שאלה מביכה בנוגע לקינואה

nadav1974

New member
שאלה מביכה בנוגע לקינואה

שלום, נראה לי שכאן תוכלו לענות על השאלה, למרות שהיא לא בדיוק קשורה לנושא הפורום: קינואה עושה לי גאזים, אבל ממש נוראיים. האם יש דרך להפחית אותם? אולי להשרות כמה שעות ולהחליף מים כמה פעמים כמו בקטניות? אני מאוד אוהב את הטעם, ויהיה לי חבל לוותר עליה. בתודה מראש נדב

C H 4

New member
אני לא באמת יכולה לעזור לך

אבל, אולי ינחם אותך לדעת שהנסיון שלי (ושל כמה חברים) מלמד שלפעמים תגובות עיכוליות משתנות עם השנים. שמתי לב שמאכלים מסויימים שלא היו עושים לי גזים, היום כן עושים ולהפך. אני מניחה שזה קשור לשינויים בגוף (אני יודעת שעל מערכך הגזים אחראים החיידקים שגרים אצלינו במערכת העיכול, אני מניחה שההבדלים בתגובות אצל אותו אדם לאורך זמן נובעים משינויי תזונה או מתרופות שמשנות את המערך שלהם) יצא לי אפילו להכיר מישהי שהיתה רגישה למספר קיטניות (היא הגדירה את זה כאלרגיה, אבל אני בספק שהכוונה היתה לאלרגיה באמת מבחינה רפואית) אחרי כמה שנים ברגע של פיתוי החליטה לטעום את אחת הקטניות הללו ופתאום הסתבר שהתגובות הרעות כבר לא שם. באמת לפני שאתה מוותר כדאי לך לנסות דברים כמו השריה ארוכה (אולי אפילו הנבטה) וגם כדאי לנסות עיבוד שונה. בכנות, אני לא זוכרת שאי פעם אכלתי קינואה אז אני לא יודעת כלום על הטיפול בה, אבל גם לדרך שבה מעובד המזון שלנו (מבחינת סוג ההכנה למשל- בישול, אפיה...) יש השפעה.

למעלה