שאלה ל- section

roy001

New member
שאלה ל- section

היי, אודה לך אם תענה/י לשאלה ששאלתי בנוגע לזמן המתנה לוועדה רפואית (נמצא יותר בתחתית העמוד). דרך אגב מה הוא תפקידך בצה"ל ?

Section

New member
תשובה

זמן המתנה לוע"ר תלוי לא רק במשרד הקישור ובחר"פ אלא גם בחייל עצמו. על חייל להגיש מסמכים עדכניים מחצי השנה האחרונה. את המסמכים שולחים לחר"פ (בדר"כ בערך פעם בחודש או משהו כזה). ואז- מחכים!!! מחכים לתשובה מהחר"פ. התשובה יכולה להיות אחת מ-3: 1. המסמכים מספקים ויש לקבוע לחייל תור לועדה 2. הבעיה אינה מצריכה וע"ר 3. (והאהוב ביותר) המסמכים אינם מספקים. אם התשובה היא 3- צריך לבקש מהחייל עוד מסמכים. ולמרות שכאן יש הרבה אנשים שממש רוצים וע"ר, זה לא תמיד כל כך פשוט לרדוף אחרי חיילים שאין להם כח להתרוצץ שוב בין רופאים. לפעמים גם לא כל כך ברור מה הם עוד רוצים וזו גם בעיה (הם- האנשים בחר"פ). אם התשובה היא 2- אפשר לנסות שוב עם מסמכים חדשים ואם התשובה היא 1- שצריך לקבוע תור, כל מה שנותר זה לתפוס את אנשי הוע"ר בטלפון- ואם אתם חושבים שלאנשי הקישור יש איזה "קו חם" אז טעות בידכם. גם הם מתייבשים שעות מול הטלפון. התור בדר"כ נקבע למס' חודשים קדימה. כל התהליך לוקח במינימום 3 חודשים. ביום הוע"ר יש להגיע עם מסמכים מקוריים (!!) עדכניים לחצי השנה האחרונה. אם למשל המסמכים שהגשתם הם כבר לא מהחצי שנה האחרונה- יש להוציא חדשים. כמובן שעדיף שיהיה יותר מאשר יהיה פחות. בקשר למקום הועדה, זה לא תלוי במקום מגורי החייל אלא במשרד הקישור ומקומו הגאוגרפי. ומה תפקידי בצה"ל? נחש.. מש"קית קישור כמובן. אבל לא נורא, גם זה יעבור

roy001

New member
המשך לשאלה -Section

Section היי, ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת. שלחתי בקשה בצרוף מסמכים רפואיים מלפני חודש בערך. קיבלתי תשובה שרופא שהסתכל על המסמכים קבע אי כשירות לשמ"פ לחודשיים וכן כי יש להפנותי לור"פ (נשלח לי טופס 102 המעיד על כך). לא הצלחתי להבין מהמשרד קישור האם המסמכים אכן נשלחו לחר"פ, כפי שאת מתארת שצריך להעשות ורופא ממיין שם קבע שיש צורך בור"פ, או שמדובר ברופא היחידתי שקבע כי יש להפנות לוע"ר (ניסיתי לשאול את מש"ק הקישור - אבל הוא אמר שזה רופא שבא אליהם פעם בכמה זמן). האם לפי הכרותך עם נהלי העבודה - מדובר ברופא יחידה/רופא בחר"פ ?? כלומר, האם זה אומר שעברתי את שלב מיון המסמכים או שזה עדיין אפילו לא קרה?? בנוגע לזמן ההמתנה כאן עולה סימן שאלה גדול. במשרד הקישור טענו שעקב קשיי תקציב כרגע יש בעייה עם זימון לוועדות רפואיות וכרגע אין להם תורים לקבוע. בעניין זה פניתי אף לקפ"צ, ולמרבה הפליאה המוקדן שם טען באוזני שזו בעיה כלל צהלי"ת ואין פיתרון מלבד להמתין לזמן בלתי ידוע. הסברתי לו שהייתי מסכים להמתין ולחכות - ובלבד שלפחות היו אומרים לי - יש לך וועדה בתאריך X / תחכה לכל היותר חודש/ 3 חודשיים. העניין הוא שלפי התשובה הבלתי מחייבת, אני יכול להמתין חצי שנה ויותר.... מה את אומרת, מה לעשות לזרז את הטיפול בעניין ?? ובנוגע לתשובה שנתת לי "ביום הוע"ר יש להגיע עם מסמכים מקוריים (!!) עדכניים לחצי השנה האחרונה" - א. בשיטוט שעשיתי בפורום נתקלתי בתשובה של "קצינת קישור" בנוגע לשאלה דומה - (בעמוד 15 בארכיון הפורום) שם היא כתבה כי יש לספק מסמכים עדכניים בני 3 חודשים ומטה. האם יש לך אסמכתא/חוק/מראה מקום כתוב שאת יכולה לתת לי שאכן מספיקים מסמכים מהחצי שנה האחרונה ולא מ- 3 חודשים אחרונים? ב. בהנחה שצריך להגיע עם מסמכים מהחצי שנה אחרונה ולא מ-3 חודשים אחרונים. אם עד שאגיע לוועדה יקח נניח 4 חודשים - וכבר היום יש לי מסמכים מלפני 3 חודשים, כלומר סה"כ המסמכים יהיו בני 7 חודשים, האם אצטרך שוב לעבור את כל התהליך זה של מיון המסמכים החדשים ??? ואז שוב להמתין לוועדה ???! ג. היות ואני סובל מבעיה אורטופדית, האם אני צפוי להיבדק אצל אורטופד ביום הועדה או שלרוב מספיקים המסמכים והוועדה נסמכת עליהם (בתשובה שקיבלתי ממשרד הקישור נאמר לי שיקבע לח תור לוע"ר ולא דיברו על מומחה צבאי ) ?? מחכה לשתובה ממך..... תודה!!!

Section

New member
המשך תשובה

לפי מה שאתה מתאר אין לי צל של ספק שהרופא שראה את המסמכים שלך הינו רופא היחידה. גם ע"פ תשובת מש"ק הקישור שלך וגם ע"פ פרק הזמן שעבר. לא יכול להיות שתוך חודש וחצי מקבלים תשובה מהמיון מסמכים. זה פשוט לא קורה (לצערנו). אם החלטת לטפל בבעיה בעקבות צו שקבלת אז בכלל אין ספק שזהו רופא היחידה. אם זה לא בעקבות צו (וכמו שצריך אם יורשה לי לציין, לא צריך לחכות לצווים כדי לטפל בזה), אז אני לא מבינה בשביל מה הם שלחו את זה קודם לרופא יחידה.. אבל נגיד ש.. הרי בשביל מה? זכותך לבקש וע"ר לא משנה מה הוא יגיד. בקשר לחוסר בימי מילואים, יש לזה איזה קשר. גם אני לא הבנתי מה הוא. אצלנו זה בעיקר משפיע על התור לקב"ן. אבל אנחנו עדיין קובעים תורים- פשוט במקום חודשיים קדימה, שלושה וחצי חודשים קדימה. חוץ מזה, שכאשר חוזרים הטפסים שלך ממיון מסמכים אתה אמור לקבל מכתב הביתה שבו כתובה החלטת הרופא הממיין. אז שוב, לדעתי או שהם עדיין בחר"פ, או שהם עוד לא נשלחו. אין קשר בין החוסר בימי מילואים לבין הטיפול בוע"ר שלך. לפחות לא עד העניין של קביעת התור. בקשר לרופא שתראה שם. אם הבעיה היא אורטופדית- תראה אורטופד. יש בו"ער רופאים מומחים. אין לי מושג מה הולך בבי"ח 10 צר לי, אנחנו עובדים עם צריפין. בקשר לתוקף של המסמכים. אני יודעת רק מה שלימדו אותי ומה שהם מבקשים מאיתנו להגיד לכם. אז בנושא מיון המסמכים אין ספק שעדכני מ-6 חודשים אחרונים, לו רק בגלל הסחבת. בקשר למסמכים שביום הועדה- בכל מקרה עדיף ךהביא מסמכים עדכניים. זה לא שלא יראו אותך אם המסמך בן 8 חודשים. אבל זה רק לטובתך.

בהמשך לתשובתי מהשרשור הקודם

רוי שלום, לצערי, הטיפים בשלב זה שאוכל למסור מתייחסים לחר"פ שאיננו מצוי במרכז הארץ ןלכן לא אוכל לתרום לך הרבה בנושא בשלב זה. לגבי הנהלים המש"קית אכן מתארת את הדברים פורמלית נכונה במשקפי משרד הקישור, מרגע שבמיון אכן מאשרים לך ועדה רפואית.. ההמלצה היא לקחת את העצה שהענקתי לך בשירשור הקודם... ו 3 עד 10 חודשים הופכים חיש קל... ל-10 ימים ולא יותר.

roy001

New member
למקיאוולי 74

שלום מקיאוולי 74, תודה על התייחסותך :) קראתי את עצתך. עפ"י הבנתי, אתה מתכוון למקרה בו נקבע תור לוועדה - לתאריך רחוק , ואתה הצלחת בדרכך המעניינת להקדים את התור. במקרה שלי לא מוכנים אפילו לקבוע את התור, וטוענים לבעיות תקציב שאינן מאפשרות לקבוע תורים לחיילי מיל' לוועדות. ניסיתי לפנות לקפ"צ, אבל שם מסרו לי תשובה דומה. במילים אחרות הבעיה שלי היא בעצם קביעת התור עצמו כרגע, ולכשיהייה כזה אולי ניתן יהיה לנסות לקצר את התור. נראה לי שאם אני אגש לחר"פ בשביל להקדים תור שעדיין לא נקבע - ישלחו אותי למשרד הקישור... (בטלפון הם אומרים שהם קובעים תורים למיל' רק דרך משרד קישור). ואגב, אני גר במרכז אבל לפי תשובתה של Section, מקום הוועדה נקבע לפי מיקומו הגאוגרפי של משרד הקישור - והיות ואצלי זה בצפון, ייתכן שאעבור את הוועדה בחר"פ ביח"10 . האם יש לך עצות לגבי מקום זה???

בנוגע לשאלותייך

למרות שאני מבין שתשובה 'מסמכות' מעוררת יותר אמון, אוכל להרגיע אותך לפחות לגבי נושא אחד לי היו מסמכים "עדכניים" של אפילו יותר משנה אחורה- לגבי שלב "מיון מסמכים" בו קיבלתי תשובה שהם "אינם מספקים".. הסר מלבך דאגה, דרך אגב, אינני בטוח שהמשק"ית טובת הלבב באולי מכירה את הנהלים הבלתי פורמליים בתוך כותלי הוועדה עצמה.. בפועל (ואולי בניגוד לפורמליות התקנונית.. אינני יודע) ... שאלת "עדכניות המסמכים" מתייחסת אך ורק לפרוצדורת "מיון המסמכים" מכאן הוועדה (שכוללת את הרופא הממיין) מתייחסת אל הניירת כעדכנית גם חודשים רבים קדימה. לגבי הצפון- שוב פיספסנו...

למעלה