שאלה ל"צעירים" שבחבורה...

גלגליש

New member
שאלה ל"צעירים" שבחבורה...

השאלה כמובן לא נוגעת רק לצעירים ... אז אשמח אם כל מי שיוכל לענות לי על כך או לעזור לי להתלבט יגיב או תגיב כמובן. אני חולת לופוס מזה תשע שנים (כיום בת 25), לאחרונה המחלה התחילה להציק לי שוב , בעקבות ההחמרה נאלצתי לעזוב את מקום עבודתי. שאלתי היא לגבי הלך הרוחות בעניין הגשת תביעה לקצבת נכות מביטוח לאומי. הוצע לי על ידי הרופא המטפל להגיש בקשה כזו - דחיתי בתוקף את הרעיון במחשבה שאולי בעתיד "התווית" הזו יכולה לפגוע בי. רציתי לשאול או להבין מאחרים שיודעים יותר לגבי זה , האם יש סיכוי שהכרה בנכות תפגע בי בעתיד. אשמח אם מישהו או מישהי שעשו כבר את הצעד הזה - יוכלו לכוון אותי במעט. תודה מגלגליש

הי גלגליש וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ממה שידוע לי יש כאן מספר אנשים שמוכרים ע"י ביטוח לאומי (או חלק בהליכים) והם בטח יכנסו לכאן בימי ם הקרובים ויענו לך. אני אישית לא מוכרת על הלופוס שלי ע"י ביטוח לאומי, אלא ע"י צה"ל (אני בת 31 כיום) וכמובן מודה על-כך (אם כבר להיות חולים-אז להיות מוכרים כ"נכים". זוהי תעודת הביטוח שלנו). מבחינתי אין שום בי פגיעה "תוויתית", בשל היותי מוכרת כנכה. להיפך לגמרי. יש לי ביטוח על הבריאות שלי ואני מקבלת עזרה בכל מה שקשור בטיפול בי בעת הצורך, בעזרה כספית ועוד ועוד. מקווה שעזרתי קצת, ובטח יכתבו כאן בקרוב עוד אנשים, אז ברוכה הבאה ואת מוזמנת להשאר ולספר קצת על הלופוס שלך, אם תרצי... עדית

1ט ל י

New member
הי גלגליש../images/Emo24.gif

כמו עדית, גם אני מוכרת כנכת צה"ל, ואם לא הייתי מקבלת את הנכות מצה"ל, הייתי פונה לביטוח לאומי. לא הייתי בטוחה שאני אקבל את הנכות מצה"ל, ולכן אפילו יש ל את הטפסים שצריך להגיש לביטוח לאומי. אני 21 וחצי ויש לי לופוס שנתיים. בהצלחה

gaia20

New member
הי גלגיש, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני אינני מוכרת מבחינת הביטוח הלאומי, והעיכוב לכך נובע מהשביתות והעיצומים שהם נמצאים בהם כל הזמן, ברגע שהסניף הקרוב אלי יפתח שוב אני אלך לשם ולשאלתך, לדעתי לא רק שההכרה בנכות לא תזיק, אלא לפי דעתי היא מאוד תועיל אני לא יודעת בדיוק מהם הזכויות שאת מקבלת, אבל עד כמה שאני הבנתי, את מקבלת קצבה חודשית (חברים, נא לתקן אותי אם טעיתי) תראי, אף אחד מעולם לא אמר לי "אל תפני לביטוח הלאומי, זה יזיק" להפך, בנתיים קבלתי רק דרבונים להגיע אליהם ולקבל את מה שמגיע לי. חוץ מזה, את מוזמנת להשאר, ולספר עוד על עצמך.

ל3

New member
הי גליגליש

אני שירי בת 25 והגשתי בקשה לתביעה מביטוח לאומי לפני כשנה בערך. אני לא חושבת שיש לך מה להפסיד. הביטוח יכול לעזור לך במימון שכר הלימוד, הכשרה מקצועית וכו. מה שאת צריכה לעשות במידה והחלטת להגיש את תהביעה היא לגשת לסניף הביטוח הלאומי הקרוב לביתך אל פקי\ פקידת קבלה ראשית ולבקש טפסים לנכות כללית. את הטפסים את לוקחת הביתה וממלאת בדייקנות. אני יודעת שאפשר להעזר בפקיד של הביטוח להאומי למילוי הטפסים. אותו פקיד יושב איתך ומסביר לך סעיף סעיף איך את יכולה למלא את הטופס. רצוי שתביאי איתך אישורים רפואים ומכתבים מרופאים מטפלים ותצרפי אותם לטפסים שאת ממלאת. את הטפסים את מגישה ונקבע לך תאריך לוועדה. יתכן ותצטרכי לעבור מספר ועדות עד ההחלטה הסופית. קחי בחשבון שהדברים מתנהלים בשעננות יתרה וצריך הרבה סבלנות. אם יש לך עוד שאלות או תרצי לדבר איתי באופן אישי רק תגידי שירי

גלגליש

New member
תודה רבה לכולם

תודה רבה על התשובות :) בינתיים אני עדיין מתלבטת אם להתחיל עם התהליך , גם ככה ישנה שביתה בביטוח לאומי אז יש לי עדיין זמן להתלבט .

למעלה