שאלה לתמי ב.

מהססים

New member
שאלה לתמי ב.

תמי שלום, אנחנו מתלבטים בעניין הגירה ומכיוון שיש לנו ילד בן 16+, אנחנו מבינים שהוא יהיה חייב בגיוס לצה"ל גם אם נשהה בחו"ל, אחרת הוא ייחשב עריק. הבנתי שרק ילדים שעזבו את הארץ לפני גיל 14, זכאים לפטור משרות בצבא. מה קורה עם הבן שלכם, בהנחה שעניין התושבות יסתדר? האם תישלחו אותו לארץ להיות חייל בודד, או שיש לכם איזה רעיון/פתרון בנושא. תודה.

תמי ב

New member
לצערי אין לי עדיין תשובה.

הבן שלי הגיע לכאן עם כרטיס חזרה לשלושה חודשים אחרי הגעתו. זה מה שצה"ל דורש, ועל פי זה פעלנו. עוד אין לנו פתרון לנושא, ובינתיים אנחנו מבררים כמיטב יכולתנו. אין ספק שזה קטע מלחיץ. אני חושבת שצריך לברר האם עניין ה"עריקות" תופס מגיל 16, או רק מצו ראשון, או אולי רק מהרגע שיש תאריך גיוס. החוקים לגבי זה משתנים כל הזמן. כשאני הייתי נערה, היה צריך, למשל, לבקש מהצבא אישור לצאת מהארץ אחרי גיל 16. היום זה כבר לא קיים. חבל שלא יכולתי לעזור יותר.

Gefen

New member
שלום למהססים...

אני מצטרפת לעצתה של תמי בעניין הבירורים... אז קודם כל, יש את האתר הרשמי של אכ"א - עולים על מדים, שם אתם יכולים לשלוח שאלה באימייל ולקבל תשובה מוסמכת. ואני אומנם לא מנוסה בעניין הזה, אבל הבנתי שעניין העריקות (אם עוזבים את הארץ עם ההורים) לא נתפס כדבר רציני, ושאפשר להשלים שירות קצר כשחוזרים לארץ, משהו כמו עולה חדש... מקווה שיסתדר לכם גפן

WC

New member
רק כדאי להראות שכל הגולים

מאוחדים. וגם כדי לברך את גפנצ'ו על הפורום. וכמובן שאחרי שעשתה האסלה פרסומת בוטה לשלה, אז תעשה גם מצווה. עינין הצבא הופך בעיתי מגיל 16 ולא מצו ראשון (ויש שלמדו זאת בדרך קשה). ניתן לעשות דיונים לגבי הקרת בנך כבן יורדים, ואז אינו מחויב בצבא. אבל בקשות אלו נדחות ברובן (מה חבל). כדאי ומומלץ להתחיל דיאלוג כבר עכשיו ושליחת מכתבים לגופים המתאימים. כדי לעשות רעש, המכתב לא פוטר דבר. בפני בנכם עומדת אפשרות של דחית שרות על בסיס לימודים בחו"ל. ויהיה עליו ללמוד באוסטרליה (אוי הקנאה!!!). יתכן ובמקרה שלכם ישנן יותר או פחות אפשרויות. מומלץ מאוד לפתוח דיאלוג עם הרשויות הישראליות באוסטרליה. בברכת דרך צלחה, וגזרות מעוררות קנאה. WC פורום לומדים בחו"ל (עוד פרסומת סמויה)

למעלה