שאלה מביכה ושאלות נוספות

ג.אמא

New member
שאלה מביכה ושאלות נוספות

שלום לכן, אני ג, אמא לבת שנתיים + ומנסה מזה שנה ו-4 חודשים להכנס להריון נוסף, עד כה ללא הצלחה. התחלתי לקבל טיפולים שונים וצצו לי שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות. בכל מקרה בטרם אציק לכן, רציתי לאחל לכולן בהצלחה ואל ייאוש. 1. השאלה המביכה : כדורי פרוגרסטרון - אני בטח מתבלבלת באיות. בכל מקרה אלו כדורים שצריך להכניס לנרתיק. אני חושבת שאני לא עושה את זה נכון. איך אפשר לדעת את זה ? 2. החודש קיבלתי כדורי איקקלומין (3 כדורים ליום), אסטרופם (9 ימים - כדור). ביום ה-14 למחזור ביצעתי US שהראה 3 זקיקים : 27 מ"מ צד שמאל ושניים של 20 מ"מ בצד ימין. באותו ערב קיבלתי זריקת כוריגון 5000 וכמובן במשך שלושה ימים עשינו את הבוגי. מה דעתכם הסיכויים להצלחה ? מה הסיכויים שיצאו מזה תאומים או שלישיה ? האם הרופא מטפל בי נכון ? ראיתי שלרוב גם עושים בדיקת דם ואצלי הוא לא עשה. כשיצאתי ממנו הוא אמר לי "נתראה בהריון". אני מקווה שזה יהיה כך. 3. תופעות לוואי - יום ראשון בערב קיבלתי את זריקת הכוריגון ומיון שלישי התחילו לי תופעות שונות שגרמו לי להרגיש לא טוב כל השבוע : כאבי בטן (לפעמים כמו במחזור), גזים, מיגרנות (יומיים ברציפות - בד"כ יש לי רק ביום לפני המחזור), קיבה רכה, בחילות. האם כל אלו נובעים מהכוריגון ? שיהיה לכן יום טוב.

עמית@

New member
כל התופעות- שילובם המבורך

של הכוריגון עם הפרוגסטרון, תענוג צרוף
מחדירים אותם כמו טמפון, עמוק עם האצבע (יש גם מוליכים, תשאלי בבית מרקחת) לא תמיד עושים בדיקת דם, הרי ביוץ יהיה בטוח, ואת מקבלת תמיכה. הסיכויים נשמעים טובים, אם כי למרבה הצער צריך פשוט לחכות.
עמית

לגבי השאלה המביכה:

את משתמשת בפרוגסטרון ממש או באוטרוגסטן? נשאל את זה ככה:כדורים או טבליות אליפטיות? בכל מקרה לצערי יש לי נסיון בשתי האופציות ("לצערי" כי הנסיון באוטרוגסטן נרכש בטעות, הרוקח טעה ולא נתן לי פרוג´). אז ככה- בטבליות פרוגסטרון (אם את מהמרכז, אלו הטבליות שמשיגים רק בדיזנגוף) יש דף עם הסברים וציורים... בכדורי אוטרוגסטן- אין הרבה איפה לטעות. פשוט לדחוף (סליחה, אבל שאלת שאלה מביכה). אמורים לשכב אח"כ. יש מחלוקת- 10 דקות למקלים (נועם ושות´) או חצי שעה למחמירים (אני ויתר הלחוצות) ו...אם יוצא לך קצת החוצה-זה בסדר. לגבי שתי השאלות האחרות-אני מעדיפה לא לענות, כי אין לי מספיק ידע. הרבה הצלחה!

ג.אמא

New member
שואלת שוב

שלום לכן, אני ג, אמא לבת שנתיים + ומנסה מזה שנה ו-4 חודשים להכנס להריון נוסף, עד כה ללא הצלחה. התחלתי לקבל טיפולים שונים וצצו לי שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות. בכל מקרה בטרם אציק לכן, רציתי לאחל לכולן בהצלחה ואל ייאוש. 1. השאלה המביכה : כדורי פרוגרסטרון - אני בטח מתבלבלת באיות. בכל מקרה אלו כדורים שצריך להכניס לנרתיק. אני חושבת שאני לא עושה את זה נכון. איך אפשר לדעת את זה ? 2. החודש קיבלתי כדורי איקקלומין (3 כדורים ליום), אסטרופם (9 ימים - כדור). ביום ה-14 למחזור ביצעתי US שהראה 3 זקיקים : 27 מ"מ צד שמאל ושניים של 20 מ"מ בצד ימין. באותו ערב קיבלתי זריקת כוריגון 5000 וכמובן במשך שלושה ימים עשינו את הבוגי. מה דעתכם הסיכויים להצלחה ? מה הסיכויים שיצאו מזה תאומים או שלישיה ? האם הרופא מטפל בי נכון ? ראיתי שלרוב גם עושים בדיקת דם ואצלי הוא לא עשה. כשיצאתי ממנו הוא אמר לי "נתראה בהריון". אני מקווה שזה יהיה כך. 3. תופעות לוואי - יום ראשון בערב קיבלתי את זריקת הכוריגון ומיון שלישי התחילו לי תופעות שונות שגרמו לי להרגיש לא טוב כל השבוע : כאבי בטן (לפעמים כמו במחזור), גזים, מיגרנות (יומיים ברציפות - בד"כ יש לי רק ביום לפני המחזור), קיבה רכה, בחילות. האם כל אלו נובעים מהכוריגון ? שיהיה לכן יום טוב.

מיכל @

New member
תשובות

לגבי הפרוגסטרון - סליחה על התיאור הגרפי, אבל פשוט מחדירים אותם עם האצבע הכי עמוק שרק אפשר (יתרון לבעלות אצבעות ארוכות
). לא לדאוג, הם לא נופלים החוצה. סיכויים להצלחה הם לא דבר שממש אפשר לדעת. העניין משתנה מאישה לאישה. כל אחת עם הבעיות שלה והקלות שבה היא מצליחה להיכנס להריון, שלא לדבר על ספירת זרע של הבעל. הפרוטוקול שקיבלת נשמע נורמלי וסביר. אני לא אוכל להגיד לך אם הרופא "מטפל נכון". את צריכה להרגיש בנוח עם הרופא שלך ולסמוך עליו שהוא יודע מה הוא עושה. הרבה מזה זה עניין של אינטואיציה, ואין בושה בלהחליף רופא אם את לא מרגישה טוב איתו. אם נצפו שלושה זקיקים בשלים בביוץ, יש סבירות גבוהה יותר לתאומים או שלישיה, אבל אני לא יכולה לנקוב באחוזים מדוייקים. לגבי תופעות הלוואי - כוריגון משפיע על כל אחת בצורה שונה, ואת מקבלת גם פרוגסטרון שגם לו יש תופעות לוואי שמשתנות מאישה לאישה. כל התופעות שציינת נשמעות נורמליות, כך שלא נראה לי שיש לך מה לדאוג. פשוט לחכות שזה יעבור.

מרב.

New member
אמא´לה,

בפרוגסטרון (אוטרוגסטן) נוהגים כדברי השיר "מה שיותר עמוק יותר כחול", רק שאצלינו זה מה שיותר עמוק יותר לבן
תכניסי בדיוק כמו טמפון, לפעמים נותנים "משגרים" כאלה שעושים את אותה עבודה בלי שצריך לרוץ לרחוץ ת´יד. אם תוכלי לשכב 10-15 דקות אח"כ- מה טוב, אבל גם כך הם יספגו כדי צורכם וחלק מהכדור ינזל החוצה (תחתוניות חובה בימים אלו
) זקיקי של 27 מ"מ נשמע לי גדול לאללה! לא שמעתי על זקיקי כה מפלצתי, אולי שווה לבדוק אם אינו ציסטה. חוץ מזה, 2 זקיקים של 20 מ"מ נשמעים מבטיחים, אבל אין שום, אבל שום אפשרות להעריך סיכויים אם תקלטי עם שלושתם, שניים, אחד או בכלל לא
אם את בתחילת הדרך בטיפולים- בד"כ לא מרבים בבדיקות דם, אלא אם יש סימנים מיוחדים לחשד שלא היה ביוץ או ירידה בפרוגסטרון. ואולי בעצם את מתכוונת לבדיקת הדם של הבטא שעושים תמיד בסיום סיבוב ה-IVF ? כל תופעות הלוואי שציינת עשויים לנבוע מהכוריגון, אלו ועוד (כמו כאבי צימצים!!) אז נתראה בהריון- והרבה הצלחה, מרב

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

ואני מצטרפת לרעיון של הרופא- נתראה בהריון. נתחיל מהסוף- זה בדיוק התגובות המגעילות האופייניות לכוריגון. בעיות עיכול, התכווצויות דמויות כאבי מחזור, ותחושת כבדות ואי נוחות. לא תמיד הרופא משלב בדיקות דם, בעיקר כשמודבר במינון נמוך והתקדמות יפה של הזקיקים. הזקיק הגדול -27 מ"מ אולי כבר גדול מידי ולא יבייץ כי הוא הפך לציסטה. אבל השניים "הקטנים" ישגרו לחצוצרות שלך שתי ביציות, שכולנו תקווה שלפחות אחת מהן תופרה ותשתרש. מאחר ולא סיפרת מה האבחנה של הרופא, אני מניחה שהכל בעצם תקין, והוא רק מנסה לשפר את הסטטיסטיקה. אז האיקקלומין נועד להשרות ביוץ, והאסטרופם נועד לבנות את הרירית (מאחר והאיקק´ פוגע בה הרבה פעמים). אם הזרע תקין ולא נצפו בעיות אחרות, עשוה רושם שזה המתכון המוצלח להריון
ואחרון חביב, הפרוגסטרון- אם אלו כדורי אוטרוגסטון, אז פשוט "להשחיל פנינים" לדחוף עם האצבע עד הסוף ולנוח 10-30 דקות אחרי כן. מה שנוזל החוצה זה העטיפה, החומר כבר נספג. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה