שאלה לשפיות של הפורום

kisses

New member
שאלה לשפיות של הפורום

מה אפשר לעשות עם כרובית שנועדה לתוספת עם בשר וזה חייב להיות פרווה

uti

New member
כרובית ....

כרובית עם פירורי לחם
כרובית עם לימון פטרוזיליה ושום
כרובית עם שום ושמן זית

נופר30

New member
כרובית

כרובית בפירורי לחם פירה כרובית סלט כרובית ומיונז סלט כרובית עם לימון ושמן זית

מאז

New member
פשטידת כרובית

אמא שלי עושה פשטידת כרובית מצויינת, פרווה. אני לא זוכרת בדיוק איך, אבל זה נורא קל (מכרובית קפואה - להפשיר בהרתחה קלה, להוסיף מיונז, קצת קמח ואני לא זוכרת מה עוד, ולחמם) אם יש לך אומץ תאלתרי על בסיס זה. יש גם סלט מכרובית חיה, בצל סגול ואגוזי קשיו - קל מאוד וסוף הדרך...

POOH*

New member
אמנם אני לא שפית ואפילו רחוקה מזה..

אבל הנה מתכון פשוט שאנחנו מאד אוהבים בבית: כרובית פטנט במיקרו החומרים: 1 כרובית 2 כפות שמן זית 1 לימון מלח ופלפל שחור גרוס טרי 1 פלפל חריף פרוס דק דק [אנחנו לא אוכלים חריף ומוותרים על הפלפל החריף] 10 עלי בזיליקום 2 שיני שום קלופות ופרוסות [אנחנו משתמשים בקובית שום קפוא של דורות] אופן ההכנה: 1. שוטפים היטב את הכרובית, מסירים את כל העלים הירוקים. 2. שמים בכוס שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל, ואת הפלפל החריף פרוס. מערבבים. 3. פורסים יריעה של ניילון נצמד על משטח העבודה. שמים את הכרובית הפוכה [פרחים למטה, גזע למעלה]. תוחבים את הבזיליקום ופרוסות השום בין פרחי הכרובית. 4. מורחים את הכרובית סביב בתערובת השמן והלימון. (הכי קל במברשת אבל אפשר גם בידיים]. 5. עכשיו הפטנט: עוטפים את הכרובית ביריעת הניילון. הופכים ועוטפים בעוד יריעת ניילון. 6. מניחים בקערה וןמבשלים 10 דקות במיקרו בהספק מלא. [אצלנו במיקרו זה לוקח בערך כפול זמן אז פשוט תריך לבדוק שהכרובית רכה ואז להוציא]. 7. מוציאים (זהירות, זה חם ושי נוזלים למטה], מפרקים לפרחים, סוחטים עליהם את חצי הלימון הנותר ומגישים. בתיאבון... כאמור מאד לא מסובך [אפילו אני מצליחה להכין]. ויוצא טעים. תוספת מצויינת ולא כבדה לארוחה או אפילו כמנת פתיחה או ארוחת ביניים. POOH

ועוד מתכון נפלא

לטגן את פרחי הכרובית לשפוך למעלה טחינה... חברה שקיבלה ממני את המתכון ביום שישי האחרון אמרה שהאורחים נטרפו.

חנץ

New member
למרוח את הפרחים במיונז ולפזר מעל אב

אבקת מרק בצל (אחרי שבושלו מעט) ואז להכניס לתנור לכ-15 דק´. יוצא מעולה.

Hadar p

New member
סבתא שלי עושה עם כרובים משהו מעולה

מעולה! היא מבשלת אותה (אפשר גם במיקרו בתוך שקית עד לריכוך) עושה בלילה של ביצה עם תבלינים כנו לשניצל (ביצה, שום, פלפל שחור, מלח או מרק עוף פרווה), מערבלת הכל יחד טוב טוב, שמה בצלחת פרורי לחם וטובלת פרח כרובים בביתה ואז בפירורי לחם (אפשר פרורי לחם מתובלים) ואז לטגן טוב מכל הצדדים! אפשר לאכול חם וגם קר! זה אחלה! אני ממש אוהבת!

אוסנת123

New member
אני גם מכינה ככה...

זה פשוט מעולה!!! שניצלים של כרובית... אני מתה על כרובית - אחד הירקות המוצלחים בעיני לאחרונה אני עושה איתה 2 דברים: 1. פסטה ברוטב ורוד וכרובית - מפרידה לפרחים קטנים ומרככת במיקרו. מכינה רוטב פסטה עם עגבניות מרוסקות, מעט שמנת לבישול, שום, בצל, בזיליקום, אורגנו, מעט צנוברים פלפל שחור ומלח (ומעט סוכר בשביל החמיצות של העגבניות) ולקראת הסוף מוסיפה את פרחי הכרובית. שופכת מעל פסטה (מעדיפה על צורה גדולה יחסית כדי שהפרחים לא יהיו חריגים מדי בנוף... 2. במסגרת הכנת הכרובית לרוטב הפסטה... פשוט אוכלת את הכרובית המרוככת מהמיקרו, כמו שהיא עם קצת מלח ופלפל שחור- בעיני זה גם דיאטטי וגם מאוד טעים! אמא של יקירי מכינה לביבות כרובית - אני לא בטוחה איך... ההימור שלי - מרככת כרובית ומרסקת אותה גס, מוסיפה ביצים, פירורי לחם, בצל ומטגנת. לא סגורה לגבי המתכון אבל - נשמע לי מעולה....

למעלה