שאלה מאחד מעמיתי

erandd

New member
שאלה מאחד מעמיתי

עלתה שאלה אצלנו בארגון שמטרידה אותי. בפרויקט כלשהו כמה אחוז זמן יש להקצות לטובת תיקוני באגים ע"י המפתחים הכוונה היא בתחילת הפרויקט כשמקציאים משאבים ושעות בדיקה, כמה שעות כאחוז מכלל שעות הפרויקט יש להקדיש לכך.

אבי ע

New member
כרגיל, זה תלוי... ../images/Emo39.gif

ברמת צוות הפיתוח. הערכה של 20% עד 50% לא נראית לי מופרזת, אבל אם הפיתוח נעשה בצורה מאד מסודרת ועל ידי מתכנתים מאד מסודרים ומיומנים, הפרופורציה עשויה להשתנות. זכור לי שראיתי נתונים אמפיריים בנושא, דומתני שבכנסים, אבל אין לי הפניה. הדבר הנכון ביותר לכל ארגון הוא - כמובן - לתעד את ההקצאה בכל פרוייקט, וכך לצבור נסיון בארגון המסויים, במוצרים ובצוותים מסויימים, איך מתפלגים המשאבים בהקשר זה (ובכלל).

michaels1

New member
כדי לתת תשובה צריך קודם....

1. לדעת מהו מדד האיכות בחברה. 2. לקבוע יעד של איכות. 3. לנתח פרויקטים דומים שנעשו עד כה בחברה. 4. להעריך מה האיכות של המוצר שתגיע לבדיקות ב"CYCLE" הראשוני שלה. דוגמא: מדד איכות פשוט יכול לקבוע שעד 10% מהבגים שנתגלו בSEVERITY גבוה יכולים להיות לא מתוקנים, ו 30% ב SEVERITY נמוך. (זה עונה ל 1 ו 2, מדד האיכות היא לפי כמות באגים שנמצאו ולא תוקנו, והיעד הוא לעיל) ניתוח פרויקטים דומים מראה שבממטצע השוקע חצי מזמן הפרויקט ב תיקון באגים(3) ה CYCLE הראשון הגיעה במצב מחפיר ועל כן תיקון באגים קארדינלים לשלמות הבדיקות לקחה כ 25% מהפרויקט.(4) בקיצור, כרגיל התשובה היא לא פשוטה ולא חד משמעית, יתרה מכך, נדרש לעשות ניתוח מעמיק וכמו תמיד ישנן דרכים שונות ומגוונות לעשות כן. מדדי איכות ניתן ללמוד בקורסי הסמכה כגול CQE מתאם אירגון ASQ. בהצלחה, אשמח לשמוע החלטתכם. מיכאל.

ScrollLock

New member
הערכה כללית

א. זה תלוי כמובן בהיקף הפרוייקט ובמורכבות שלו. ב. אני לרוב מקצה 30% ~ 50% מכל הזמן שמוקצב לפרוייקט. ג. תיקוני באגים מוגדרים אצלי גם כ-"תיקונים" לדרישות שמתבצעים במהלך הפיתוח.

erandd

New member
נשמע קצת מטורף

אך אולי זהו מדד נכון. יש חשיבות אומנם למדדים חיצוניים כמו נסיון המתכנת, שפת הפיתוח, כלים לדיבוג קוד, מידת תחלופת עובדים, מידת התיעוד שיש לקוד ולתיכנון. אם נעריך שאינדיקטורים אלו חיוביים נוכל להעריך שזמן תיקון הקוד יהיה בסביבות ה 20% (סף תחתון), אחרת זה ינוע אפילו ל 50% ויותר

למעלה