שאלה ל- Benkok יקיר הפרום...

mai bpen rai

New member
שאלה ל- Benkok יקיר הפרום...

אם תוכל לשתף אותי במעט פרטים לגבי האופן בו אתה מנהל את עינינך אל מול הרשויות בישראל (הגירה, מילואים, ביטוח לאומי וכד') אשמח מאד. במידה ולא נח לך לענות על שאלות כאלה בפורום. תגובה פרטית לכתובת: [email protected], תהיה יותר ממבורכת. תודה ענקית מראש!

Benkok

New member
אין התנהלות....

הגירה - אין לי שום קשר למחלקת ההגירה. אני אזרח ישראלי... מילואים - במהלך השנתיים הראשונות המשיכו לשלוח לי צווים...אח"כ עבר להם... בט"ל - בינתיים עדיין משלם (צלצל אליהם ובקש פנקס קבלות ל"שמירת זכויות"). וכד' - לא מכיר...אני לא מפריע להם אז שלא יפריעו לי...

eyalchina

New member
Similar experience

I left in 1997. My parents got tzav miluim for me for 2-3 years until they believed us I'm not there anymore. Immigration - nothing special, when I travel back I enter on my Israeli passport as usual. Bituach leumi - I don't pay that. After 2 years they usually decline your payments anyway since you're no longer considered a resident. Under the etc. cateogry you might want to know about: 1. Driving license, I get my folks back home to renew and fedex to me. 2. Banking - I have nothing to do with banks in Israel, after you open an account at a proper international bank like HSBC for example you will understand why. Anything I missed out on?

קרלטון

New member
משלם ביטוח לאומי של תאילנד

לא מספיק??

mai bpen rai

New member
תודה על התגובה המהירה...

פשוט כייף לראות שיש עדיין ציניקנים! ישר כח!

mai bpen rai

New member
חלילה לא התבכיינות !!!

הבנת אותי לגמרי לא נכון, אני מת על התשובות! אני חושב שאתה מאד כנה וללא ספק רכשת נסיון חיים גדול ומעניין בזכות המעבר שלך לארץ החיוכים. נהנה מהציניות, אני בעצמי כזה... אני מאמין שבנסיבות אחרות היינו מסתדרים מצויין על איזה Singha, שוב תודה רבה מכל הלב.

karnione

New member
תושבות ישראלית

הבעיה העיקרית היא שלאחר מספר שנים מחוץ לישראל ביטוח לאומי משנה את הסטטוס שלך ללא תושב וכך אין לך יותר קופת חולים. לא פשוט

mai bpen rai

New member
שינוי סטטוס

אפילו במידה והמשכת לשלם לביטוח לאומי לאורך כל תקופת השהות בחו"ל?

פספורט

New member
נכון , גם

שילמת ביטוח לאומי ללא הפסקה , אתה עלול למצוא את עצמך ללא כיסוי רפואי ללא הודעה מוקדמת , היום פרסמתי הודעה תחת הכותרת "לישראלים המתגוררים בחו"ל " שמתייחסת לנושא . ממליץ לך לקרוא אותה. mai bpen rai יום אחד היא תשוב ודמעות העצב יהפכו לדמעות גיל.

karnione

New member
הכסף כולו יחזור

ביום מין הימים ביטוח לאומי יחליט כי אתה לא תושב. ההחלטה תהיה רטרואקטיבית מיום צאתך האחרון מישראל. כל הכסף ששלמת מאז יוחזר לך צמוד ויועבר לחשבון הבנק שלך. אם אין לך חשבון בנק הכסף לעמוד לזכותך אצלם. זה מה שיש חביבי. ביי

למעלה