שאלה נכונה!
נכון, כששאלו על הלכות, אמרתי שצריך לשאול רב מוסמך. אינני רב ואני לא רואה את המקום כאן לדבר על שמירת מצוות. זהו מקום של החלפת רעיונות. אז מה אני עושה פה? פורום "יהדות לחילונים" - לפי הבנתי - אינו פורום (רק) של חילונים שמדברים על יהדות, אלא פורום שבו חילונים יכולים לקבל מידע על היהדות. כאן ניתנת במה לכל מי שחושב שיש לו ידע על היהדות להציג את ידיעותיו כדי שיוכלו אחרים לקבל ידע, או לדון עליהם במקרה שלא מסכימים אותם. אני כמו כל אחד מכם, מציג את דעתי, מצפה שידונו עליהם בעניניות ובצורה מכובדת. אני לא מסמיך את עצמי לדבר בשם היהדות, אלא בסה"כ מביא את ידיעותי. מי שירצה לחלוק - מוזמן. מי שירצה לדון עליהם - בשמחה. גם בחתימתי אני כותב שמי שרוצה לבדוק את האמת (אם קיימת), יפנה לאלו שמעבירים אותה לאורך ההסטוריה. למה חשוב לי לדבר על מעמד הר סיני? לדעתי, יש להתיחס לפירוש התורה כפי שהועבר מדור לדור (ויש שיחלקו על זה). על זה יש דיון האם הפירוש הוא מוסמך, ומי מוסמך להעביר אותו הלאה. והרי התורה ניתנה במעמד הר סיני, ושם - לפי איך שנמסר - התקבל גם הפירוש. כעת, יש לבדוק: מי טוען זאת והאם דבריו נכונים. (השאלה: "מהי מטרתו" כלל לא רלוונטית לדיון כזה!) אחד שיגש ללמוד רפואה באופן עצמאי מתוך ספרים שמצא בספריה, לא יוכל לפרש מושגים שמקובלים בעולם הרפואה. מושגים אלו התקבלו לפני עשרות/מאות שנים כשהרפואה נהיתה ממוסדת. לא ייתכן שאחד יפרש את המילה "סטטוסקופ" שהיא מחלה זיהומית. כמו ש"סיטורציה" היא לא משחה אנטיביוטית. הוא צריך לקבל מידע ממי שכבר הוסמך לרפואה או לפחות בעל ידע מוסמך. כך אני מבין את היהדות. כל מבנה היהדות, כולל עיקרי אמונה, עניני מוסר, הלכות וכדומה, הועברו מדור לדור. לפי זה יש לדון מה הועבר? האם הכל הועבר בשלמות? מי המוסמך להעביר? אך מי שירצה לקום היום ולפרש לעצמו ענינים - בבקשה, אך יש לדון האם הוא מוסמך לזה, ועל פי מה הוא מפרש.