שאלה ל כ ו ל כ ם

שריק7

New member
שאלה ל כ ו ל כ ם../images/Emo53.gif

אני שוקלת לפנות למוסד לביטוח לאומי, כדי להגיש תביעה בגין מצבי. האמת, אני די מאחרת לעשות זאת. יש לי משהו מוטבע באופי שמתנגד לתביעות או לתחושת נכות. אולם, כבר מזמן נגמרו ימי המחלה במקום עבודתי, והגעתי למסקנה שהגישה שלי תמימה ולא מוצדקת. הרי שנים שילמתי להם והגיע העת לממש זכויות.
לכן- אודה על כל סוג של עצה בנדון. החל מנסיונכם עם רופאים שמכתביהם רציניים ו"נחשבים" בועדות, המשך בעצות על היקף התביעה. למשל, האם מחלות נילוות חשוב שיצויינו? בנוסף לתסמונות? וכלה בפן האישי. כלומר, עד כמה דברינו בפני הועדה יכולים לסייע/להזיק? תודה מראש שרי

daud

New member
אז ככה

דבר ראשון לי יש נסיון עם סניף ת"א ו מה שתופס אצלנו אולי לא לגמרי תופס אצלכם!!! אני בטוח שיש מישהוא שיכול לתת לך עצה ואת יודעת למי אני מתכוון
) אז ככה תגיעי עם מה שיותר חוות דעת משפטיות של רופאים, שזה עולה כסף!!! אני הגעתי עם המון חוות דעת לא משפטיות של רופאים שונים שאמרו כולם אותו דבר ו בשתי וועדות פשוט ניפנפו את זה!!! ו לגבי יתר הדברים קחי כל דבר שיש לך ותוסיפי אותו!!! אני לדוגמא קבלתי על שבר שהיה לי לפני זמן רב ושבכלל לא מטריד אותי יחסית לתסמונת יותר מאשר על התסמונת ו עוד דבר שיכתבו לך שיש לך גם תסמונת וגם פיברומיאלגיה ו תתעקשי שיראה אותך אורטופד!!!

שריק7

New member
דאוד - איפה אורטופד? בועדה?

או שאתה מתכוון לחוות הדעת שאגיש ממנו?

daud

New member
שריק מזל ששאלת כי אני טעיתי...

אז התשובה היא כן בוועדה אבל אני טעיתי לא אורטופד אלא ראומטולוג, איכשהוא התבלבל לי העניין כי קודם דברתי על השבר שהיה לי מממ אולי הגיע הזמן לנוח מעט

שריק7

New member
דאוד - יש נוהל שמאפשר לי

להתעקש על התמחות של רופא? איך לא מפספסים את זה? שרי

daud

New member
לפי מה שנאמר בהנחיות של אס"ף

אז קיימת מדיניות לתת לאנשים הסובלים מפיברומיאלגיה את האפשרות להיבדק ע"י רופא אורטופד.

daud

New member
ושריק....

כמובן איך שכחתי יש את הקובץ של ההכנה לוועדה בבט"ל שהכינו באס"ף ואני יודע שבתור חברה את זכאית לו.
לפעמים שוכחים ש חוץ מהחשיבות של הצטרפות לאס"ף כדי להזיז עניינים לטובת החולים אז יש גם את החומר שהם עובדים עליו ונותנים לחברים (אם כי יש המפיצים אותו גם סתם ככה), כגון רשימת הרופאים והמסמך הנ"ל!!!

מרוצה

New member
שרי-

לפני שאת פונה לדרך חתחתים זאת עלייך להתייעץ באיש מקצוע אומנם הם יקרים אבל בעקיפין זה ישתלם. בהצלחה.

שריק7

New member
תודה על העצה. והאם

הכוונה לעורך-דין? למעשה, מכתב משפטי, שעלותו לפחות 3000 ש"ח + עו"ד = הוצאה כספית בגובה שהבט"ל מכסה בקושי....

למעלה