שאלה ל tchm

יהלי 14

New member
שאלה ל tchm

אני הולכת להין את כדורי הבשר ברוטב חמוץ מתוק שהבאת אתמול ושאלותי :
את מרכיבי הבשר יש להניח שעתיים ? פעם אחת לפני יצירת הכדורים ואחכ שוב עוד שעה ?
האם ניתן לדלג על שלב הטיגון ולהניח ישר בסיר ? אם כן מה משך זמן הבישול ? כי ראיתי שבטיגון זה ממש ענין של כמה דקות ?
מה זה מירין ? ובהנחה שאשתמש בחומץ רגיל , מה זה נותן ? אפשר לוותר על זה ??
וחוץ מזה התמונות שאתה מביא פה ממש מעלפות ועושות חשק להכנס למטבח.
תודה ושבת שלום
 

TCHM

New member
ככה...

ההשהייה במקרר מיועדת לספיגת טעמים ולקבלת מרקם טוב, את יכולה
בהחלט ליצור כדורים מייד לאחר הכנת התערובת אבל רצוי לאחסן במקרר
לשעה לאחר מכן לספיגת טעמים.
בהחלט ניתן לדלג על שלב הטיגון, צריך שהרוטב ירתח קלות, להניח את
כדורי הבשר בעדינות ולבשל 15 דקות לפחות, להפוך בעדינות מדי פעם
לבישול אחיד.
מירין הוא יין אורז עדין חמוץ-מתוק בעל אחוז אלכוהול נמוך, תחליפי בחומץ
רגיל או אחר אבל תוסיפי מעט בכל פעם עד לקבלת הטעם חמוץ-מתוק שיהיה
לטעמך. תתחילי בחצי כף חומץ תערבבי ותטעמי.
אם יש צורך לאזן מתיקות תוסיפי מעט סילאן או סוכר.
שמח שהתמונות עושות לך טוב.
 
למעלה