שאלה ל-kaban ובכלל...

ש-ב-י

New member
שאלה ל-kaban ובכלל...

התגייסתי ב-(18/11/2001) לגיוס של שריון, ועשיתי טירונות 03 במשך חודשיים... במהלך הטירונות היה איזה שהוא סיפור שהפחיד אותי והוציא לי את המוטיבציה והרצון להמשיך לשרת בקרבי... היה לי פחד מאז (ועדיין יש לי אותו לפעמים), והרגשתי שאני לא מסוגל להמשיך במסלול של שריון, ולהיכנס לשטחים ולהילחם, זה היה כבד בשבילי בגלל אותו סיפור... דיברתי עם המפקד שלי, וסיפרתי לו את הסיפור הזה, והוא אמר שאני אסיים את הטירונות, והוא יעביר אותי לפלוגת קורסים, וכך היה: סיימתי את הטירונות בינואר 2002, ונשלחתי לעשות קורס מרגמות שזה גם נחשב לקרבי, ולקראת סוף הקורס, מכיוון שידעתי שזה גם קרבי, דיברתי עם הקבנ"ית שהיתה שם בבסיס, וסיפרתי לה את אותו הדבר שאני לא יכול להיות בקרבי ולהמשיך להילחם, והיא הפנתה אותי לחר"פ בבא"ש... שם היתה לי שיחה עם קב"נית נוספת, שסיפרתי לה את אותו הדבר, ולאחר כמה זמן, נשלחתי שוב לחר"פ בבא"ש, והיתה לי שיחה עם פסיכיאטר, ומשום מה, אין לי מושג למה, הוא המליץ לי על פרופיל 45 נפשי, ובתכל´ס אין לי בעיה נפשית, אני לא בהזיות, אני לא אלים, כלום, לא יודע בדיוק על מה זה 45, והבנתי שאם אני מוריד את זה ל-45, משבצים אותי קרוב לבית וכל-יום בבית (יחידה פתוחה), ואני לא כ"כ אוהב להיות בבית, אני לא כ"כ מסתדר שם, אין לי חברים, ותמיד כשאני בבית אני משתגע, אז אני יוצא לדודים שלי או לכל מקום אפשרי העיקר לא להיות הרבה בבית, ובהתחלה זה היה נשמע לי טוב להוריד ל-45 ולהיות ג´ובניק, אז הגעתי לחטיבה שלי ברמת הגולן (לשם שובצתי לאחר הקורס), והגעתי עם ההמלצה של ה-45 מהפסיכיאטר מבא"ש, ודיברתי עם הקב"ן של הבסיס שם, והוא ניסה לשכנע אותי בכל-זאת לתת לעצמי הזדמנות, ולעבור לגדוד ולהיות לוחם במרגמות, ומכיוון שהסיפור הזה היה עדיין טרי, לא רציתי, אז קבעו לי תור לועדה רפואית על הורדת הפרופיל הזה, ומכיוון שלא רציתי להוריד ל-45 ועוד נפשי, התחרטתי על כך, ולא הגעתי לועדה, וחזרתי לחטיבה עם פרופיל 82 והמלצה ל-45, ובגלל שהיתה עם זה בעיה אם להעביר אותי לגדוד או לא, החליטו לשים אותי זמני במטבח של החטיבה שלי ברמת הגולן עד שייקבעו לי תור חדש לועדה רפואית, ובינתיים נשארתי שם, והתחלתי לעשות יציאות של שבוע-שבוע, ולא לשמור ולא כלום, ובהתחלה אהבתי את זה ורציתי להישאר שם, אבל במהלך הזמן פתאום הכל ישתנה... יש לי 2 ידידות שאחת לוחמת בנח"ל חי"ר, ואחת לוחמת במג"ב, וחשבתי על זה הרבה שנמאס לי כבר מהפחדים האלו, נמאס לי כבר מהכל, ואני רוצה לחזור ולשרת שוב בקרבי, ואמרתי לעצמי: "אם הן יכולות להיות לוחמות, אין סיבה שאני לא יכול", וזה העלה לי קצת את המוטיבציה, ובינתיים אני תקוע במטבח 3 חודשים בערך, קבעו לי 2 או 3 ועדות רפואיות, וכשהגעתי לשם בפעם הראשונה, בגלל שהיה לי את ההפניה של הפסיכיאטר מהחר"פ בבא"ש מצולם ולא את המקור, סירבו להכניס אותי לועדה, ואז הרופאה של החטיבה שלי כתבה להם מכתב כזה שאין ברשותי את הטופס המקורי, והיתה לי ועדה נוספת ביום ראשון הזה שהיה, ושוב עש לי את אותן בעיות, ואמרו לי שאני צריך ללכת לחר"פ בבא"ש, ולהחתים את הפסיכיאטר שמה שכתוב בהעתק תואם למקור, ורק אז יוכלו להכניס אותי לועדה, ובועדה הזאת אמורים להוריד לי פרופיל ל-45, אבל אני רוצה לשכנע אותם ולהילחם איתם על זה שאני עכשיו כן רוצה לחזור ולשרת בקרבי, ולעבור לגדוד, כי עכשיו כבר נמאס לי מהמטבח, נמאס לי מהיציאות האלו, נמאס לי מהתפקיד הזה, מהאנשים האלו שדואגים רק לעצמם, נמאס לי מהכל שם!!! אני רוצה להתגבר על הפחדים, להוסיף לעצמי יותר ביטחון, ולהכיר אנשים אחרים ויותר טובים, ולהיות איתם 3 שנים ביחד, ולעשות איתם הכל בתור לוחם, ונמאס לי כבר להיות ג´ובניק, אבל מה שתוקע אותי עכשיו בלעבור לגדוד ולחזור לשרת בקרבי, זאת הועדה הרפואית הזאת... אז רציתי לשאול אם שי לי אפשרות לבטל את הועדה הרפואית הזאת בדרך כלשהיא? ואם יש לי אפשרות לבטל את ההמלצה הזאת? ואם כן, אז איפה ואיך אני עושה את זה? והאם זה מהר, או שזה עניין של זמן עד שמאשרים לי לעבור לגדוד, כי הרופאה שלנו בחטיבה אמרה לי שלפי ההמלצה אני לא מתאים לגדוד, ואני לא רוצה להישאר בחטיבה, ואני לא יודע כ"כ להילחם על שלי ולהילחם עם הצבא על הדברים האלו, אין לי את הכוחות הדרושים והמתאימים, אז תגיד לי kaban בבקשה מה אני אמור לעשות כדי לא להתעכב עם הועדה הזאת, כדי לחזור ולשרת בקרבי, כדי לעבור לגדוד, כי אני לא רוצה יותר להיות ג´ובניק, לא רוצה לא לשמור, אני רוצה לצאת לקורס חובשים ולהיות חובש קרבי, או לצאת לקורס מש"קי מרגמות, או בשלב יותר מאוחר לחזור למסלול של שריון ולהיות בטנקים, ואז אולי לצאת לקורס מ"כים, אני רוצה אחרי הצבא להיות מאבטח, ואם אני לא ישמור כל השנתיים וחצי האלו, ואני יהיה כל השירות שלי במטבח, כל הרצונות והחלומות האלו שלי יתנפצו... אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי... תודה רבה!!! שבי ה-
.

kaban

New member
למי לפנות

אפתח בזה כי העובדה שלא הגעת עד היום לוועדה היא לא תקינה ובניגוד לפקודות אבל אני שמח לשמוע על השינוי שחל בך - והיום אתה צריך לעבור מסכת חדשה של בדיקות ופרוצדורה כדי לשנות את עניין הפרופיל הגורם החשוב ביותר אליו עליך לפנות הוא הקבן שלך (אני מניח שמדובר בקבן האוגדה ברמת הגולן) - שב איתו ותנסה להסביר את השינוי שחל בך ואת רצונך להגיע לגדוד. אני מניח כי הוא לא יוכל לבטל את ההפנייה לוועדה (היות והופנתה ע"י פסיכיאטר שהינו רמה גבוהה יותר) אבל הוא יוכל להפנות אותך לפסיכיאטר. אפשרות אחרת היא להגיע לוועדה ולא להסכים להורדת הפרופיל, לבקש מהם הפנייה לפסיכיאטר מטעמם לבדיקה נוספת. עליך להיות מודע לכך כי ייתכן מקרה(ואיני יודע מה סעיף הפרופיל שלך) בו לא יעזור לך כל הליך ותחוייב בהורדת הפרופיל, אני מקווה בשבילך כי העניין יסתדר, אני מציע לך ללות את תחילת שירותך בגדוד בעזרה ותמיכה של הקבן כדי לראות שבאמת הכל בסדר וחשוב שתדע כי פגישות עם קבן ללא הורדת פרופיל אין להן כל השפעה על השירות או על האזרחות בהצלחה

ש-ב-י

New member
תודה על התשובה...

אז ככה: שמחתי לקרוא את תשובתך, ורציתי להגיב על משהו, או לתקן משהו: לא שלא הגעתי עד עכשיו לועדות... אני אסביר לך מה היה... סיימתי את הטירונות בינואר, ואז התחלתי קורס מרגמות בתחילת פברואר, וסיימתי אותו אחרי 3 שבועות, וכשסיימתי אותו כבר היתה לי המלצה מפסיכיאטר בחר"פ בבא"ש ל-45 נפשי, ואז הגעתי לחטיבה כשאני נותן את זה לקצין אחד מהשלישות, והוא קבע לי תור לועדה רפואית דרך הקרפ"חית של החטיבה, ואז הוציאו אותי הביתה עד כשאני אחזור מהועדה עם תוצאות, ואז חשבתי על זה, ואני לא רוצה להיות כל-יום בבית, והבנתי שזה מה שיהיה עם אני אוריד ל-45 ועוד נפשי, וזה גם יפגע לי אח"כ באזרחות וגם בצבא, כי 45 פוסל קורסים, ואני לא אוכל לעשות עם זה כלום, אז התחרטתי ולא הלכתי לועדה שקבעו לי, אז חזרתי לבסיס, ונכנסתי לאותו קצין מהשלישות, ואז עדיין לא היתה לי מוטיבציה לחזור לקרבי כי הסיפור הזה עדיין היה טרי, אז הוא אמר שהוא לא יודע מה לעשות איתי, אם להחזיר אותי לגדוד לקרבי או להשאיר אותי בחטיבה, בגלל שלא הורדתי את הפרופיל, אז הוא אמר לי שבינתיים יקבעו לי עוד ועדה, ועד אז אני אהיה זמני במטבח, ואז קבעו לי עוד תור לועדה, והלכתי לשם הפעם כי המוטיבציה כבר עלתה לי, והמחשבות היו שונות ואחרות הפעם כן לחזור לקרבי, והגעתי לועדה הזאת שקבעו לי, ואמרו לי שבגלל שיש לי את ההפניה המצולמת מהפסיכיאטר בבא"ש ולא את המקורית, לא יכולים להכניס אותי לועדה, אז חזרתי לבסיס כששוב אין לי תוצאות מהועדה, נשארתי במטבח עד לועדה נוספת, ובינתיים הקרפ"חית שלי כתבה להם מכתב שאין ברשותי את ההפנייה המקורית, ושיכניסו אותי ככה, וקבעו לי ועדה נוספת ל-(09/06), והגעתי אליהם, הראיתי להם את מה שהקרפ"חית שלי כתבה, ואמרו לי שזה עדיין לא עוזר, ושעדיין הם צריכים את ההפנייה המקורית, אז החלטתי כרגע ללכת השבוע הזה לחר"פ בבא"ש, להחתים אותם על הטופס המצולם שזה תואם למקור, או לקחת מהם את הטופס המקורי, ואז לקבוע תור נוסף לועדה בתקווה שהפעם כן יכניסו אותי ולא יעשו לי בעיות אחרות, אז כרגע אני מנסה להשיג את החר"פ בבא"ש ובינתיים אני לא תופס אותם, אבל אני אנסה כל-יום עד שאני אשיג אותם, ואני ישאל אותם שם מה עושים במצב כזה עם בעיה כזאת שלא מכניסים אותי לועדה, ונראה כבר מה הלאה?! אבל בכל-זאת תודה רבה לך שענית, רק שהשבוע היה לנו תרח"ט, ולא יכולתי לבקש שיחה עם הקב"ן של האוגדה, ולנסות לדבר איתו על השינויים שחלו בי, אבל שבוע הבא כבר הקרפ"חית תהייה פנויה לקבוע לי פגישה (אני מקווה)!!! שוב תודה רבה!!! שבי.

למעלה