אז ככה...
בשנה ב' יש ירידת מתח כללית מכמה סיבות... יש לך עצמאות מלאה בבחירת הקורסים בשנה ב' (למעט מטא משפטי שחייבים לקחת, וגם בו כמובן יש בחירה). הרוב לוקחים בשנה זו את השילוש הקדוש- מנהלי, תאגידים, קניין- כי זה מהווה דרישות קדם להרבה קורסים ולהתמחויות. כאמור, יש עצמאות מלאה בבחירת כמות הקורסים והשעות כל עוד את עומדת בדרישות מקדימות. זה אומר שאת יכולה לקחת קורסים שאין בהם כלל עבודות, או שיש בהם עבודה אחת/שתיים. מה שכן- שימי לב שבקורסים שאין בהם עבודות לרוב יש בחנים, שעלולים להיות יותר גרועים/מעצבנים/מלחיצים מעבודות או עבודה אחת גדולה (למשל תורת המוסר...גררר...). מצד שני, זה גורם לקרוא את החומר. בשנה א' היו לי כ-35 עבודות בגלל שהיו קורסי חובה שנתיים של הרבה נ"ז ומותר לתת עבודה על כל נ"ז- אז כולם איכשהו ניצלו את זה. זה אומר בערך 1-3 עבודות לשבוע. בשנה ב' |זיקוקי דינור| שבה אני מצויה כרגע יש לי מקסימום שעות במערכת (42 נ"ז), ובסך הכל הכנתי עד כה 8 עבודות והם נגמרו לי לפני חודש וחצי. אז אם תארגני מערכת ידידותית עם פחות שעות יכול לצאת לך אפילו פחות. מה שמעצבן באת"א מבחינת אנשים עובדים זה שקורסי חטיבה שניה נמצאים תמיד בבוקר (בין 9 ל-12 ובין 12 ל-3)- בשעות שבד"כ עובדים, וחטיבה שלישית תקועים בצהריים המאוחרים ובערב. כלומר, קשה ליצור רצף של יום לימודים או יום עבודה. לי למשל יש 3 ימים במערכת שאני באה כל יום לקורס אחד מ-9 עד 12, וזה טיפשי כי יכלו פשוט לעשות אותם ברציפות ולרכז אותם. קיצר...הרבה יותר קל לעבוד בשנה ב', הן מבחינת מערכת והן מבחינת לחץ עבודות. קחי בחשבון שלא כדאי להתחייב על שעות כל עוד את לא זוכה בבידינג במערכת שרצית.