שאלה מאורחת מפורום חתונות...

אני אור

New member
שאלה מאורחת מפורום חתונות...

שלום לכם נשואים טריים. יש לי בעיה שמאוד מדאיגה אותי ורציתי לבדוק אותה אתכם. חברי ואני החלטנו לפני כחודש וחצי על חתונה בקיץ. זה לא בא לנו בהפתעה, אך יחד עם זאת אני פתאום מרגישה שינוי. מה קורה פה
יש הרבה יותר מריבות, קשה לנו פתאום לדבר בצורה רגועה ולפתור בעיות שצצות... כל דבר מרגיש הרבה יותר עקרוני מבעבר. אני מתחילה להילחץ! האם ככה יראו הנישואים שלנו? המצב היה שונה לפני "ההחלטה". חברי העדיף לא להיתחתן ולהמשיך לחיות חיים משותפים. אני התנגדתי בכל תוקף. הוא טען שנישואין הורסים קשר. האם יתכן שהרעיון הזה שלו גורם לבעיות בינינו? אולי טעיתי כשהתעקשתי על נישואין? בקיצור השאלה שלי היא כזו: האם חשתם בשינוי בקשר בתקופת תכנון החתונה? האם זה יכול להיות רק סמפטום של לחץ, או שזה צריך להדליק אצלי נורה אדומה? אודה לכם מאוד על עצתכם הכנה... אור

shelycat

New member
...............

האמת אני לא זוכרת מריבות וחוסר רוגע אחרי ההחלטה לקבוע תאריך לחתונה (מצד שני החצי השני שלי רגוע בטירוף ולא לחיץ), מה שכן ברגע שהחלטנו על קביעת תאריך חתונה עד לחתונה עברה לה שנה כך שהיה לנו המון זמן להתרגל לרעיון ולא להלחץ מידי בגלל התחושה (בעיקר שלי) שצריך להתחיל לתקתק דברים לעומת הגישה הרגועה של החצי השני שלי. לא הבנתי אם החלטתם להתחתן בקיץ הקרוב או בעוד שנה, בכל אופן ההכנות לחתונה מלוות בהמון חששות ולחצים שבד"כ לא ניתקלתם בהם, וזה בהחלט מביא למצב של סיר לחץ ופיצוצים קטנים (וגדולים) עם הסובבים אותנו. הנישואין לא הורסים קשר לאלו אשר נכנסים אליהם מוכנים לכך ולהתחייבות ארוכת טווח זה לזה. ולפי מה שכתבת החצי השני שלך בהחלט מוכן למחוייבות ארוכת טווח הוא פשוט לא לחוץ להנשא ולא רואה את זה כחלק אינטגרלי ממערכת היחסים שלכם אבל יעשה הכל כדי שתהי מאושרת-אני צודקת? בכל אופן תני לו להתרגל. תקופת הסתגלות לרעיון היא בהחלט דבר חכם ונוח ואולי זה מה שאתם צריכים, לא חייבים לרוץ מהר קדימה לחתונה אפשר בהחלט להוריד את רמת המתחים ע"י קביעה של תאריך חתונה "רחוק" יחסית שתאפשר לשניכם לקחת דברים בפרופורציה ולהתרגל למצב החדש.

Ronnie*

New member
מאוד מסכימה איתך, שלי...

לפעמים צריך זמן כדי להתרגל למצב החדש. ומתחים לפני החתונה נראים לי דבר מאוד טבעי, בלי קשר למידת המוכנות של בני הזוג.

shiri s

New member
אנחנו החלטנו חודש לפני החתונה על

התאריך. מאחר והייתי צריכה לתכנן הכל (כמעט לבד) אז אני הייתי בלחץ, והוא לא. הוא לא היה בלחץ עד ליום החתונה וזה הגיוני. לפעמים אנחנו לא יודעים לנווט את הרגשות שלנו באופן האופטימלי ולכן לעיתים אנשים במקום להראות את אושרם הם מראים זאת ע"י הוצאת כעסים. יש לי חברה שבעלה חודש לפני החתונה לא רצה לראות אותה ולשמוע אותה. היא היתה בחוסר ידיעה אם הוא יבוא בכלל לחתונה. הם נשואים באושר כבר 4 שנים עם 2 ילדים קטנים מתוקים. אז - בלי לחץ שירי

fila

New member
אור

יתכן מאוד שהויכוחים האלו נובעים מהמתח והלחץ שלפני אני זוכרת שגם אני הייתי שם ושאלתי את עצמי אם ככה החיים שלי יראו אח"כ אני חושבת שזאת טעות לחשוב שפתאום גילית שאת עם בן אדם שממש לא בשבילך הרי מן הסתם אתם כבר תקופה ממושכת יחד ואת איתו בגלל מה ומי שהוא אבל לא צריך ללכת עם "הראש בקיר" ותבדקי על מה אתם מתווכחים? איך הוא מגיב בזמן ויכוח? אם הויכוחים הם באמת סביב נושא החתונה - הצד האירגוני אז זה ממש טבעי כי אנחנו מונעים מתוך הרצון שהכל יהיה כמו שחלמנו והכי קרוב לשלמות... אבל אם זה משהו אחר תצטרכי לדעת בעצמך איך להסתדר, אני חושבת שלפני החתונה לא מזיק לצאת יותר עם חברות להיות אפילו קצת לבד כל דבר שממלא אותך אנרגיות ......

למעלה