שלום לכולכם, אני לומדת כלכלה שנה א' באוניברסיטה, ורציתי לשאול: על איזה ספרים אתם ממליצים בקורסים: מבוא לכלכלה א', אינפי' א', מבוא להסתברות? ספרים עם הסברים תיאורטיים טובים וגם תרגילים. תודה!
האמת שאני לא לומד כלכלה אבל יש לי חוברת תרגילים מעולה של כרמית קולמן מאיר להמליץ לך עליה (אינפי א'). זאת חוברת תרגילים שנבנתה במיוחד לחוג לכלכלה. אני לא יודע כמה היא בדיוק עולה באגודה אבל אני יודע שהיא כבר נמכרת ואם את שמו פה קישור לחוברת שעלתה גם לרשת האינטרנט (וזאת בדיוק אותה חוברת). את רוצה את הקישור? ? עמית
במבוא לכלכלה א' הכי טוב זה הספר של אורון/זימון (לא זוכר בדיוק מי המחבר...) שנקרא מבוא למיקרו ויש אותו באגודה להשאלה. באינפי - קצת קשה להמליץ על ספרים שתואמים את הקורס אבל יש ספר של האונ' הפתוחה של האוורד אנטון שיכול לעזור. בהסתברות לא צריך ספר, פשוט תעברי על ההרצאות ותעשי את כל התרגולים כמו שצריך ואת מסודרת. בהצלחה !
הספר שתואם את הקורס במבוא לכלכלה א'... (וגם ב') זה הספר של קייס & פייר (זה שמופיע לכם בסילבוס). אם את לא חוששת מלקרוא ספרים באנגלית (ומשום מה אצלנו שיש ספר באנגלית יש אנשים שעל סף שבץ...) אז אני בהחלט ממליץ עליו וכמו שאמרתי, הוא תואם את ההרצאות (בניגוד למבוא למיקרו של אורון... שצריך להתאים לבד). ככה שתעברי על שניהם (מלבד ההרצאות והתרגולים) וזה אמור לכסות הכל.
קודם כל בהצלחה. הסתברות ואינפי' לא צריך ספרים. התרגולים מאוד מאוד חשובים. מבוא לכלכלה א' יש את הספר מבוא למיקרוכלכלה של אורון, ואת ספר התרגילים של זימון.