שאלה ל-ברי ו-green eyes ולשאר..

WildMooN

New member
שאלה ל-ברי ו-green eyes ולשאר..

לגבי הכדורים של המלריה אלה שלוקחים פעם בשבוע (לארים) האם אתם לקחתם אותם האם בכלל מומלץ לקחת אותם ??? אני שמעתי דעות שונות מאנשים שחלק אמרו לי לא לקחת וחלק כן... התופעות לוואי שלהם ממש מפחידות ולא בא לי להיכנס לסרטים בגללם... ועוד משהו עדיין לא הוצאתי דרכון בגלל השביתה המסריחה הזאת הקטע הוא שאני צריך גם דרכון וגם את הויזה להודו ובגלל שאין לי דרכון אני לא יכול להוציא ויזה ואני מפחד שהשביתה לא תיגמר ואז אני אהיה חייב לבטל את הכרטיס שהזמנתי תודה מראש

stan_southpark

New member
שחכתי להוסיף משהו

התופעות לואי זה סתם להפחיד וכמו שאמרתי לא קרה לי כלום בגלל התופעות לואי

זה לא כל כך נכון stan_southpark

זה לא רק על מנת להפחיד... אני הכרתי מספר אנשים שסבלו מתופעות הלוואי של הכדור הם הפסיקו את השימוש בו והתופעות מהם סבלו נעלמו. אני לא מנסה חס וחלילה להפחיד אני פשוט אומר לך את זה כדי שתדע. יש את התרופה הידועה לריאם ויש את המפקלוין או משהו כזה אני לא רופא ולא מוסמך לתת תשובה לגבי זה אני רק יכול לספר לך מה אני עשיתי. אם אני זוכר נכון אתה אמורה להתחיל לקחת את הכדורים שבועיים לפני הטיסה ואז פעם בשבוע כדור (אני לא טועה נכון) ואחרי הטיסה להמשיך עוד חודש עכשיו מה יעשה אחד שטס לשנה? יקח 48 כדורים? זה היה השיקול שלי ואני לקחתי אולי 3 כדורים כל הטיול יש לזה המון תופעות לוואי כגון הקאות, נשירת שיער,סיוטים בלילה, אי יכולת לישון ועוד ועוד הרבה דברים. זה לא אומר שזה מה שיקרה לך אבל אילו הן חלק מתופעות הלוואי של התרופה כמעט כל מי שהכרתי בטיול לא נגע ולו בכדור אחד אגב אני לא יודע אם זה נכון או לא אבל אני שמעתי שמשרד הבריאות האמריקאי המליץ לא להשתמש בתרופה הזו ובל נשכח שי המון סוגים של מלרייה והכדור לא מגן מפני כולם ...ומשהו אחרון בהחלט השיקול אם לקחת או לא הוא שלך בלבד כמובן שעדיף לקחת זה ברור מאוד אבל השיקול הוא שלך אל תקשיבי לאף אחד כמו שאני אמרתי כל אחד יתן לך את דעתו בלבד היחיד שיכול לדאוג לעצמך ולהיות אחראי לעצמך זה אתה כאן תמצא דיון נרחב ויש עוד אחד לפי דעתי הכי טוב תעשה באם תתיעץ עם רופא בהצלחה

stan_southpark

New member
נכון ברי אולי

אבל יש עוד כדור חדש לא נראה לי שהגעיה לארץ שקוראים לו malron אתה צריך לבדוק את זה. אני יודע שיש את זה בחו"ל,יש לזה פחות תופעות לוואי מהאלה שיש בארץ.

אם הוא לא הגיע לארץ

זה אומר שמשרד הבריאות לא רוצה להביא אותו לארץ ואני מתאר לעצמי שיש סיבות מספיק טובות לכך. בכל מקרה עד אז יש להסתפק במה שיש בארץ

green eyes

New member
תשובה.

ככה. הכדורים נגד המלריה שממליצים בארץ לקחת אותם מגינים עלייך רק על כמה סוגים בודדים של מלריה,וסוגי מלריה יש עשרות. אז הם לא מגינים ב100 אחוז. דבר שני,תופעות לוואי יצא לי לראות מישהי עם פריחה נוראית,הקאות,שלשולים וכו´. רוב אלה שפגשתי ולקחו את הכדור,לא קיבלו שום דבר. אני לקחתי פעמיים והפסקתי,כי גם שכחתי וגם בגלל שעישנתי זה גרם לי לסרטים. האמת,רוב אלה שלקחו את הכדור,זה בא להם רק בסטלות,כל הבלאגן. תכלס,שיקול שלך,אבל אני מאמין שגם אם תחליט לקחת,אחרי שתגיע,אולי תיקח פעם פעמיים,ואז גם תשכח,וגם לא יבוא לך,כי אתה לא ממש רואה כל יום או שבוע או בכלל מישהו שחטף מלריה. מה גם שיש כ"כ הרבה סוגים אחרים של מחלות שאתה אומר כוסאמק,מה שיהיה יהיה. אז תעשה חושבים,תחשוב אם אתה מסוג האנשים שתופס מחלות,כמו כל פעם שיש תקופת שפעת. אם כן,תיקח.על כל מקרה. דבר אחרון,אל תאכל סרטים על המלריה. זה בקטנה. אתה אפילו תשכח שיש מחלה כזאת. זה מה שקרה לי. אף אחד לא חטף אותה,אף אחד לא דיבר עליה.

green eyes

New member
אהה..ולגבי הבעיה השנייה...

דבר עם שגרירות הודו,תראה אם יש להם פתרון כלשהו. תבדוק גם אם אפשר לקצר את תהליך קבלת הויזה,כי בדר"כ זה לוקח שבוע,ויכול להיות שלא יהיה לך שבוע. תנסה לברר גם בלמטייל עם אנשים אחרים שנתקלו באותה בעיה,אולי יש פתרון.

למעלה