marabo
Well-known member
הפורום כאן באמת קטןשאלה עתיקת יומין עד כמה הפורום (פורום חברתי כלשהו) מהווה מדגם מייצג של האוכלוסיה ממנה הוא מגיע. אני לא יודע מה התשובה על כך. יודע שהפורום הזה הפך מפורום אקטואליה לפורום שמקדם את אטרף ה'השמץ את ביבי בכל מחיר'. זה נובע בין השאר מהתלהבות (אני עדין ומנסה להימנע מהוספת מילים שאינן מכבדות את האכסניה, על אף שיש להן מקום כאן) מנהלי הפורום, כל אחד מהם מסיבותיו (אך שניהם מטעמי רל"ביות שגרתית) שגורמים להם להתלהב מהדברים האלה ולקדם אותם במו ידיהם ותמיכתם. אבל זה לא אומר שזה מדגם מייצג של האוכלוסיה. גם כאן, אם תנתח את זה בהרחבה, אתה תמצא שמדובר בס"ה בקבוצה לא גדולה מדי של אנשים. היא פשוט רעשנית מאוד ויש לה, כאמור מעלה, מיקרופונים לרוב ורמקולים חזקים.
כך למשל, אם רל"בניק קיצוני אחד כאן בפורום פותח 25 שרשורי 'השמץ את ראש הממשלה הנבחר' ביום בודד, נדמה לך בסוף שזאת הרוח העיקרית שנושבת בפורום. יתכן אפילו שזה נכון. אבל אם לאחר מכן תנתח את כמות האנשים אל מול כמות חברי הפורום, עדיין יהיה מדובר ברל"בניק קיצוני אחד בודד, גם אם כל העמוד הראשי של הפורום נראה מלא בהתקפות על ראש הממשלה הנבחר.
אז כמובן שזאת דוגמה בלבד. הלכה למעשה מדובר ביותר מגולש אחד. ועדיין. ניתוח מספרי אמיתי יגלה לענ"ד שמדובר במיעוט. כעת אם נחזור לענייננו ונסתכל על כמות האנשים שתומכת במלחמת א(זר)חים (כמות שונה וקטנה יותר מקבוצת הרל"ב), אז בכלל נגיע למסקנות עוד יותר מרחיקות לכת. אני לא יודע בדיוק כמה חברות וחברים יש בפורום (יודע עם זאת שכמות הקוראות והקוראים גדולה מכמות המשיבים/משתתפים אקטיבית בדיונים). אבל ספק אם תמצא בכל הפורום יותר מ5 גולשות/ים שתומכים ממש במלחמת א(זר)חים כזאת. וב"תומכים" אני מתכוון בדיוק לזה. לא לכאלה שסבורים בניתוח אובייקטיבי שאנחנו בדרך לשם אבל מתנגדים, אלא כאלה שבאמת ובתמים שואפים להגיע למקום הזה וחולמים חלומות רטובים בלילות שישראל תיקלע או תדרדר (קשה לקרוא למשהו שפועלים קשות להשיגו "תיקלע) למלחמה כזאת.
אינני נוהג לדבר עם גולש א' על גולש ב', לא מאחורי הקלעים ובוודאי שלא בפומבי. אבל השמות הרי ברורים לכל מי שקרא את הדברים. אז ברצינות, קח עפרון ונייר ועשה חושבים עם עצמך. יש כאן יותר מ5 כאלה?
אולי כמה עשרות גולשים וגם זה אולי הגזמתי
מה ההסתברות שבכזה מדגם קטן יצוץ תומך מלחמת אזרחים? (לא אחים - מי שפותח במלחמה כזו הוא לא אח שלי מבחינתי).
אפשר שזה מקרה, אפשר גם שלא