שאלה מאוד אישית

mini4

New member
שאלה מאוד אישית

אני שלושה שבועות אחרי לידה (קיסרי, לצערי כי התינוק היה במצג עכוז) ואני שואלת את עצמי מתי אני ובעלי נוכל לחזור להיות כמו שהינו לפני ההריון, הלידה, התינוק שבוכה בלילה? אני מתכוונת לשיחות בסוף היום ואני גם מתכוונת ליחסי מין. לא כ"כ ברור לי איך עושים את זה עם כל המהומה: תינוק בחדר הסמוך שיכול כל שניה לדרוש תשומת לב, חזיית הנקה וכו'. מה אתן אומרות? אפשרי או שזה כבר לא יהיה כמו שהיה?

lulyK

New member
בדיוק כמו שזה היה זה כבר לא יהיה,

אבל זה גם לא יישאר כמו שזה עכשיו. מתי זה יקרה? יום אחד, בלי שתשימי לב מתי זה קרה תראי שאתם פשוט שם

sipi1

New member
שאלה אישית, אבל מוכרת לכולנו

בדיוק כמו שאת מבינה - שום דבר לא יחזור להיות כמו שהיה, וכל הדברים יהיו מעכשיו אחרים - אבל ברובם יהיו הרבה יותר טובים ! את השקט שאת כמהה לו והשיחות בסוף היום תקבלי בערך 20 שנה לאחר הלידה האחרונה שלך, ועד אז יש לפנייך תקופה מאד מיוחדת : אינטנסיבית, לא קלה, אבל מלאת סיפוק. עכשיו אתם כבר לא בונים זוגיות, אתם בונים משפחה. עוד מעט תעכלו את השינוי, ומהר מאד תמצאו את הדרך לשלב את הדברים שחשובים לכם גם בתוך חיי המשפחה הצעירה. (וכמו שאת רואה, להרבה משפחות יש יותר מילד אחד. אם רוצים - מוצאים את הזמן והמקום לכל מה שרוצים
)

yaelia

New member
מסכימה וגם לא

המין יחזור ואולי לא יהיה כמו קודם אבל יהיה. תלוי כמה תתאמצו ותקדישו ותתעקשו שיהיה ולא ישמט לתחתית סדר העדיפויות, מתחת לבלאגן והעייפות והמרקם של הקקי של הפצפון. אינטימיות ושיחות ואהבה וחיבוקים, הם דברים שלטעמי חייבים להתעקש עליהם. אם לפני היות העולל הייתם זוג שמדבר, אין שום סיבה שזה לא יקרה גם עכשיו. אנחנו מוצאים את עצמנו הרבה פעמים שוכבים במיטה בלילה ומקשקשים על כל מה שאנחנו לא מספיקים תוך כדי טרדות היום. זה מפנה לנו מקום כבני אדם שצריכים גם זמן ואוזן קשבת לעצמם. חשוב לתחזק את הזוגיות שלכם. אתם אולי משפחה חדשה, אבל אתם גם זוג ואתם גם אנשים אוטונומיים עם צרכים ורצונות שהם לא רק אלה של התינוק.

קודם כל מזל טוב

וכמו שענו לך אחרות, זה לא יחזור להיות כמו לפני ההריון. זה יהיה אחרת, זה יהיה שונה, בהתחלה יש סיכוי שזה יהיה פחות טוב, אבל בסופו של דבר פשוט תמצאו את עצמכם במקום חדש ונכון לכם. צריך להשקיע, אין מה לעשות. גם בנושא המין (חכי עוד כמה שבועות, צריך לקבל אישור מרופא
) שיכול להיות לא פשוט בהתחלה - למרות ששמעתי שבקיסרי זה סוג אחר של כאבים. לגבי התינוק. לי מאד מפריע לקיים יחסי מין עם הוא ער, או אם יש חשש שהוא יתעורר. אז מצאנו את הזמן שהוא "בטוח ישן" (לא תמיד יש זמן כזה) או שהוא לא בבית (התינוק שלך עוד קטן, אבל כשהוא יהיה אצל מטפלת או משהו כזה ). בזמן האחרון זה אפילו נהיה קצת קשה יותר, כי הוא זוחל בתוך המיטה שלו, ואין סיכוי שאם הוא יתעורר נניח, הוא לא יסתכל על אבא ואמא
צריך הרבה גמישות וסבלנות ולמצוא את האפיק שהכי מתאים לכם. ובשום מקרה, לא להזניח את הנושא. ולגבי השיחות, פשוט צריך לפנות זמן לעצמכם. אין ברירה. אנחנו מדברים פחות. וזה די קשה לי. לפעמים אני מרגישה שיש לי כל כך הרבה מה להגיד על סתם דברים שקורים לי במשך היום, ופשוט אין לי כח. ובכל זאת חשוב מאד לפנות זמן שהוא רק שלכם. בו התינוק עם סבתא/בייביסיטר ואתם יכולים לשבת על כוס קפה, לדבר, ואם זה מתאפשר אז גם קצת אינטמיות לא תזיק. ושוב מזל טוב, התאוששות קלה ומהירה מהניתוח והרבה הנאה מהתינוק החדש (מה שמו אגב?) בהצלחה

mini4

New member
תודה רבה על

המילים החמות, אנחנו באמת נתרגל, הרי סה"כ רק שלושה שבועות עברו. אגב, שמו יונתן
והוא ילד מתוק נורא וגם רגוע יחסית, לא בוכה הרבה, ישן המון ואוכל טוב.

isidora

New member
משרשרת שאלה נוספת (קצת קשורה)

אם אני אתחיל לקחת עכשיו גלולות (פמולן) אני מבטלת לעצמי את החופש מהמחזור? זה לא נראה לי הדיל הזה... מצד אחד אני רוצה לחזור לגלולות
מצד שני לוותר על החופש?! מה אתן אומרות?

אני לוקחת פמולן ולא מקבלת

ילדתי לפני קרוב ל7 חודשים. התחלתי לקחת פמולן 7 שבועות אחרי הלידה, וחוץ מדימום קטן בשבוע הראשון ללקיחת הגלולות, טפו טפו טפו (שרק ימשיך כך) לא קיבלתי בינתיים. שמעתי שאני לא הראשונה. בהצלחה

isidora

New member
../images/Emo51.gif ושאלה נוספת...

צריך לקחת אותן כל יום בדיוק באותה השעה? (נדמה לי שאני זוכרת שמישהי כתבה על זה משהו פעם...)

isidora

New member
../images/Emo51.gif ושאלה נוספת...

צריך לקחת אותן כל יום בדיוק באותה השעה? (נדמה לי שאני זוכרת שמישהי כתבה על זה משהו פעם...)

Shprintzak

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo10.gifולמה? אני אסביר...

כי אני לא בטוחה שזה יחזור להיות כמו פעם, אבל אני מגלה שזה יכול להיות טוב לא פחות, ואפילו יותר מרגש כשישנה אווירה טובה וחברית בין שני בני הזוג. הבעלול שלי מאוד מרוצה מאיזו אימא אני, ואני חושבת שזה בא לידי ביטוי גם בחדר המיטות. ולגבי תשומת הלב שצריך לתת לתינוק...הם ישנים לא מעט, הקטנטנים, ואפשר למצוא זמן בין לבין "לדחוף" איזה פינוק לילי (או יומי...).

למעלה