שאלה מביכה אבל מישהו ראה

Logan16

New member
שאלה מביכה אבל מישהו ראה

היום ערב חדש בערוץ 1 הופיע שם אדם נחמד בשם צבי קוייש שהייתי בהרצאה שלו לפני שנה בפסטיבל ודן מרגלית החכם אומר לו מול כל ה 300 צופים של ערוץ 1 : אבל מה קומיקס זה רק הומור זה לא סיפורי רציניים איך אפשר לעשות קומקיס על מגדלי התאומים וזה רק מראה כמה אנשים חושבים ישר שקומיקס זה ציורים אינפנטילים לילדים בני 10 עם סיפורים של הומור זבנג ולא משנה מה יעשו עד שלא יעשו קומיקס ישרלאי מצליח לא הומוריסטי ככה זה ישאר ושהקומיקס יצלח אז יהיה שינוי בינתיים דן מרגלית שהוא אדם אמין לציבור משקל להם ונותן דעה אישית

apathic

New member
מזל שלא ראיתי

אני שונא אנשים שלא עושים בדיקה לפני שהם אומרים שטויות..

row

New member
אל תדאג ברגע שאני אגמור צבא

אני אתחיל במשימה הזאת של ליצור קומיקס ישראלי כזה שגם יצליח יחד עם כמה חברים וגם כולכם מוזמנים לנסות שמע אבל מצד שני בחיים שלי לא הקשבתי לדן מרגלית והיחידים שמקשיבים לו הם אנשים שגם ככה חושבים שקומיקס זה ילדותי וגם בארה"ב הקומיקס לא נחשב למי יודע מה רציני, כמו ששם זה שטויות שילדים מבזבזים עליהם את דמי הכיס אצלנו זה שטויות שילדים שולחים לדודים בחו"ל את דמי הכיס שלהם שיבזבזו להם עליהם (למזלנו יש לנו כבר כמה מקומות בארץ שאפשר לקנות קומיקס די בזול)

Logan16

New member
זה ממש לא נכון קומיקס באמריקה

יש התייחסות חזקה יותר בעיקר יותר מבוגרים שקרואים DC בלי סוף ופרנק מילר שיוצר קומיקסים שהם לא בדיוק לילדים בנ 10 או 13 למרות שהם אלה שקוראים אותם הייתה פה אחת שאמרה שהיא עשתה עבודה באוניברסיטה בפסיכולגיה על sin city

row

New member
שמע גם זה נכון

אבל אני מדבר על הראייה הכללית שלהקומיקס יש מקרים (רבים) יוצאים מן הכלל אבל אני מדבר על מה שחושבים רוב האנשים לפי דעתי אחוז האנשים המבוגרים שקוראים קומיקסים בארץ נמוך הרבה פחות ממה שאתה חושב מאחוז האנשים שקוראים קומיקס בארהב אמנם יש הבדל גדול אבל יחסית לתכולת האוכלוסייה (או יותר נכון מספר האנשים שיודעים אנגלית מספיק טוב בשביל לקרוא קומיקס, תתפלא יש מלא אנשים שלא יודעים)

יש כאלה...

ישנם יותר משניים שלושה, קומיקסיםישראלים רציניים, וכבדים. אמנם הם לא הכי מצליחים כלכלית, אבל כמה קומיקסיםלאהומוריסטיים מצליחים בשפות אחרות אתה מכיר? אמנם באנגלית יש כמה מאות נובלות רציניות (סביר להניח)ואולי גם איזה טיטל אחד או שניים כמו AGE OF BRONZE שמחזיקים מעמד ברשימת עשרים הנמכרים מזה כמה שנים, אבל... ובארץ יש את אקטוס טרגיקוס, שהספר האחרון שלהם "הפי אנד" הוא ממש לא הומוריסטי, ונהפוכו, ויש את עלילות האביר זיק של דודו גבע, שזה אולי בהומור, אבל זה רציני מבחינה ספרותית לא פחות מסיפורי ביאליק ואלטרמן. הקומיקס בישראל לא מצליח אצל המבוגרים משום שהם שבויים בתפיסה הילדותית, ומשום שהוריהם שלהם (הסבים והסבתות שלנו) לא תמכו במדיום הזה מסיבית כלכליות, חברתיות וכ"ו (בארצנו הציונית לא היה מקום לקומיקס אלא לערבים מסביב למדורה). בארה"ב לעומת זאת, אפילו שטייטלים מסויימים היו מוקצים מחמת קומוניזם/ברוטליזם/פסיכוזות ופוזות, אנשים קראו והתחנכו על ברכי המדיום. היום כשהם בני 60-70 זזה כבר לגיטימי לחלוטין כמדיום רציני. חכו, חכו, אתם ואני נהיה בגילם, נמשיך לאהוב קומיקס ונביא את ההכרה בו גם לישראל לבסוף. אולי עוד יקח זמן... אבל זה יקרה... ואז הנכד של דן מרגלית כבר לא ידבר ככה ב"ערב חדש 2020".

amitais

New member
יש יותר קוראי קומיקס בארץ מאשר בארה

יחסית לגודל האוכלוסיה.

למעלה