשדונים צריך לטפל לאורך תקופה. זה לא זבנג וגמרנו
ואת צודקת.

כיוון נוסף..

בעצם שניים השאלה שלי היא מדוע בכלל הוא רוצה להיות עם בטחון עצמי?..אין זו שאלה סתמית או רטורית.. בטחון עצמי הוא לא ערך והערך הוא המוביל אותנו בחיים. בטחון עצמי הוא כלי , לקבוע מטרה של בטחון עצמי זה כמו שגנן יקבע שהמטרה שלו היא מעדר. הייתי מברר קודם מה הוא חושב שישיג אם יהיה לו בטחון עצמי?.. בעצם זהו השלב הראשון של מעגל יש-עשייה-הוויה או לאחרים עשייה-יש-הוויה.. בעצם אנו מגדירים את הרצונות שלנו דרך משפטים כמו "אם יהיה לי יותר זמן אז אוכל לבלות יותר עם הילדים שלי ואז אחוש אהבה וסיפוק", " אם יהיה לי יותר כסף אז אוכל לעשות את הדברים שאני אוהב ואז אני אהיה מאושר" תני לו להשלים את המשפט "אם יהיה לי בטחון עצמי אז אוכל לעשות _______________ ואז החוויה שלי תיהיה __________" אז התמקדו בערך שהוא רוצה להשיג ולא בכלי (בטחון עצמי) יכול להיות שהו יכול לחוות את הערך ללא בטחון עצמי?.. יכול להיות שיש עוד דרכים לחוות זאת?.. השאירי את הדיון פתוח לתשובות ותובנות חדשות.. כאשר המיקוד הוא ההוויה ולא הכלי. אם בכל זאת לאחר העבודה הזו הוא רוצה לחזק את הכלי שלי ( בטחון עצמי) אז תחקרי את השאלה "מה אתה צריך לעשות על מנת לגרום לאחרים לחוש בטחון עצמי?" ואז תני לו לעשות.. זה הכול אין צורך בהסברים או בהבהרות. הוא ירגיש בטחון עצמי ברגע שיאפשר לאחרים להרגיש בטחון בעצמם, שכן רק אדם בטוח בעצמו יכול לתת בטחון לאחרים, אי אפשר לתת משהו שאין לך. כך ברגע שייתן לאחרים מייד תיהיה תחושה שיש לו אור ואהבה

למעלה