שאלה לשבת

שמלת תחרה1

Well-known member
המחותנים שלכם מזמינים אתכם לארוחת שבת, ומבקשים שהילד הרווק לא יגיע(בגלל הרושם שלהם עליו). תלכו לארוחת שבת כדי לבלות עם המשפחה? או תשארו בבית עם הילד הרווק?
אשמח לנימוקים/פרשנויות.

SupermanZW

Well-known member
המחותנים שלכם מזמינים אתכם לארוחת שבת, ומבקשים שהילד הרווק לא יגיע(בגלל הרושם שלהם עליו). תלכו לארוחת שבת כדי לבלות עם המשפחה? או תשארו בבית עם הילד הרווק?
אשמח לנימוקים/פרשנויות.
בסיטואציה כזו לא מגיע אליהם יותר בכלל.

GoldenEyes

Well-known member
אשמח לנימוקים/פרשנויות.
או שמזמינים או שלא
מזמינים זאת עסקת חבילה , הכל יחד.
לא מוצא חן בעיניהם הילד ? שלא יזמינו

שמלת תחרה1

Well-known member
או שמזמינים או שלא
לא כול ילד לגופו. הילד/ה נשואה עלולים להפגע שההורים לא מגיעים בגלל האח או האחות? הרי מחותנים משפחה נפרדת.

Harrington

Well-known member
מנהל
אשמח לנימוקים/פרשנויות.
קטגורית, כאשר מישהו מזמין אותי אך מבקש ממני להחרים או להשתתף בהחרמת גורם שלישי, לא אשתתף בכך. אנהג כך בל"נ בין אם מדובר במחותנים שלי או בכל אדם/גורם אחר.
אמנם אולי שונה הדבר אם יש סיבה עניינית הגיונית, כמו למשל אם המחותנים מודיעים לנו שהם רוצים לדבר איתנו על משהו, על תקן מחותנים (מה שכמובן לא צפוי בארוחת שבת). אבל אם מדובר בהחרמה מכל סיבה אחרת, אני בחוץ.

שמלת תחרה1

Well-known member
קטגורית, כאשר מישהו מזמין אותי אך מבקש ממני להחרים או להשתתף בהחרמת גורם שלישי, לא אשתתף בכך. אנהג כך בל"נ בין אם מדובר במחותנים שלי או בכל אדם/גורם אחר.
אמנם אולי שונה הדבר אם יש סיבה עניינית הגיונית, כמו למשל אם המחותנים מודיעים לנו שהם רוצים לדבר איתנו על משהו, על תקן מחותנים (מה שכמובן לא צפוי בארוחת שבת). אבל אם מדובר בהחרמה מכל סיבה אחרת, אני בחוץ.
למרות שהילד הנשוי עלול להפגע?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
או שמזמינים או שלא

שבת שלום, לו"ז הדלקת נרות IMG-20201113-WA0009.jpg

תקווה25

Well-known member
אשמח לנימוקים/פרשנויות.
אשאר בבית עם הבן שלי.ומי שלא מכבד את הבן שלי .אני לא אכבד אותם .לי חשוב הילדים שלי קודם .אם המחותנים לא מזמנים את הבן שלי מסיבה זו או אחרת לא אתארח אצלכם.

צביה.ש

Well-known member
אשמח לנימוקים/פרשנויות.
ברור שלא הולכת, הילד הרווק עדיין חי איתי והוא עסקת חבילה.
עם הוא לא רצוי אז אני לא מגיעה לארוחה ואוכל בחד עם הבן.
אלא עם כן לבן יהיה משהו אחר יותר מעניין לעשות.

אפרת10512

Well-known member
רווק תלוי בן כמה? בן 30 לא ירצה מן הסתם להצטרף גם ככה.... בן 15 נראה לי שיעדיף לבלות עם חבריו.
הכל תלוי גיל.

תקווה25

Well-known member
רווק תלוי בן כמה? בן 30 לא ירצה מן הסתם להצטרף גם ככה.... בן 15 נראה לי שיעדיף לבלות עם חבריו.
הכל תלוי גיל.
אפרת לא קשור כאן הגיל.
הזמנה שאת מקבלת לארוחה אומרים לך בלי הבן שלך .מה קשור הגיל ?? מדובר על מחותנים מזמינים אותנו לארוחה .אני אחליט אם הבן שלי רוצה לבוא או ללכת עם חברים.ולא לבקש ממני לא להביא את הבן כי הוא לא מוזמן לארוחה .חוצפה של המחותנים

משתפרת1

Well-known member
הכל תלוי גיל.
אם ההרגל המשפחתי הוא שבשישי הבן הרחוק סועד עם הוריו, אין מקום להסכים עם נידוי שלו.

שחר 676

Well-known member
אשמח לנימוקים/פרשנויות.
לא הבנתי מהו אותו "רושם" שיש להם עליו ?
מה מונע מהם לרצות לארחו תחת צל קורתם ?
האם יש סיבה ספציפית לכך ?

יש כאן פיסת מידע אותה את לא חולקת איתנו , לא ?

קלייטון.ש

Well-known member
אם לי היה קורה דבר מוזר כזה, הייתי הולך לארוחה אבל דווקא מביא איתי את הבן הלא-רצוי.
רק בשביל לראות מה יקרה.
הרי בין כה וכה היחסים כנראה מפוצצים, אז לפחות נהנה מהפיצוץ עד הסוף.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
טוב. לגביי זה לא תופס משתי סיבות... א. יש לי בן יחיד, ככה שאין לו אח "שנוא". ב. הוא עדיין רווק. אז אני מהאו"ם.

למעלה