שאלה ל-meandthecat שבמשך תשע שנים לא נתקלה

נינה לי

New member
שאלה ל-meandthecat שבמשך תשע שנים לא נתקלה

לדבריה ב"קמצוץ" של אנטישמיות באנגליה, אלא איך לא, רק בגזענות נוראה בארץ.
האם שמעת על אמירתו של חבר הפרלמנט הבריטי פטריק מרסר שכינה חיילת ישראלית “יהודיה מזוהמת”?
מה דעתך? או שאולי זה לא נחשב שכן הוא אמר זאת בביקור בישראל שכפי שאת מציינת היא הגזענית הנוראה.

בקר12

New member
הפרספקטיבה שלי בתור אחד שגר

במצטבר מעל 10 שנים באנגליה. באופן יחסי, הגזענות והאנטישמיות באנגליה באמת נמוכה.
גזענות גם בארץ לא חסר כלפי ערבים, שחורים וכדומה.
אבל יש להבדיל בין סובלנות אמיתית ואהדת זרים. יש לישראלים באנגליה נטיה לבלבל ולפרש את הסובלנות, האיפוק והנימוס הנלווה אליהם כרגשות אהדה אמיתיים
בפועל, אם מקלפים קצת את הציפוי קיימת רתיעה (טבעית למאוד לטעמי) מזרים ומהגרים וגם לצערי לא חסרה שם שטיפת מוח תקשורתית-שמאלנית-ליברלית-פוסט-קולוניאלית (בנוסח אירופאי) של FREE PALESTINE גם אם מול עינייהם ייטבחו מאות אלפי סורים .

meandthecat

New member
קראתי את ההודעה רק עכשיו

הייתי עסוקה בימים האחרונים וגם לא נתקלתי באמירה הזאת. אני לא אמרתי שאין גזענות באנגליה. להיפך, אמרתי שיש בכל מקום. בכל מקום יש אנשים פתוחים ואנשים אטומים. בסך הכל מהניסיון שלי בחיים בארץ וחיים באנגליה - באנגליה יש הרבה פחות גזענות (שאני לא נתקלתי בה בכלל, גם כאשר אמרתי שאני מישראל). אני גם לא נתקלת בהרבה חוגים ואנשים של free Palestine כמו שבקר הזכיר (נתקלתי באחת כזו לפני די הרבה זמן). זו ההתנסות ש ל י פה ואין לי הרבה קשר עם חבר הפרלמנט שהזכרת. מצחיק כמה שחברי הכנסת בישראל יכולים להעיר הערות גזעניות נגד יהודים וערבים, אבל מה שמטריד אותך זו ההערה של חבר פרלמנט בריטי אחד, שאינה במקום, גזענית ומגעילה, אבל עדיין הערה אחת.

נינה לי

New member
את חיה בבועה

זה שלדבריך, את לא נתקלת באופן אישי בגזענות מעיד על כך שאת מנותקת מהמציאות החברתית והפוליטית בבריטניה ושההתערות שלך שם היא חלקית בלבד. בארץ את הרי מודעת לכל אמירה "גזענית" שנאמרה.
וכמו שאמר בקר, העובדה שלא שמעת את הדברים ישירות מפי אנשים שאת בקשר איתם, רק מעידה על הנימוסים הטובים של הבריטים, אבל לא על הרגשות האמיתיים שלהם כלפיך, כלפי ישראלים וכלפי מהגרים בכלל.
ואנא, הבדילי בין גזענות לבין אנטישמיות. בארץ אנו ממהרים להדביק תווית "גזענית" להתבטאויות שונות. מה שאמר חבר הפרלמנט אינו גזענות, אלא אנטישמיות. אל תמדדי את הדברים באותו קנה מידה. "גזענות" בין אשכנזי למרוקאי עוד לא הובילה לרצח עם. באירופה אנטישמיות המיטה מוות על שישה מיליון מהעם שלך. ואגב, זה לא היה כל כך מזמן...

meandthecat

New member
אנטישמיות היא גזענות כלפי יהודים וערבים

טוב, זה במקור, בתכלס זה רק נגד יהודים...
גזענות הביאה לרצח עם בצורה זו או אחרת בכל מיני מקומות. באפריקה זה מאוד פופולרי, אבל זה בטח לא נחשב אצלך, שהרי הם לא יהודים וסתם שחורים. אין לך מושג עם מי אני מתערה. לא יצא לי לפגוש את כל עשרות מליוני הבריטים שחיים פה וגם אין לי כל כך עיניין לעשות זאת, אז לא אוכל לדבר על כל הבריטים.
כשדיברתי במקור על הגזענות בארץ דווקא לא חשבתי על הכנסת אלא על היחס שאני רואה שמקבלים אנשים שאינם יהודיים בארץ, ואני לא מדברת דווקא על ערבים. אם התבטאויות גזעניות בין אשכנזי למרוקאי זה משהו שנראה לך בריא ומקובל, אז אני שמחה בשבילך. אני לא רוצה לחיות כך ואני גם לא רוצה לחיות במקום שהדת היא משהו מרכזי, אפילו לחילונים שלא מקיימים אותה.
הבריטים אומנם מנומסים, אבל האמת היא שלרובם יש עיניין מועט בהאם ישראל מסתדרת עם הפלסטינים או לא, פשוט מפני שיש להם דברים יותר חשובים לעשות שנוגעים לחיים שלהם. זה כמו הבועה שאת חיה בה ונוח לך להתעלם מרצח עם שקורה באפריקה.

נינה לי

New member
אל תשימי דברים בפי

לא אמרתי שדיבורים "גזעניים" כלשהם מקובלים עלי.
אני מתנגדת להכללה גורפת של המכניסה ביטויים אנטישמיים להגדרה של "גזענות", וכך מעצימה ומנפחת אמירות סקסיסטיות, שוביניסטיות, עדתיות וכו' מצד אחד, ומרככת ומנמיכה את ההתבטאות האנטישמית מצד שני.
כיוון שחייתי עשר שנים בחו"ל, בשלוש מדינות שונות (כולל שתיים באירופה), ולא בתוך בועה, קלטתי דברים שאת לדבריך "לא נתקלת בהם".
לכן, אני בארץ.

meandthecat

New member
אני אמרתי ששוביניזם זה גזענות???

״אמירה עדתית״ כמו שאת מנסחת אותה היא ועוד איך גזענית, גם בלי מרכאות. אנטישמיות היא גם גזענית, גם אם לך נוח לתייג אותה כמעל כל התבטאות גזענית אחרת. מה לעשות שלמרות שאנחנו ״העם הנבחר״ בעולם חיים עוד כמה מיליארדי בני אדם, שגם אם אינם ״נבחרים״, עדיין בני אדם וסובלים מגזענות שאינה פחותה בעיני מהאנטישמיות, שהיא בסך הכל עוד סוג של גזענות.
לא אתייחס להערותייך לגבי מי חי בבועה ומי לא היות ואני לא מכירה אותך ואת לא מכירה אותי.
שמחה שמצאת את מקומך במדינת ישראל.

נינה לי

New member
שמחה שמצאת את מקומך בחו"ל

עם השקפת עולם כמו שלך, ברור למה אינך מוצאת את מקומך בארץ.
אגב, יש המפרשים את "העם הנבחר" כזה שהוטלה עליו החובה (שהוצגה כאלוהית) להיות טוב ומוסרי יותר מאחרים.
המושג צמח בעולם אכזר של חוקים דרקוניים ומנהגים ברבריים. די אם נזכיר את הקרבת קורבנות האדם (ילדים) למולך, עבדות עולם וכו'.
לפני ההתנשאות, היתה כאן קודם כל שליחות, להביא אור בעולם חשוך ואכזרי.
לקחת רק את המושג "נבחר", ולנופף בו כמו שעשו אלו שרדפו אותנו וטבחנו בנו במשך אלפי שנים, מעיד או על חוסר ידע או על הזדהות עם הצד השני (תופעה יהודית מוכרת, למרבה הצער).

meandthecat

New member
למה את קוראת ״הזדהות עם הצד השני״?

האם את חושבת שבני האדם נחלקים לשניים - יהודים ולא יהודים?
אני שמחה שאת מסכימה שגם אם היה שימוש קודם של עם שאמור להיות טוב ומוסרי יותר מעמים אחרים (שבמקום לעשות קורבנות אדם בסך הכל חותך איברים בריאים של תינוקות בגיל שבוע), עכשיו התחושה היא של התנשאות.
מעניין שלא מצאת לנכון להתייחס למה שכתבתי שגזענות היא כלפי עמים רבים, והיא משהו שעלינו לשאוף שיחדל להתקיים לא רק כנגד העם היהודי אלא ככלל (כן, גם בין אשכנזי למרוקאי, אם כי עבורך זו בסך הכל ״אמירה עדתית״).
רצח עם קורה בהרבה מקומות בעולם, אפילו אחרי השואה. אני לא אומרת את זה כדי לזלזל בשואה, אבל אני רואה בחומרה דומה אנשים ועמים אחרים שנאלצים לעבור רדיפות על רקע גזעני. גם אם הם בסך הכל שחורים ולא יהודים וגרים באפריקה.

נינה לי

New member
חבל על המילים

ליבך שותת דם על כל מסכן ומסכן בעולם (כי את הרי כל כך הומנית), אבל ביקורתי וחסר אמפטיה לעם שלך.
ועל זה אמר הרמב"ם: עניי עירך קודמים. החמלה שלנו, ההזדהות שלנו, צריכים באופן טבעי להיות קודם כל כלפי בני משפחתנו (שבאותם הימים חיו באותה העיר), אחר כך כלפי אחרים.
מי שהמנגנון הזה לא עובד אצלו, אני גם לא מאמינה לכמו-אנושיות שלו כלפי רחוקים.

נינה לי

New member
ולעניין העם ש"חותך איברים בריאים של תינוקות

בגיל שבוע", את יודעת שיש בית מלוכה של עם אחר שעושה בדיוק אותו דבר? בית המלוכה בארץ שאת יושבת בה. אבל לא שמעתי ממך שום ביקורת עליהם, מעניין.
ולעניין הדמוניזציה של ברית המילה: לא חותכים אבר, חותכים באבר. ורבים מאוד עושים זאת מטעמים בריאותיים.
אבל כאמור עורלה היא לא רק של אבר הזכר, היא גם של אטימות הנמצאת אצל אנשים מסוימים.

RonspotNL

New member
אני לא רציתי להגיב

אבל העורלה היא עצב לכל דבר ועניין

שנית מי שרוצה לעשות את זה מטעמי בריאות צריך להחליט על זה בעצמו בזמן המתאים לכך לרוב תינוק בן כמה ימים בריא ואין כל סיבה בריאותית לאקט הברברי הזה שאת עיוורת ונרו מיינדד רק מראה את הסיבה לחוסר ההסתגלות שלך במקומות אחרים ולחזרה שלך לארץ

meandthecat

New member
באמת חבל על המילים, אז הודעה אחרונה

בית המלוכה הבריטי אולי כורת גם הוא איברים של תינוקות רכים מטעמים פוריטנים אכזריים כמו האמריקאים. בסך הכל הזכרתי את זה אחרי שאמרת שהעם היהודי מוסרי יותר מעמים אחרים שמקריבים קורבנות אדם. מה יש לצפות מהגויים בבית המלוכה הבריטי. אין להם שום חובה מוסרית היות והם לא נולדו לעם היהודי. לפחות רוב העם הבריטי יודע שזה ניתוח אכזרי ולא עושה אותו.
אין פה הסרת עוררה אלא כריתה. בגיל שבוע העוולה מחוברת לעטרה כמו ציפורן לאצבע. אני מציעה לך להזמין את כל חברייך לצפות בך עוברת ניתוח ״הסרת״ ציפורן ללא הרדמה בעוד שהם אוכלים בורקסים ומצחקקים להנאתם.
מבחינה בריאותית אין תועלת בריאותית של ממש בכריתת עוקלה, בטח לא בגיל שבוע. יש יותר תועלת בכריתת ניצני השדיים של תינוקות נקבות בגיל שבוע על מנת למנוע את סרטן השד. אני לא יודעת למה אנשים לא עושים את זה. אחת מתשע נשים נופלת בסטטיסטיקה הנוראה הזו.
אני לא מבינה על איזו הזדהות את מדברת. אני יכולה להגיד שגזענות נגד יהודים או שחורים מבחילה באותה מידה. לפחות הלב שלי מספיק גדול כדי להיות מסוגל להכיל אמבטיה כלפי עמים שונים בעוד שלך יש מקום מאוד מוגבל. אני מצטערת בשבילך ומקווה שתוכלי להבין שאנשים הם בסך הכל אנשים. אין פה צדדים.
אין לי צורך שתכירי ביכולת ההומנית שלי. אני יודעת מי אני ואת ילדיי אני מחנכת להתנהגות אנושית אוניברסלית בלי קשר לדת או גזע או צבע עיניים של הבן אדם שעומד מולם.
אני חושבת שמדינת ישראל היא מקום טוב בשבילך.

נינה לי

New member
את רופאה?

את רופאה? ע"ס איזו השכלה בנושא את סותרת נתונים רפואיים האומרים שהעצבים באזור העורלה אצל תינוק בן שמונה ימים אינם מפותחים כמו אזור הציפורן שלך? די לראות את תגובתו של הנימול השוקע בד"כ מיד בשינה כדי להבין שהתיאור שלך בעניין סבל נורא משולל כל יסוד.
אבל זה בעצם לא התיאור שלך. אלה נוסחאות חשיבה חשוכות שבלעת בשקיקה ומתוך אמונה עיוורת שזו "נאורות" ו"הומניות".
כמו שאמרתי בפוסט קודם, פרובנציאליות ואופקים צרים יכולים להיות גם נחלתו של מי ש"היגר" לחו"ל.
לבריאות ו- have a nice weekend (לא אעליב אותך ב'שבת שלום).

למעלה