שאלה מביכה אבל אין בררה...טחורים

עינבלית

New member
שאלה מביכה אבל אין בררה...טחורים

מה עושים
התחילו בחודש האחרון להריון וטרם עזבו אותי...מביך ומציק ביותר!

משוש30

New member
את בטוחה שזה טחורים ולא פיסורה?

לי התפתחה בחודש האחרון פיסורה איומה שפשוט גרמה לי לרצות למות...ואני עוד חשבתי שלידה זה היה הדבר הכי כואב שעברתי...תלכי לפרוקטולוג לבדוק מה זה.אם זה טחורים אז יש נרות ומשחות שעוזרות,אם זה פיסורה יש קצת פחות מבחר אבל גם יש דברים שמקלים והכי חשוב זה לרכך את הצואה אז יש תכשירים שלא מפריעים בהנקה וצריך לשתות הרבה מים ולאכול דברים עם סיבים ...בכל מקרה בהצלחה וממש ממליצה לגשת לרופא.

עינבלית

New member
מה זה פיסורה?../images/Emo2.gif

אין לי מושג מה זה ואני לא בטוחה מה יש לי... רק שזה מציק ונפוח וכואב

משוש30

New member
פיסורה זה פצע או סדק שיכול להיות

פנימי או חיצוני ואז במקום של פיסורה פנימית מבחוץ יוצא מן חלק נפוח קטן...בקיצור בדיוק בגלל שגם אני לא הייתי בטוחה מה יש לי הלכתי לפרוקטולוג בקשתי לבוא בלי תור (כי אחרת זה הרבה זמן לחכות)...בכל מקרה ריכוך הצואה ואכילת סיבים עוזר לשני הדברים...

אפרת12

New member
גם אני עדין...

לשתות הרבה. הרופא אמר לי לא לנגב, אלא לשטוף במים... מה שאני לא טורחת לעשות. ניסית משחות למיניהן
(לא שאני ניסיתי, מאז הלידה...)

פיצהלה

New member
המלצה

לי יצאו כבר באמצע ההריון וסבלתי נורא. קיבלתי בפורום המלצה על משחה של בית מרקחת הומגליל (נמצא בבן יהודה 80 בתל אביב), זה משחה המואופטית, והתחלתי להשממש בה בחודש שמיני והיא די הרגיעה את העניינים. כעת, חודשיים אחרי הלידה אין החרפה במצב, אמנם מה ששם כבר בחוץ עדיין בחוץ אבל אין כאבים ולא החמרה אז אני נותנת לזה קצת זמן לפני שאני אלך לרופא, אבל תנסי את המשחה היא מאוד עזרה.

dorlim

New member
ועוד אחת באותו הקשר

לנגב עם מגבונים (בדיוק כמו עם הבייבי)

יש מגבונים

מיוחדים לעניין, בשם פרוקטוגליבנול, וזה מ-א-ד מקל - יש שם כל מיני תמציות מרגיעות. כשחם אני שמה את החבילה במקרר והקור גם מכווץ את הדרוש כיווץ
.

ילדונט

New member
ובגלל שהום גליל רחוק לך

נסי את ארמון ברח' הנביאים. לא נעזרתי בהם לטחורים (למרות שגם אני נגועה), אבל כל מה שרכשתי מהם פעל נהדר.

עינבלית

New member
../images/Emo51.gif על כל התשובות!

אנסה למצוא משחות ומגבונים...ואדווח אם יהיה שיפור.

sipor

New member
אחרי הלידה גם לי היה

יש משחה טובה למרוח וחשוב לשטוף את המקום עם סבון זה מאוד עוזר, המשחה מכניסה אותם פנימה (את צריכה רופא בשביל זה) ואם את לא יכולה לשטוף כמה פעמים ביום אז חשוב מאוד עם מגבות לחות. לי זה עבר תוך כמה ימים בזכות הטיפול הזה שהמליצו לי עליו בבית חולים. החלמה מהירה

אמהות יקרות

עקב טחורים, רצוי לשנות את הרכב המזונות שלכן. תשתמשו בחצי כוס שמן זית ביום, לדוגמא: תאכלו חומוס שערבבתם אותו עם שמן זית וזעתר. פעמיים ביום, וכבר אכלתם חצי כוס שמן זית, והיציאות תהינה רכות להפליא. כך שהמאמץ שנגרם בעת הלחיצה על הרקטום הוא קטן מאד. כמו כן ניתן לערבב שמן זית בסלט ירקות, לאכול יוגורט רצוי עם ביו, דבר המקל גם על היציאות. צנובר, גם עוזר. פטרוזליה בסלט עוזרת. לאכול שזיפים שחורים מיובשים 7-10 יחידות אחת אחרי השניה. יש משחה לטיפול בטחורים: פאפריישן H. ניתן להשיג בבית מרקחת של קופ"ח כללית, ויש גם בפתילות. מקווה שקצת עזרתי לכן.

למעלה